Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TÜBİTAK'ta usulsüz işe alım ve himmet soruşturması

        TÜBİTAK'ta usulsüz işe alım gerçekleştirdikleri ve terör örgütüne para topladıkları iddiasına yönelik soruşturma kapsamında 16 kişi gözaltına alındı.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde 28 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

        TERÖR ÖRGÜTÜ SUÇLAMASI

        Gözaltına alınan ve çoğu Marmara Araştırma Merkezi (MAM) görevlisi 16 kişiden 3'ü emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı, 13 kişinin ise işlemleri devam ediyor.Eski MAM Başkanı Murat Aydın ile 11 şüphelinin de yurt dışında firarda olduğu öğrenildi.

        Şüphelilere, "terör örgütü kurmak ve yönetmek", "terör örgütüne para toplamak", "kamu malına zarar vermek", "usulsüz işe almak" ve "devleti zarara uğratmak" suçlamaları yöneltiliyor.

        BAKAN IŞIK: KENDİLERİNE O KADAR GÜVENMİŞLER Kİ...

        Katıldığı bir çalıştayın ardından TÜBİTAK'taki gözaltılara ilişkin açıklamada bulunan Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, "Bilimsel araştırmanın dışında her şeyi yapıyorlar" dedi. Işık şöyle devam etti:

        Kendilerine o kadar fazla güvenmişler ki, yahu bu yanlış yaptığımız işlerin hesabı sorulur diye akıllarına getirmemişler. Suçsuz olanın aklanması, suçlu olanın ceza alması beklentimiz. Amirinden değil de abisinden talimat alanlarla yolumuzu ayırmıştık.

        Ama adalet sistemimiz yanlış yapanın, yaptığı yanlışın tescili konusunda da gereken çalışmayı yapmak durumunda. Ben bir daha ülkemizde hiçbir yapının devlet içerisinde çöreklenip devleti içten ele geçirilmesine müsaade etmeyecek bir zeminin oluşmasını temenni ediyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ