Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ciddi operasyonlar yapılıyor Cumhrubaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

        HABERTURK.COM

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Olağanüstü süreçten geçiyoruz. İslam dünyasının üzerinde ciddi operasyonlar yapılmaktadır. Müslümanlar birbirine kırdırılmaktadır, vurdurulmaktadır. Akan kan Müslüman kanıdır. Camilerimize, türbelerimize, kabirlerimize yapılan saldırılara çıkar, mezhep gözüyle bakmak vicdanı ve islami değildir." dedi.

        Paris'teki teröre karşı düzenlenen dev yürüyüşe katılan İsrail Başbakanı Netanyahu'yu birkez daha sert sözlerle eleştiren Erdoğan, "İsrail Başbakanı utanmadan, sıkılmadan Fransa’daki terör yürüyüşüne katılıyor bir de en ön safa geçiyor. Hatta insanlara el sallıyor. Bu mudur terörle mücadele?" dedi.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

        "SIKINTI BURADA"

        DEAŞ diye örgüt çıkmış İslam adına Müslüman öldürüyor. Biz böyle yetkiyi nereden alıyor diye sormak durumundayız. İslam’ın içeriğinde olmayan ve bu şekilde Müslümanları katleden örgüt ortada dolaşıyor. Irak’ta olanlar ortada. Suriye’de terör estiriyorlar. Bizler kendimizi önce sorgulamamız lazım. Yabancılar geliyor bombalıyor, öldürüyor. Sıkıntı burada biz neden sorunları onlara bırakıyoruz da kendi aramızda halledemiyoruz. Biz sorunları bu mecliste halletmemiz lazım.

        “REFORM ŞART”

        Müslümanlar sustuğunda her mezhep diğerine yapılanan sessiz kaldığında devreye fitneciler, teröristler giriyor. Suriye’de bizim öz kardeşlerimiz öldürülüyor bunlarla ilgili kararları başları alıyor ve veriyor. Suriye’nin geleceği adına başka güçler, gruplar konuşuyor. Dünya beşten büyük. Onların içinde bir tane Müslüman ülke var mı?Dünya bu 5 üyeye teslim mi? Böyle adalet olabilir mi?

        Siyasetçi hayatı güncellemek durumdadır. Hayatınızı güncellemiyorsanız siyasetçi olamazsınız. Artık Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin reforme edilmesi şarttır. Kimle konuşsam haklısınız diyorlar ama egemen güçlerin söyledikleri geçerli oluyor. İslam İşbirliği Teşkilatında 56 üye. Bir sözümüz orada geçmiyor. Biz ne işe yarıyoruz. Bunu sormayacak mıyız? Gerçekten istiyorsanız bu hakkı kendimiz teslim alacağız. Bu hakkı vermeyecekler. Bunu bekliyorsak daha çok bekleriz. Bu dünyada var olduğumuzu, adaleti hak ettiğimizi gür sesle dünyaya ilan etmek duyurmak zorundayız.

        "MÜSLÜMANLARI BAĞLAMAZ"

        Kimin maşası oldukları bilinmeyen teröristler Müslümanları bağlamaz. Terör ile İslam, terörist ile Müslüman kelimesini yan yana kullanmak İslam dünyasına yapılmış en büyük hakarettir.

        Terörist saldırıların ardından İslam coğrafyasını ve Müslümanları öz eleştiriye davet edenler asıl kendisini sorgulamaya çekmesi gerekenlerdir.

        “NEDEN TAKİP ETMEDİNİZ?”

        Fransa’daki olay malum dergi sevgili Peygamberimize yönelik hakaret eden karikatürlerle tahrik unsuru oluşturmuştur. Bunu kimse fikir özgürlüğü olarak ifade edemez. Kimsenin bir dinin önderine saldırma hakkı yoktur ve bunun fikir özgürlüğünde de yeri yoktur. Özgürlük bireyler arasındaysa diğer bireyin özgürlük alanı içindedir bunlar dinin önderine karikatürlerle saldırı yapmışlardır. Öldürenler kim Fransız vatandaşı ama Müslüman olduğu söyleniyor bunlar hapishanenizde yattı siz bu insanları niye takip etmediniz, sizin istihbaratınız çalışmıyor mu? Fransız vatandaşı ya da vatandaşları olarak bu eylem gerçekleştirmiştir. Bunun sebeplerini araştırmak bulmak Fransa yönetiminin görevidir.

        Türkiye olarak topraklarımıza yönelen terör faaliyetleri ile mücadele ediyoruz.Terör ateşin belli sınırlar içinde kalmayacağını, buna karşı uluslararası dayanışma sergilememiz gerektiğini söyledik. Bizdeki terör örgütünün ilişki halinde olduğu teröristlerin Avrupa tarafından beslendiğini korunduğunu biliyoruz. Bunları belgeleri ile teslim etiğimiz halde bir hareket yok. Fransa’da yapılanlar sürpriz değil.

        "UTANMADAN SIKILMADAN..."

        İsrail Başbakanı utanmadan, sıkılmadan Fransa’daki terör yürüyüşüne katılıyor bir de en ön safa geçiyor. Hatta insanlara el sallıyor. Bu mudur terörle mücadele? Eğer Batı 2500 insanı İsrail terörünün kurbanı olarak görmüyorsa onlara illa gazeteci, sanatçı, karikatürist lazımsa İsrail’in katlettiği gazetecileri nereye koyacaksınız?

        Avrupa’da yeni bir örgüt çıktı. Bunlar İslam karşıtlığı yönünde yürüyüşler yapıyor. Yönetimler ne yapıyor? Dünya tavrını ortaya koymalı. Bunu yapacak olan sadece Müslümanlar, İslam ülkeleri değildir Batı da şiddet sarmalındaki rolünü görmeli, anlamalı ve eleştirisini yapmalıdır. İfade özgürlüğü her şeyi yapabilme, yazabilme özürlüğü değildir. İfade özgürlüğü kutsal değerlere saygısızlık hakkını tanımaz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ