Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yol kenarında yürürken üzerlerine kamyon devrilen anne ve kızı öldü

        Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesi'nde kömür yüklü kamyon, çeşmeye su almaya giden 58 yaşındaki Havva Celeb ve kızı 38 yaşındaki Mürvet Gören'in üzerine devrildi. Anne ve kızının kamyonun altından cesetleri çıkarıldı.

        Kaza, saat 16.00 sıralarında Merkez Mahallesi Trafo Sokak'ta meydana geldi. Limandan yüklediği kömürü termik santrale götüren Serkan T. yönetimindeki 67 EH 365 plakalı kamyon, hız yaptığı iddia edilen sürücüsünün dar yolda karşıdan başka bir kamyon geldiğini görüp frene basması sonucu kontrolden çıktı. Kamyon, yol kenarında yürüyerek mahalledeki çeşmeye içme suyu doldurmaya giden Havva Celeb ve kızı Mürvet Gören'in üzerine devrildi. Anne ve kızının yanında bulunan başka bir kadın ise kamyonu görünce kaçarak kurtuldu.

        AFAD ve UMKE ekipleri, kazanın ardından sürücüsü kaçan kamyonun altındaki anne ve kızını kurtarmak için çalışma başlattı. Çalışmalar, kamyonun çevresinde toplanan kalabalık nedeniyle güçlükle yürütüldü. Termik santrale ait vinçle kamyonun kaldırılması sonucu önce anne Havva Celeb'e ulaşıldı. Kamyonun altından çıkarılan Celeb, sedyeye konularak ambulansa taşındı. Ardından da Mürvet Gören kamyonun altından çıkarıldı. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde anne ve kızının öldüğü belirlendi.

        Olay yerine gelen anne ve kızının yakınları sinir krizi geçirdi. Polis, kazanın ardından kaçan sürücü Serkan T.'ye telefonla ulaştı. Serkan T., bir süre sonra karakola giderek teslim oldu. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ