"Plaka Tanıma Sistemi" 1 Kasım'da devreye girecek
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, aktif olarak gümrük işlemi yürütülen 20 kara sınır kapısında "Plaka Tanıma Sistemi"ni kullanmaya başlayacaklarını belirterek, "Sistem, 17 kapımızda 1 Kasım itibarıyla hayata geçmiş olacak. İnşaat halindeki Sarp, Kapıköy, Hamzabeyli sınır kapılarında ise inşaat biter bitmez sistemler devreye alınacak." dedi.
ABONE OLTüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye kara gümrük kapılarından gelen ve giden tüm araçların plakalarının sisteme otomatik olarak kaydedilmesini sağlayacak bir proje geliştirdiklerini söyledi.
Herhangi bir güvenlik sıkıntısı ya da risk analizinde bu araçların tahlil edilmesini amaçladıklarını anlatan Tüfenkci, "Giriş-çıkışları kolaylaştırmayı, aynı zamanda güvenliği sağlayacak bilgi analizlerini oluşturabilmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ