Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Ankara'daki bombalı saldırıda ölen sivil memurlar da şehit sayılacak

        Aykut YILMAZ/GAZETE HABERTÜRK

        Ankara'daki bombalı katliamda hayatını kaybeden 28 kişi arasında yer alan 15 sivil memurun durumu merak konusu olmuştu. Sivil memurların da terörle mücadele kapsamında değerlendirileceği ve şehit sayılacağı öğrenildi.

        Şehitlerin ailelerine verilen 2 kişilik kamuda istihdam hakkından, sivil memurların yakınları da yararlanacak. Saldırıda ölenlerin ailelerine 84 bin 376 TL tazminat ödenecek. Eş ve çocuklarına şehit aylığı bağlanacak.

        Saldırıda yaşamını yitiren diğer sivil vatandaşlar ise “Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkındaki Kanun” kapsamında değerlendirilecek. Ailelerine 31 bin 86 TL tazminat ödenecek. Sivil vatandaşlar için kamuda 1 kişilik istihdam hakkı verilirken, yakınlarına maaş bağlanacak.

        GENELKURMAY SGK’YA GÖNDERECEK

        Hayatını kaybedenlerle ilgili tazminat ve maaş işlemleri, Genelkurmay Başkanlığı’nın olay tutanaklarını Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) göndermesiyle başlayacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da istihdam ve diğer şehit ve gazi haklarıyla ilgili işlemleri gerçekleştirecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ