Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Elazığ mitinginde alanda ambulans bulunmamasına tepki gösterdi: Vali efendi ölüm de var, ölüm

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Elazığ mitinginde, çözüm sürecinden asla vazgeçmeyeceklerini belirterek, “Öncelikli hedefimiz, barış olacak. Dağlarımızda ölüm korkusu değil, bahar havası olsun istiyoruz” dedi.

        Demirtaş, şunları söyledi:

        VALİ'Yİ ELEŞTİRDİ: (Miting alanında bir kişinin rahatsızlanması üzerine ambulans bulunmamasına tepki göstererek) Ambulans yok mu burada? Elazığ Valisi’ne buradan seslenmiş olayım. AKP Genel Başkanı geldiğinde neredeyse onun yoluna yatıyordun. Ama bugün benim konvoyuma eskort bile vermedin. Buraya bir ambulans bile göndermemişsin. Vali efendi ölüm de var, ölüm. Hepimiz bir gün Allah’ın huzurunda hesap vereceğiz.

        BAHAR HAVASI OLSUN: Çözüm ve barış sürecinden asla vazgeçmeyeceğiz. Dağlarımızda ölüm korkusu değil, bahar havası olsun istiyoruz. Ve bunu inşallah en kısa sürede sağlayacağız.

        DEVLETİN PARASIYLA MİTİNG: Davutoğlu devletin parasıyla miting yapıyor. Adaletsiz bir seçim yarışı içerisindeyiz. Cumhurbaşkanı bir yandan, onun küçüğü bir yandan devletin bütün imkânlarını sonuna kadar kullanıyorlar. Devletin parası ile miting yapıyorlar. Başbakanlık uçağı ile parti çalışması yapmak hem suç hem de haramdır. Kul hakkıdır. Biz hakkımızı helal etmiyoruz.

        SAYGILI OL, REKLAMI BIRAK: (Kürtçe Kuran tartışmaları üzerine) Diyanet İşleri Başkanlığı sözde beni yalanlayan açıklama yapmış. “10 bin yeni Kuran-ı Kerim meali bastık” diyorlar. Basmışlar doğru, halka dağıtmamışlar. Ama Cumhurbaşkanı’nın mitingine yetiştirmişler. Allah-u Teala, o kitabı sana reklam yapmak için mi göndermiş? Kuran-ı Kerim’e saygılı olacaksan önce reklamı bırak. Kuran-ı Kerim’i parti mitinginde kullanıyor. Diyanet’in sesi çıkmıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ