Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Otogarda dönüş çilesi

        Bayram tatilini şehir dışında geçirenlerin dönüşüyle başlayan trafik yoğunluğu akşam saatlerinde de devam ediyor.

        Tatilcilerin dünden itibaren İstanbul'a dönüş yapmaya başlamasıyla birlikte, özellikle ana yollarda oluşan yoğunluk, trafiği zaman zaman durma noktasına getirdi.

        Yoğun trafik nedeniyle oluşan araç kuyruklarında sürücüler uzun süre beklemek zorunda kaldı. Boğaziçi Köprüsü'nde ise her iki istikamette de yoğunluk olduğu görüldü. Özellikle D-100 Karayolu'nun Ankara yönünde, Boğaziçi Köprüsü'ne doğru yoğunluğun arttığı dikkat çekti.

        OTOGARDA OTOBÜS KUYRUKLARI

        9 günlük Kurban Bayramı tatilinin bitmesi ve pazartesi günü okulların açılması nedeniyle İstanbul'a dönüş çileli başladı. Uzun süren yolculukların ardından memleketlerinden İstanbul'a dönen vatandaşlar, otogarda yoğunluk oluşturdu.

        Bayram dönüşünde Bayrampaşa Büyük Otogarı girmeye çalışan otobüsler uzun kuyruk oluştururken, otobüsteki yolcular otogara ulaşabilmek için saatlerce bekledi. Bazı yolcular otobüslerden inerek yürümeyi tercih etti. Otogar girişinde beklemekten sıkılan yolcular duruma isyan etti. Yasak olmasına otobüs sürücüleri vatandaşların ısrarı üzerine yol ortasında yolcuları indirmek zorunda kaldı. Otobüsten bavullarını alan yolcular, otogara yürüyerek gitti. Her bayram dönüşü aynı çileyi çektiklerini belirten otobüs şoförleri yetkilerin durumu düzeltmesini istedi.

        Bir otobüs şoförü "Her sene buraları basın olarak çekiyorsunuz. Düzelmiyor. İcraat yok" dedi. Bir yolcu otobüsten indiğini 1 Kilometreden fazla yürüdüğünü belirterek, "Otobüs daha yarım saat gelemez." diye konuştuHer bayram dönüşü aynı çileyi çektiklerini belirten otobüs şoförleri de yetkilerden sorunun çözülmesi için önlem alınmasını istedi.

        ÇAMLICA GİŞELERDE YOĞUNLUK

        Kurban Bayramını geçirmek için memleketlerine giden vatandaşlar İstanbul'a dönüş yolculuğuna başladı. Çamlıca gişelerde trafik yoğunluğu yaşanırken, sürücüler trafiğin Sakarya’dan itibaren başladığını söyledi.

        28 Eylül 2015 Pazartesi günü okulların açılması dolayısıyla dünden itibaren başlayan dönüş bugün de devam ediyor. Tatilciler, erken dönüşe geçmesine rağmen trafik çilesi yaşıyor. Çamlıca gişelerde trafik yoğunluğu yaşanıyor. Bir sürücü "Sakarya’dan itibaren çok yoğun bir trafik var, bazı noktalarda açılıyor sonra tekrar yoğunluk başlıyor” diye konuştu. 13 saattir yolda olduğunu söyleyen başka bir sürücü “Sakarya’dan beri yoldayım 4-5 saattir böyle devam ediyor. Mahvolduk yollarda “dedi.

        BAYRAM TATİLİ DÖNÜŞÜ KÖPRÜLERDE YOĞUNLUK YAŞANIYOR

        Kurban Bayramı'nı İstanbul dışında geçiren tatilcilerin dönüşe geçmesi nedeniyle Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yoğunluk yaşanıyor.Okulların pazartesi günü açılması nedeniyle, bayram dönüşünü son güne bırakmadan yola çıkan vatandaşlar yine de yoğunluktan kaçamadı.Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde trafik yoğunluğu yaşanıyor. Her iki köprünün de Edirne istikametinde trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Araçlar adım adım ilerleyebildi.

        ÇANAKKALE’ DE TATİLCİLERİN DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU BAŞLADI

        Çanakkale feribot iskelelerinde, pazartesi günü okulların açılacak olması ve bayram tatilinin son gününe kalmamak için dönüşe geçen tatilciler uzun araç kuyrukları oluşturdu. Gestaş'a ait feribotlar ise tarifesiz olmaksızın 'dolmuş usulü' sefer yaparak araç kuyruklarını eritmeye çalışıyor.

        Henüz Kurban Bayramı'nın üçüncü günü olmasına karşın, pazartesi günü okullar açılacağı için tedbiri elden bırakmayan tatilciler evlerine dönmek için harekete geçti. Aynı zamanda hem yaz tatilinin sona ermesi, hem de Kurban Bayramı'nın bitimine bir gün kalması nedeniyle Ege ve Akdeniz bölgelerinden İstanbul ve Trakya bölgesindeki illere dönüş yapmak için Çanakkale'ye gelen tatilciler yoğunluğa neden oldu. Çanakkale Feribot İskelesi'nde saat 12.00'den itibaren araç kuyruğu uzamaya başladı. Feribot iskelesindeki depolama alanı dolunca, tatilcilerin araçları Demircioğlu Caddesi ve İnönü Caddesi istikametine doğru 500'er metrelik iki ayrı kuyruk şeklinde uzadı. Bu nedenle şehiriçi trafiği de kilitlendi. Trafik polisleri, hem feribota binecek tatilcileri hem de şehir içinde seyreden sürücüleri yönlendirerek trafiğin akışını sağlamaya çalışıyor. Tatilcilerin dönüş yoğunluğu karşısında Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. yetkilileri de, Çanakkale'den Kilitbahir Köyü'ne ve Eceabat İlçesi'ne toplam 7 feribot ile saatsiz olarak dolmuş usulü sefer yapmaya başladı. Aynı şekilde yoğunluk yaşanan Lapseki-Gelibolu hattında da 4 feribot saatsiz olarak sefer yapıyor. Gestaş, Çanakkale Boğazı ve adalar dahil olmak üzere tüm hatlarda 17 feribot ile hizmet verdiğini açıkladı.

        LAPSEKİ VE ÇARDAK İSKELELERİNDE UZUN ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU

        Tatilcilerin dönüş güzergahında bulunan Çanakkale Boğazı'nda Lapseki ve Çardak iskelelerinde 3'er kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Tatilini Ege ve Akdeniz'de geçiren büyük bölümü İstanbul'a dönecek olan tatilcilerin Avrupa yakasına geçmek için Lapseki-Gelibolu ve Çardak- Gelibolu feribot hattının kullanmak istemeleri yoğunluğa neden oldu. GESTAŞ'a ait 4 feribotun tarifesiz olarak Lapseki-Gelibolu hattında, özel firmalara ait 6 feribotun da Çardak-Gelibolu arasında 15 dakikada bir sefer yaparak, dolu gidip boş dönerek araç kuyruğunu eritmeye çalıştıkları bildirildi. Çanakkale merkezde oluşan araç kuyruğunun şehir içi ulaşımını olumsuz etkilemesi nedeniyle, buradaki Avrupa yakasına geçecek araçlar ise Lapseki ve Çardak hattına yönlendiriliyor.

        BOLU'DA DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU

        Kurban Bayramı tatilinden dönenler TEM'in Bolu kesiminin İstanbul yönüne araç yoğunluğuna neden olurken, trafiğin akışında sorun olmadı.

        Bayram tatilinin bitimine bir gün kala dönüş yolculuğu başladı. Evlerine gitmek için yola çıkanlar TEM'in Bolu kesiminin İstanbul yönünde araç yoğunluğuna neden oldu. İstanbul yönünde yoğunluğa rağmen trafiğin akışında sorun oluşmadı. Tatilciler yollarda beklemeden devam ettir. Bolu Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri güzergahlardaki yoğunluk nedeniyle kontrollerini arttırdı. Trafik polisleri el işaretleriyle sürücüleri yavaş gitmeleri konusunda uyardı.

        BAYRAM TATİLİ DÖNÜŞ TRAFİĞİ BAŞLADI

        İdari izinlerle birlikte 9 güne çıkan Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler dönüşe geçince bugün öğlenden sonra trafik yeniden hareketlendi. TEM, D-100 Karayolu ile feribot iskelelerinden saat 14.00'den sonra hissedilmeye başlayan trafik, TEM'in bazı geçiş noktalarında zaman zaman çok ağır seyretmeye başladı.Bayram trafiğini en fazla hisseden il olan Kocaeli, İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan köprü konumunda olması nedeniyle Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden gelen araçların da birleşme noktası. Bayramı İstanbul dışında geçirenler, çıkışlarını birkaç güne yaydıkları için fazla yoğunluk yaşamadı. Ancak Pazartesi günü aynı zamanda okulların da açılacak olması nedeniyle birçok kişi dönüşü iki güne sığdırdığı için bugün olduğu gibi yarın da yollarda yoğun bir trafik bekleniyor. Bugün saat 14.00'e kadar rahat görünen yollar ybiranda hareketlendi. Bayram tatili dönüşlerinde uzak noktalardan yola çıkan sürücüler Kocaeli’ne ancak bu saatlerde ulaştığından, 14.00'den sonra bazı noktalarda trafik ağır seyretmeye başladı. Bu noktalardan biri olan TEM'in Bekirdere Rampası'nda buraya kadar 3 şerit olan yol 2 şeride düştüğünden yoğun araç trafiği çok ağır ilerliyor. Bu arada D-100 karayolu'nun İzmit kent içi geçişinde de trafik iyice yoğunlaştı. İDO'nun Yalova Topçular Feribot iskelesinde de yoğunluk sürüyor. Gebze Eskihisar'a sefer yapan 18 feribot bekleme yapmaksızın doldur boşalt sistemiyle çalışmasına rağmen iskele meydanındaki kuyruklar giderek uzuyor. Bu yoğunluğun gece yarısına kadar sürmesi, asıl yoğunluğun da yarın gerçekleşmesi bekleniyor. Sürücülerin özellikle Bekirdere Rampası, Körfez İlçesi'nde Hereke geçişindeki mağaraburnu mevkii ve Dilovası Rampası'nda sıkışmalar olabileceğinden sürücülerin bu bölgelerde sabırlı davranmaları, özellikle emniyet şeridini boş tutmalarını isteniyor.

        TOPÇULARDA DÖNÜŞ KUYRUĞU

        Bayramı nedeniyle verilen dokuz günlük tatili fırsat bilip İstanbul dışına giden aileler dönüşe başladı. Yalova'nın Topçular İskelesi'ndeki istif alanında bugün başlanan yoğunluk giderek artıyor. Kurban Bayramı nedeniyle dokuz günlük tatili fırsat bilen İstanbullular, tatilin pazartesi günü sona erecek olması nedeniyle bugünden dönüşe başladı. Yalova'da bulunan Topçular İskelesi'nde öğlen başlayan araç yoğunluğu giderek artınca saat 14.30 sıralarında istif alanı tamamen doldu. İDO'nun bayram öncesi aldığı önlemler istif alanındaki bekleme sürecini kısaltıyor.

        İDO Yetkilisi Aşkım Lermi, "Kurban bayramı öncesi Eskihisar'da tatile gitmek isteyenler kuyruk oluştururken Topcular sakindi. Bugün ise dönüşe geçen tatilciler Topcular'da kuyruk oluşturuyor. Biz sefer sayımızı 17'e yükselttik. Şu anda gemiler dolu gidip boş gelebiliyorlar. Yarın gemi sayısını 18'e yükselteceğiz. 24 saat içerisinde 35 bin araç taşımayı planlıyoruz. Yarın artması beklenen yoğunluğun pazartesi günüde devam edeceğini tahmin ediyoruz. Yolcularımızı karayolu çilesinden kurtarmak için biz hazırlıklarımızı tamamladık" dedi. Bu arada Topcular iskelesinde yoğunluk yaşanırken Eskihisar iskelesinde ise araç kuyruğunun oluşmadığı belirtildi.

        Bayram dönüşündeki sürücülere 65 kör noktaya karşı uyarı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ