Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Taksim'den polis araçları kaldırıldı Saldırıların olduğu yerler vatandaşa kapalıTaksim saldırganı Gülsuyu'na mı kaçtı? Saldırganın fotoğrafları polislere gönderildi

        Eray EROLLU/HABERTÜRK

        Taksim Meydanı'nda kadın teröristin silahlı saldırı düzenleyip kaçtığı polis noktasındaki polis araçları kaldırıldı.

        Saldırının ardından kadını yakalamak için çalışmalar sürerken, Taksim'de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Taksim ve çevresindeki sivil polis sayısı da arttırıldı.

        Gezi Parkı olaylarının yaşandığı 2013 Haziran ayından bu yana polisin bekletildiği su duvarının önündeki araçlar kaldırıldı. Polis araçları başka noktalara kaldırıldı. Su duvarının önündeki büyük alan da polis bariyerleriyle yaya geçişine kapatıldı. Yalnızca iki resmi araç park halinde bu bölgede bekletilirken, içlerinde polis memurunun olmadığı görüldü. Polis ekiplerinin geçici mi yoksa sürekli olarak mı bu alandan kaldırıldığı konusunda bilgi verilmedi.

        Polis ekiplerinin, Gezi Parkı olaylarına kadar su duvarının arka bölümündeki otoparkta yer aldığı öğrenildi. Gezi olaylarının ardından ekip otoları, su parkının önündeki alana alınmıştı. Bundan önce Taksim'in çeşitli bölgelerinde güvenlik amacıyla polis kuvvetleri konuşlandırılıyordu.

        Bu arada 1 Ocak tarihinde bir teröristin silahla saldırmak istediği Dolmabahçe Sarayı Saltanat Kapısı'nın ön tarafı da vatandaşlara kapalı tutuluyor. Yerli ve yabancı turistler de bu kapı önünde fotoğraf çektirmeyi ise sürdürüyor.

        GÜLSUYU'NA KAÇMIŞ OLABİLİR

        İstanbul polisi, Taksim saldırısını gerçekleştiren kadını yakalamak için operasyonlarını sürdürüyor. Teröristin kaçtıktan sonra taksi ile Harbiye'ye, ardından Beşiktaş ve Eminönü'ne gittiği belirlendi.

        Eminönü'nden taksiden inen kadının vapurla Kadıköy'e geçtiği tespit edildi. Teröristin buradan DHKP-C'nin konuşlandığı bölgelerden biri olan Maltepe Gülsuyu'na geçmiş olabileceği ihtimaline karşı polis, geceyarısı Maltepe'de 3 mahalleye baskın düzenledi.

        Gülsuyu, Gülensu ve Esenkent Mahallerindeki birçok adrese yapılan baskınlara özel harekat timleri de eşlik etti. Operasyonda, bir parkın içinde patlamamış molotofkokteyli bulundu.

        OLASI TERÖRİSTİN FOTOĞRAFLARI

        Saldırganın, Harran Aydın adlı örgüt üyesi olma ihtimali üzerinde de duruluyor. Aydın'ın tüm fotoğrafları polislerin cep telefonlarına ve ekip otolarına e-maille atıldı. Kadının kısa süre içinde bir eylem daha gerçekleştireceği belirtiliyor.

        YENİ GÖRÜNTÜLER

        Bu arada kadının kaçış anına ilişkin yeni güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, kadın saldırı sonrası hızla koşarak uzaklaşıyor. Silahlarını çeken polislerin de kaçan kadını yakalamak için arkasından koştuğu görülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ