Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP MYK'da neler konuşuldu?

        Düzgün KARADAŞ/ANKARA

        CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) dün Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanarak son siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

        HABERTÜRK’ün edindiği bilgilere göre MYK toplantısında Kılıçdaroğlu, Davutoğlu görüşmesine ilişkin izlenimlerini paylaştı ve şu değerlendirmeleri yaptı:

        HEVESLİ GÖRDÜM: Sayın Davutoğlu’nu olası bir koalisyon konusunda hevesli gördüm. Akademisyen kimliğinin de etkisiyle, bizimle yaptığı görüşmede, beklentilerini, dikkatli bir üslupla detaylı şekilde aktardı. Biz de görüşlerimizi ortaya koyduk.

        FOTOĞRAF NETLEŞİR: Bu turları bir nabız yoklama, ön görüşme olarak nitelendirmek gerekiyor. Bizimle yaptığı görüşmeden sonra Başbakan, MHP ve HDP’ye gidecek. O görüşmelerin ardından fotoğraf biraz daha netleşir. O görüşmelerden sonuç çıkmaz, bizimle müzakere aşamasına geçilirse, belirlediğimiz 14 ilke çerçevesinde görüşmeleri yürütürüz. Kapıyı hemen kapatmayız. Masadan kalkan taraf biz olmayacağız ama bize oy verenleri de hayal kırıklığına uğratmayacağız.

        TAVİZ VERMEYİZ: (Davutoğlu’nun “Cumhurbaşkanlığı makamı hükümet görüşmelerinin gündemi olacak husus değildir” sözlerinin bazı CHP MYK üyeleri tarafından eleştirilmesi üzerine) Sayın Davutoğlu ile görüşmemizde, olası bir hükümet için belirlediğimiz 14 ilkemiz masada duruyordu. Nezaket gereği, o maddelere tek tek girmedik. Ama bu, Cumhurbaşkanı konusundaki ilkemizden taviz verdiğimiz anlamına gelmez. Cumhurbaşkanı’nın anayasal sınırlarına çekilmesini istiyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ