Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanına hakaret ettikleri gerekçesiyle 49 kişi ifadeye çağıldı

        Kenan TAŞKIN / TRABZON

        Trabzon'da 13 Şubat 2015 tarihinde KESK ve Eğitim Sen üyeleri tarafından "Laik ve bilimsel eğitim talebi" adı altında organize edilen yürüyüşe yaklaşık 700 kişi katıldı Topluluk pankart ve ellerindeki dövizlerle yaptıkları yürüyüş sırasında sık sık 17 ve 25 Aralık'ta yapılan operasyon ilgili olarak sık sık hükümet aleyhine sloganlar attı.

        Yapılan yürüyüş sonrası polis kameralarından tespit edildiği belirlenen çoğunluğunu KTÜ öğrencilerinin oluşturduğu 38 kişi hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı ve tespit edilen şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyete davet edildiler.

        Bu arada yürüyüşü organize eden 11 kişi hakkında gösteri ve yürüyüşler kanununa muhalefetten haklarında soruşturma başlatıldı. Yürüyüşün organizatörü olduğu iddia edilen 11 kişi de ifade için emniyet müdürlüğüne çağrıldı.

        Haklarında dava açılan kişiler arasında bulunan Trabzon Eğitim-Sen Şube Başkanı Muhabbet Ekinci, "Eğitimciler olarak laik ve bilimsel eğitim için yürüyüş yaptık. Şimdi yargılanacağız. Bu ülkemiz adına bir utançdır. Bir eğitimcinin laik bir eğitim istemesi mesleki bir görevdir ve sorumluluktur. Dolayısıyla hiçbir baskı soruşturma antidemokratik uygulama bizleri bilimsel ve laik eğitim savunumuzdan bir adım dahi geri attıramaz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ