Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Baltayla dövülen gencin organları bağışlandı

        Emrah YILMAZ / İZMİR

        İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, geçtiğimiz hafta baltayla dövüldükten sonra evinin bahçesine atılan 21 yaşındakiFikretÇoramık, 4 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.Çoramık'ın katil zanlısı baba oğul tutuklanırken, gencin organları ailesi tarafından bağışlandı.

        Olay, geçtiğimiz cumartesi günü saat 02.30 sıralarında, Cumhuriyet Mahallesi 6653 Sokak 11 numarada meydana geldi. Vatani görevini yaptığı İstanbul'dan geçen hafta baba evine dönenFikretÇoramık, gece saat 01.00 sıralarında, arkadaşları ile buluşmak için evden dışarı çıktı. Yaklaşık bir buçuk saat sonra ailesi tarafından evinin bahçesinde kanlar içerisinde bulunanÇoramık, sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yolda kalbi duranÇoramık, hastanede doktorların müdahalesiyle hayata döndürüldü.

        KISA SÜREDE AYDINLATILDI

        Olayla ilgili soruşturma başlatan Cinayet Büro ekipleri, yaptıkları çalışma ve ihbar üzerineÇoramık'ın arkadaşı Emrah Ç. ve babası Bayram Ç.'yi gözaltına aldı.Çoramık'ı dövdükleri iddiası ile adliyeye sevk edilen Emrah Ç. ve babası Bayram Ç. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        ORGANLARI BAĞIŞLANDI

        Balta ile dövüldükten sonra evinin bahçesine atılanFikretÇoramık, tedavi gördüğü hastanede 4 gün süren yaşam mücadelesini kaybederek dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

        Çoramık'ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi gencin organlarının bağışlanmasına karar verdi.Çoramık'ın kalbinin Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, böbreklerden birinin Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, pankreasın Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, korneaların Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, karaciğerin ise İzmir Kent Hastanesi'nde uygun hastalara nakledileceği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ