Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bir garip bebek kaçırma hikayesi

        Müslim SARIYAR/GAZETE HABERTÜRK

        İkiz bebeklerini 5 aylık iken düşererek kaybettikten sonra karnına yastık bağlayarak başta kocası olmak üzere tüm çevresini kandıran ve Çanakkale Devlet Hastanesi'nde doğum yapan Fatma Bozkurt'un ikiz bebeklerinden birini kaçıran A.Ç.'nin ifadelerine ilk kez HABERTÜRK ulaştı.

        İfadelerinden bebek kaçırma eylemini bir gün önceden tek başına hastaneye giderek plandığı, olay günü hemşire kıyafeti giydiği ortaya çıkan A.Ç. "Düşük yaptıktan sonra bana bir şeyler yapmamı söyleyen sesler duyuyordum. Eşime beni doktora götürmesini söyledim ama O hocaya götürdü. Hoca da büyü yapıldığını söyledi. Hala bu sesleri duyuyorum"dedi.

        Çanakkale Devlet Hastanesi'nde geçtiğimiz hafta doğum yapan Fatma Bozkurt'un ikiz bebeklerinden erkek olanı bir kadın tarafından işitme testine götürüleceği yalanıyla kaçırıldı. Bebek kaçırma olayının ortaya çıkması üzerine polis alarma geçti. Hastane ve çevresindeki tüm kameralar mercek altına alınırken, şehre giriş ve çıkışlarda uygulama noktaları kuruldu. Başta yolcu otobüsleri olmak üzere tüm araçlar tek tek arandı.

        Çalınan bebeğin annesi Fatma Bozkurt ve baba Orhan Bozkurt'un endişeli bekleyişi sürerken mutlu sonu getirecek olan ihbar, hastaneye 200 metre mesafedeki Eserler Aile Sağlığı Merkezi'nden geldi. Polisi arayan bir doktor, kucağında yeni doğan bir erkek bebekle gelen kadının şüpheli hareketleri olduğunu bildirdi. Hemen aile sağlığı merkezine giden Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, doktor ve hemşireler tarafından bir odada oyalanan kadını, kaçırdığı bebekle yakaladı. A.Ç. isimli kadının beraberinde bulunan S.Y. ve Z.Y. isimli anne kız da gözaltına alındı. Polis tarafından sorgulanan A.Ç suçunu itiraf etti. Beraberindeki anne kızın ise olayla ilgilerinin bulunmadığını söyledi. Savcılık, serbest bıraktığı A.Ç.'yi hakkında rapor düzenlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'n sevk etti.

        A.Ç.'nin ifadesine HABERTÜRK ulaştı. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında evlenen A.Ç. hamile olduğunu üçüncü ayda fark etti. Doktorunun biri kız diğeri erkek ikiz bebek sahibi olacağını söylediği genç kadın, hamileliiğinin 5'nci ayında düşük yaptı. İkizlerini kaybettiğini eşinden sakladı. Karnına yastık bağlayarak hamilelik oyununa başladı. Hatta inandırıcı olması için eşiyle pozlar vererek çektirdiği fotoğrafları sosyal medyada paylaştı. İfadesinde "Beni boşayacağından korktum. Ailemin dağılmasından, eşimi kaybetmekten korktum" diyen A.Ç. bebek kaçırma olayını nasıl planladığını da detaylarıyla anlattı:

        "Düşük yaptığımı eşim dahil herkesten sakladım. Bir gün önce hastaneye sekreter arkadaşımı görmeye gittim. Ancak O'nu göremedim. Servisleri ve katları dolaştım ve eve döndüm. Ertesi sabah saat 10 sıralarında hastaneye gittim. Yeni doğan servisindeki giyinme odasına girdim. İç kısmında 'Yıldız' yazılı olan hemşire kıyafeti bulup giydim. Fatma Bozkurt'un odasına gidip, 'Bebeği işitme testine götürücem' dedi. Bebeği battaniyesiyle alıp, eve getirdim. Hemşire kıyafetini çıkartıp, lavaboda yaktım. Kalan parçaları çöpe attım.

        Altını değiştirmek de zorlanınca arkadaşım S.'yi arayıp 'evde doğum yaptım' dedim. S., annesi ile geldi. İkiz doğuracağımı bildiği için diğer bebeği sordu. Kız olanın öldüğünü söyledim. Sütüm gelmediğini söyledim. Israrları üzerine kontrol için aile sağlık merkezine gittik. Muayene olurken polis yakaladı."

        DOKTOR YERİNE HOCAYA GÖTÜRDÜ

        A.Ç. ifadesinin son bölümünde ise "İkizlerimi düşürdükten sonra kafamda bazı sesler duyuyordum. Aklımı karıştırıyordu bu sesler. Bana birşeyler yapmamı söylüyordu.. Bu sesleri duyduğumu eşime söyledim. Beni doktora götürmesini istedim. Ancak O, beni hocaya götürdü. Hoca 'sana büyü yapılmış' dedi. Bebeklerimi kaybettikten sonra psikolojik olarak çok yıprandım. Bu olayı neden yapttığımı bilmiyorum. Halen o sesleri duyuyorum" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ