Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hırsızlıktan yargılanan IŞİD'ciler 'şeriat mahkemesi' istedi

        Güngör KARAKUŞ / GAZETE HABERTÜRK

        Ankara’da 102 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısının ardından, 1 ay içinde IŞİD saflarına katılmak üzere Elbeyli’den Suriye’ye geçmeye çalışan yaklaşık 200 kişi güvenlik güçlerince yakalandı.

        Üzerine ağır silah monte etmek üzere Türkiye’de pikap türü 2 araç çalan IŞİD üyesi M.K. ile Y.B. de araçları Halep’e kaçırmak isterken Elbeyli yolunda polis kontrolüne takıldı. Türk vatandaşı oldukları belirlenen M.K. ile Y.B., gözaltına alındı. Terör örgütü üyeliğinden işlem yapılmayan 2 şüpheli, “hırsızlık” suçundan hâkim önüne çıktı.

        Hâkimlikte “şeriat kanunlarına bağlı olarak yargılanmak istediklerini” anlatan 2 zanlı, “hırsızlık suçunun şeriattaki cezasının el kesmek olduğunu” da söyledi. Hırsızlık suçundan cezaevine konulan 2 zanlının, daha sonra serbest kalıp Suriye’ye geçtiği ve IŞİD saflarına katıldığı öğrenildi.

        Daha önce El Kaide terör örgütüne üyelikten Cezayir’de 15 yıl hapis cezası alan ve şimdi IŞİD içinde üst düzey konumda olan Ebu Cihad lakablı Yaser Salem de 20 gün önce Suriye’ye geçiş yapmak isterken sınırda yakalandı. Salem’in yanında, IŞİD ’e katılmak isteyen 2’si kadın 8 kişi de bulunuyordu.

        Türk vatandaşı kadınlar, ifadelerinde, eşlerini bırakarak cihat için IŞİD ’e gittiklerini anlattı. 9 zanlı tutuklanırken, kadınlardan birinin olduğu belirtilen 5 ve 11 yaşındaki 2 çocuk, Gaziantep’e çağrılan babalarına teslim edildi.

        YENİ YÖNTEM ‘SURİYELİYİM’ YALANI

        Öte yandan, istihbarat birimleri, IŞİD üyelerinin bir yöntemini daha açığa çıkardı. Buna göre, IŞİD ’e katılmak üzere taksiciler tarafından Suriye sınırına götürülen ve üzerlerinde pasaport ya da herhangi bir kimlik olmayan şahıslar, yakalandıklarında “Suriyeli oldukları” yalanını söylüyor. Böylece engelle karşılaşmadan Suriye’ye geçip örgüte katılabildikleri iddia ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ