Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Suudi kız böyle gitmiş

        Mustafa ŞEKEROĞLU / HABERTÜRK

        Suudi Arabistan asıllı ABD vatandaşı, 13 yaşındaki kız, 10 gün önce tatil için İstanbul'a geldi. Hayyam D.B. annesi Hayma C. ve kardeşleriyle birlikte, Gayrettepe'deki bir otele yerleşti. Genç kız, Kurban Bayramı arifesinde ortadan kayboldu. Aile, emniyete giderek, kızlarının kaybolduğunu "İnternetten bir gençle konuşuyordu" dedi.

        POLİSİ ALARMA GEÇİRDİ

        Ailenin, Türkiye'deki tatili organize eden danışmanlık şirketi, kızın kaçırıldığını iddia etti. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Asayiş Şube Müdürlüğü alarma geçti. Bayram iznindeki bazı polisler, göreve çağrıldı. Yapılan çalışmalarda Heyam D.B.'nin 1 yıl önce, sosyal medya üzerinden Suriyeli Mahommad M. ile tanıştığı belirlendi. Yaklaşık 1 yıldır internet üzerinden görüşen ikilinin birbiriyle gönül ilişkisi yaşadığı ve İstanbul'da buluştukları ortaya çıktı. Konuyu İlçe Çocuk Büro Amirliği devraldı. Savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli gençle evlenmek istediği öne sürülen Heyam D.B., ortadan kaybolduktan bir gün sonra annesini aradı. Fatih'te sevdiği gencin yanında olduğunu söyleyen Heyam D.B., kaldığı adresi tarif etti. Anne Hayma C., Beşiktaş Çocuk Büro Amirliği ekiplerine de haber vererek Fatih'e gitti. Heyam D.B. ile görüşen anne, kızını otele dönme konusunda ikna etti.

        KAMERA GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

        Psikolog ve tercüman eşliğinde ifadesi alınan Hayyam D.B.'nin "İnternetten tanıştığım Mohammad A. ile İstanbul'da dolaştık. Sonra bir pansiyonda kaldık ama aramızda bir şey yaşanmadı. Kimse beni kaçırmadı, zorla da tutmadı. Kendi isteğimle buluştum" dediği öğrenildi. Olayla iglili sürdürülen soruşturmada Hayyam D.B.’nin kamera görüntülerine ulaşıldı. Görüntülerde yalnız olan Hayyam D.B., Suriyeli gençle buluşmaya giderken görülüyor.

        YAKALANDI

        Ailenin şikayeti üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği , Mohammad M.'nin peşine düştü. Müzakere Timileri'nce Bağcılar'da olduğu belirlenen genç, ifadesine başvurulmak üzere yakalandı. Gözaltına alınan Mohammad M.’de Çocuk Büro’ye teslim edildi. Mohammed M. İlk ifadesinde " Heyam ile internet üzerinden tanışmıştık. Aramızda gönül bağı oluştu. Arife günü buluştuk, ama aramızda cinsel hiç bir şey geçmedi. Zaten ayrı odalarda kaldık, Hayyam'ı çok seviyorum, ona zarar gelmesini istemem" dedi. Olayla ilgili soruşturmaya devam ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ