Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan ve 7 kişi ifade verdi

        Şırnak'ta aralarında Belediye Başkanı Serhat Kadırhan'ın bulunduğu 8 kişi, Öcalan'a özgürlük imza kampanyasında "suç ve suçluyu övmek" iddiasıyla emniyette ifade verdi.

        Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde Yenişehir Mahallesinde Öcalan'a özgürlük imza kampanyası çerçevesinde çalışma yürüten Kadırhan ve aralarında HDP ile DPB üyelerinin bulunduğu 8 kişi suç ve suçluyu övme iddiasıyla polisler tarafından emniyete götürüldü.

        İfadelerinin ardından serbest bırakılan Kadırhan ve diğer 7 kişi serbest bırakılırken, Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen partililerle kucaklaştı.

        Burada gazetecilere açılama yapan Başkan Kadırhan, imza toplamaya devam edeceklerini söyledi.

        VALİLİKTEN AÇIKLAMA

        Şırnak Valiliğinden, bazı basın yayın organlarında çıkan, "Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan'ın gözaltına alındığına" dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, Kadırhan'ın kendi isteği ile emniyette bir konu ile ilgili ifade verdiği ve herhangi bir gözaltı işleminin uygulanmadığı belirtildi.

        Açıklamada, Kadırhan'ın gözaltına alındığına dair bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ