Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kız Kulesi’nden Galata’ya kalemden cüzdana şehrimin hediyesi

        Barış Can ÜNAL / GAZETE HABERTÜRK

        Hediyem İstanbul markası tarafından tasarlanan, el sanatı ürünleri, replikalar, dekoratif ürünler, cam, porselen ve seramik ürünlerinin üzerinde, Ayasofya, Kız Kulesi, Rumeli hisarı, Boğaz Köprüsü, Haydarpaşa Tren İstasyonu, Şehir Hatları Vapuru, Galata Kulesi ve Ortaköy Camii gibi İstanbul’un önemli simgeleri yer alıyor.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ., Batı dünyasının sevilen çizgi kahramanlarına karşı alternatif oluşturmak ve öğrencilere İstanbul sevgisini aşılamak amacıyla İstanbul’un en gözde tarihi eserlerini kırtasiye ürünlerine de işledi. Aynı zamanda bu yapılan Hediyem İstanbul Üretim Modeli ülke geneline yaymak ve şehirlerin tanıtımı konusunda hediyelik eşya tasarımı ve üretiminde öncülük etmek istiyorlar. Hediyem İstanbul Markası adı altında üretilen özel tasarım hediyelik ürünler, Kültür AŞ. ve diğer hediyelik eşya mağazalarında yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunuyor.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ.’nin tasarım ve hediyelik eşya markası olan Hediyem İstanbul, ürünlerini çeşitlendirmek ve markanın sürekliliğini sağlamak amacıyla Hediyem İstanbul Tasarım ve Modelleme Atölyesi’ni kurmayı planlıyor. On iki ayda kurulacak olan “Hediyem İstanbul Tasarım ve Modelleme Atölyesi” ile İstanbul temalı hediyelik eşya tasarımı yapabilecek tasarımcılar desteklenecek ve İstanbul temalı hediyelik eşya endüstrisine ve serbest tasarımcılara, düzenlenecek çalıştaylar ve yarışmalarla destek verilecek. İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen proje ile İstanbul’un küresel ölçekte tanıtılması ve şehrin tasarım endüstrisine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ