Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Muğla'da iki cinayetin firari sanığı balık avlarken yakalandı

        Kadir TAMER / MUĞLA

        Üzerinden sahte kimlik çıkan zanlının hakkında 27 ayrı suçtan sabıkası olduğu belirlendi.

        1 AY ÖNCE AKYAKA'YA YERLEŞTİ

        Muğla'nın Ula İlçesi'ne bağlı Akyaka Mahallesi'ne bir ay önce ailesi ile birlikte yerleşen M.S. isimli bir kişinin şüpheli hareketleri jandarmanın dikkatini çekti. M.S. hakkında bir dizi araştırma yapan jandarma ekipleri şüphelinin sahte kimlik kullandığını ve gerçek kimliğinin Antalya ve Gaziantep'te iki ayrı cinayetten hakkında 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Enver Ç. olduğunu tespit etti.

        ÖZEL EKİP KURULDU

        İki ayrı cinayet olayının faili ve hakkında resmi evrakta sahtecilik, yaralama, görevli memura mukavemet suçlamaları bulunan Enver Ç. yaklaşık bir ay boyunca jandarma tarafından özel olarak kurulan ekip tarafından yakın takibe alındı. Her şeyden habersiz olan Enver Ç. her sabah Akyaka Mahallesi'nde bulunan iskeleye balık tutmaya giderken, jandarma ekipleri sanığı adım adım takip etti.

        Muğla Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan arama kararı ile geçtiğimiz sabah operasyonu başlatan jandarma ekipleri, Enver Ç.'yi sabah balık tuttuğu sırada yakalayarak gözaltına aldı. Zanlının evinde yapılan aramada ise üç adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Silahlardan birisinin bir güvenlik görevlisine ait olduğu ve çalıntı olduğu ortaya çıktı. Silahın herhangi bir olayda kullanılıp kullanılmadığı kriminal uzmanlarının hazırlayacağı rapor sonrası belli olacağı öğrenildi. Gözaltına alınan ve Muğla Adliyesi'ne sevk edilen Enver Ç., mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ