Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kartopu cinayeti: Gazeteci Nuh Köklü'nün heykeli dikildi

        Heykeltraş Giray, "Söyleyecek çok bir şey yok zaten anlatmak istediğim her şeyi işimde anlattım. Bu toplumsal ayrışmanın sürekli söylemlerle büyütülmesi, iki ayrı uca çekilmesi sonucu gerçekleşen bir nefret cinayeti" dedi.

        Eray EROLLU / İSTANBUL

        Heykeltıraş İskender Giray, Kadıköy'de 17 Şubat'ta arkadaşlarıyla kartopu oynadığı sırada camına kartopu isabet eden işyeri sahibi tarafından bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü'nün heykelini yaptı. Olay anını simgeleyen heykel, Yeldeğirmeni Dayanışması'nın çağrısıyla dün saat 19.00'da Kadıköy'deki Halitağa Çeşmesi Mevkii'ne dikildi.

        Yeldeğirmeni Dayanışması'nın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "17 Şubat günü nefret cinayetine maruz kalan Nuh Köklü yoldaşımız için bu cinayete üzülen herkes elinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştı. Yürüyüş ve anmalar düzenlendi. Nuh adına ödüller verildi. Resim, karikatürler yapıldı. Şiirler yazıldı. Nuh ile arkadaş olanlar anılarını yazdı. Televizyonlarda, radyolarda programlar yapıldı. Gerçek bir sevgi yumağı yeniden birbirimize bağladı bizi. Çünkü Nuh sevgiyi, umudu, yaşamı ve dayanışmayı dürterdi. Olaydan etkilenen Heykeltraş İskender Giray Nuh için yaptığı heykeli Halitağa Çeşme'ye koyduk" denildi.

        Heykeli yapan İskender Giray, "Söyleyecek çok bir şey yok zaten anlatmak istediğim herşeyi işimde anlattım. Bu toplumsal ayrışmanın sürekli söylemlerle büyütülmesi, 2 ayrı uca uça çekilmesi sonucu gerçekleşen bir nefret cinayeti. Bu ayrışmanın neden kaynaklandığı benim dünya görüşüme göre işin üzerinde gizli. Söyleyecek çok bir şey yok ben de Kadıköylüyüm. Hepimiz çok üzüldük. İyi bir insan olduğunu biliyorum ve duyuyorum. Söyleyecek her şeyimi işimde söyledim zaten" dedi.

        Nuh Köklü'nün avukatı Nuriye Alsancak ise, "Tüm deliler toplandı. Sanık tutuklu olarak yargılanıyor. Akli dengesinin yerinde olmadığına dair henüz bir belge dosyaya delil olarak koymadılar" dedi.

        OLAY

        Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi, Karakolhane Caddesi'nde 17 Şubat'ta gazeteci Nuh Köklü sokak üzerinde bir grup arkadaşıyla kartopu oynamaya başladı. Bu sırada atılan kartoplarından biri sokak üzerindeki aktar dükkanının vitrin camına isabet etti. Duruma sinirlenerek dışarı çıkan işyeri sahibi Serkan A. ile Köklü ve arkadaşları arasında tartışma yaşandı. Tartışma sırasında dükkana giren Serkan A. bu defa elinde bıçakla dışarı çıkıp Nuh Köklü'yü göğsünden bıçakladı. Ağır yaralanan Nuh Köklü, arkadaşları tarafından olay yerine çağırılan ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ambulansta kalbi duran ve tekrar çalıştırılan Köklü, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ