Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Figen Yüksekdağ'dan HDP'li bakanlarla ilgili açıklama

        HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AB Bakanı Ali Haydar Konca ile Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan'ın istifalarına ilişkin, "İki vekilimizin bakan olarak çalıştırılmaması için her şey yapıldı. Arkadaşlarımızın kabinede yer alma kararı nasıl bir sorumluluğun ürünü ise bugün kabineden çekilmeleri de yine bir sorumluluğun ürünüdür. O nedenle doğru bir yaklaşım olarak görüyorum" dedi.

        Yüksekdağ, HDP İstanbul İl Başkanlığı'nda, Avrupa Alevi Gençler Birliği Başkanı Ümit Sarı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Kurt'u kabul etti.

        Gazetecilere görüşmeyle ilgili bilgi veren Yüksekdağ, Avrupa Alevi Gençler Birliği yetkililerinin önceki seçimlerde olduğu gibi 1 Kasım seçimlerinde de HDP'ye destek sunacaklarını belirtmek için kendilerini ziyaret ettiklerini söyledi.

        Avrupalı gençlerin barış ve demokrasiyi güçlendirmek için HDP'ye sundukları desteğin kendilerini mutlu ettiğini anlatan Yüksekdağ, "Bize verdikleri desteğin yanında Suruç'taki patlama sonucunda engelli kalan gençler için başlattıkları yardım kampanyası da bizi ayrıca sevindirdi. Suruç'ta hayatını kaybeden arkadaşlarımızın Kobani'de yapmak isteği her şeyi orada gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

        Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yüksekdağ, AB Bakanı Konca ile Kalkınma Bakanı Doğan'ın istifalarıyla ilgili olarak, bakanların kararlarının "doğru ve yerinde" olduğunu söyledi.

        Yüksekdağ, istifaların, sürecin ihtiyaçlarına denk düşen bir siyasi tutum olduğunu ifade ederek, parti olarak hükumette yer almalarının nedenin, 1 Kasım seçimlerinin olabildiğince barış ve kardeşlik ortamı içinde geçmesine katkı sunmak olduğunu dile getirdi.

        Geride bırakılan sürecin gerçek anlamda bir icra süreci olmadığını öne süren Yüksekdağ, şöyle konuştu:

        "Kabinede olma nedenlerimizin berhava edildiği, dinamitlendiği bir süreç oldu. Arkadaşlarımız savaş ve çatışmaya karşı barışçıl bir yol açmaya çalıştı. İki vekilimizin bakan olarak çalıştırılmaması için her şey yapıldı. Yetki ve görevleri sınırlandırıldı. Yurtdışına çıkışları önlendi. Çalışmalarının zemini, fiili olarak ortadan kaldırıldı. Vekil arkadaşlarımızın ifade ettiği gibi savaş ortamının tırmandırılması, vekillerimizin o kabinede kalmasını anlamsız hale getirdi. İki bakan arkadaşımızın bir ilçenin sınırları içine sokulmaması bir hakarettir. Bu yıkıcı bir yaklaşımdır. Arkadaşlarımız bakan olmaktan önce HDP milletvekilidir. HDP ciddi saldırılar karşısında iken sorumlu bir davranış ortaya koymuşlardır. İki arkadaşımızın kabinede yer alma kararı nasıl bir sorumluluğun ürünü ise bugün kabineden çekilmeleri de yine bir sorumluluğun ürünüdür. O nedenle doğru bir yaklaşım olarak görüyorum."

        Avrupa Alevi Gençler Birliği Başkanı Ümit Sarı ise 7 Haziran'da olduğu gibi 1 Kasım seçimlerinde de HDP'ye destek olacaklarını belirtmek için bir araya geldiklerini belirterek, "Desteğimizi sunarken, Suruç'ta meydana gelen patlamada engelli kalan gençlere yardım etmek için başlattığımız kampanyadan sayın Eş Başkanı haberdar etmek istedik. Ayrıca Kobani'de bir kreş yapmak için de kampanya başlattık. İhtiyaçlar devam ettiği sürece kampanyalarımız davam edecek" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ