Gazze'de 660 bin çocuk okula gidemiyor
Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze'de 660 bin çocuğun okula gidemediğini bildirdi.
ABONE OLBirleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), 23 aydır devam eden İsrail’in soykırım savaşı nedeniyle Gazze Şeridi’nde 660 bin çocuğun üçüncü yıldır okul dışında olduğunu açıkladı.
UNRWA’dan yapılan yazılı açıklamada, “Gazze’deki savaş çocuklara yönelik bir savaştır ve durdurulmalıdır. Çocuklar her zaman korunmalıdır.” ifadeleri kullanıldı.
Çocukların eğitim hakkına vurgu yapılan açıklamada, “660 bin çocuk savaş nedeniyle üçüncü yıldır okul dışında.” bilgisi paylaşıldı.
Açıklamada, “Gazze’de çocuklar kayıp bir nesil olma riskiyle karşı karşıya.” uyarısında bulunularak, ateşkes çağrısı yapılıp, çocukların okullarına ve hayatlarına dönmelerine izin verilmesi talep edildi.
Filistin Eğitim ve Yükseköğretim Bakanlığı ise 28 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria’da yeni eğitim-öğretim yılının eylül ayı başlarında başlayacağını duyurmuştu.
Bakanlığın açıklamasında Gazze Şeridi’nde yaklaşık 700 bin öğrencinin ise iki yıllık yoksunluk ve hedef alınmanın ardından eğitimlerine ara vermek zorunda kaldığı, 70 bin öğrencinin ise iki akademik yıl boyunca liseye devam edemediği belirtilmişti.