Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da 9 ayrı ilçede bomba paniği! Maltepe, Fatih, Sultangazi, Alibeyköy, Bayrampaşa, Mecidiyeköy, Maltepe ve Eyüp'te bomba paniği

        HT GAZETE / Müslim SARIYAR-Nihat ULUDAĞ

        İstanbul pazar sabahına bombalarla uyandı. Şehrin farklı bölgelerinde 9 noktaya konulan paketlerden el yapımı bombalar çıktı. Fatih’te bir trafonun yanına bırakılan el yapımı parça tesirli bomba büyük bir gürültüyle patladı. Şans eseri ölen-yaralanan olmadı. Bombaları PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üstlendi. YDG-H sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada eyleme gerekçe olarak Cizre olaylarını gösterdi.

        ZABITA ÖNÜNE BIRAKILDI

        Maltepe’de Fındıklı Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki zabıta müdürlüğü önünde şüpheli bir paket gören vatandaşlar, durumu hemen polise bildirdi. Atatürk büstüne bırakılan paketin üzerinde “Cizre’nin hesabı sorulacak” yazısı bulunduğunu tespit eden polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı ve bomba imha uzmanlarına haber verildi. Olay yerine gelen bomba imha ekibi, özel kıyafetlerini giyerek pakete fünye bağladı. Kontrollü patlatılan paketten el yapımı parça tesirli bomba çıktı. Bombadan arta kalan parçalar, incelenmek üzere toplanarak emniyete götürüldü.

        PİKNİK TÜPLÜ BOMBA

        Sultangazi Adem Yavuz Caddesi üzerindeki bir otobüs durağında ise üzerinde YDG-H yazılı paket şüphe çekti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, caddeyi trafiğe kapattı. Uzman ekipler, bomba imha robotu kullanarak paketi fünye ile patlattı. Pakette piknik tüpüne bağlanmış bomba düzeneği olduğu anlaşıldı. Toplanan deliller emniyet müdürlüğüne götürüldü. Polis, piknik tüpüne bomba düzeneği bağlayan kişi ya da kişileri yakalamak için çalışmalara başladı.

        ÇAPA’DAKİ BOMBA PATLADI

        Fatih Çapa’daki İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin karşısında bulunan bir elektrik trafosunun yanına bırakılan bomba ise korku yarattı. Turgut Özal Caddesi üzerindeki hastanenin karşısında bulunan bir trafonun yakınında, sabah saat 11.00 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi.

        CADDE TRAFİĞE KAPATILDI

        Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi ve bomba uzmanı sevk edildi. Bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı, cadde araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Bomba uzmanlarının yaptığı inceleme sonunda patlamaya parça ve basınç etkili el yapımı bombanın neden olduğu belirlendi.

        Günün daha sonraki saatlerinde ise Alibeyköy, Bayrampaşa, Mecidiyeköy, Kasımpaşa bölgelerinde birer Eyüp’te ise iki ayrı noktada olmak üzere şüpheli paketler bulundu. İhbar üzerine verilen adreslere giden bomba imha ekipleri, şüpheli paketleri kontrollü bir şekilde patlattı. Patlatılan paketlerden parça tesirli bombalar çıktı.

        ÖZEL KIYAFET VE ROBOTLARLA MÜDAHALE EDİLDİ

        Polis ihbar hattı 155’e dün şüpheli paket ihbarı yağdı. Bomba imha kıyafetli uzmanlar ve bomba imha robotları tarafından müdahale edilen paketler sorunsuz olarak imha edildi.

        SALDIRI HAZIRLIĞINDA YAKALANDILAR

        İstanbul polisi, kentte bomba alarmı sürerken, YDG-H’nin yeni bombalama eylemi hazırlığında olduğunu belirledi. Polis takibe aldığı 3 bombacıyı kovalamaca sonunda Kasımpaşa’da gözaltına aldı. Emniyete götürülen şahısların kaçarken attıkları ve içerisinde bulunan parça tesirli el yapımı bombalar fünye ile patlatıldı. Şüphelilerin yakalanması için polise yardım eden bir vatandaş, “Kaçıyorlardı, biz de polise yardım edip şahısları yere yatırdık. Koli bandıyla adamları bantladık. İki paket vardı. Paketin üzerinde kablolar vardı” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ