Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Milletvekillerine promosyonlu maaş ödemesi

        HABERTÜRK TV / ANKARA

        Maaşlarını çekmek için bankaya giden milletvekili sürprizle karşılaştı. Banka ile yapılan promosyon anlaşması kapsamında vekiller ek ödemeyle karşılaştı. Buna göre vekillere 8 bin ila 10 bin lira arasında ek ödeme yapıldı.

        Milletvekilleri bu ay maaşlarını promosyonla aldı. Bankayla yapılan anlaşma kapsamında promosyon ödemesi alan milletvekillerine toplam yaklaşık 4,5 milyon lira ödendi.

        TBMM, milletvekili maaşlarını ödemek için geçtiğimiz yıl Halkbank ile iki yıllığına anlama yapmıştı. Bu anlaşma ile yeni seçilen milletvekillerine de yaradı.

        Ocak ayında sadece üç aylık maaşlarını alacaklarını sanan vekiller, hesaplarında fazladan promosyon ödemesi gördü. Yaklaşık maaşlarının yarısı kadar fark alan milletvekillerine 8 ila 10 bin lira arasında ek ödeme yapıldı. 550 milletvekiline toplam yaklaşık 4,5 milyon lira ödendi.

        DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR HEDİYE EDİLECEK

        Milletvekili Başkanlığı, her bir milletvekiline, yasama faaliyetlerine daha fazla katkı sağlamaları amacıyla birer dizüstü bilgisayar hediye edecek.

        Ancak hediye bilgisayarlar milletvekilleri arasında tartışma yarattı. Bazı milletvekilleri bütçe görüşmeleri sırasında Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a "israf var" diye serzenişte bulundu.

        HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, "Çok sıcak Meclis ciddi israf var. Ben de dizüstü bilgisayar istemiyorum. Halka dağıtılsın" dedi. Meclis Başkanı Kahraman da "İhtiyacı olan alsın" diyerek tepkilere karşılık verirken, "İhtiyacı olmayan olabilir. İhtiyacı olanlar alacaklardır, normaldir bu. Teknik yardımcı olmamız lazım" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ