Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Suriye sınırında inceleme yaptı

        Nurcan İNAL/KİLİS

        Mili Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde sınırda incelemelerde bulundu. Sınırın sıfır noktasında bordo berelilerin koruduğu Bakan Yılmaz, "Ateş çemberi içerisinde barış adası gibiyiz" dedi.

        Şanlıurfa'dan helikopterle Kilis 2. Hudut Tabur Komutanlığı'ndaki helikopter pistine gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Elbeyli İlçesi'ne geçip incelemelerde bulundu. DAEŞ ile girilen çatışmada Astsubay Yalçın Nane'nin şehit düştüğü bölgeye giden Yılmaz, duvar örme çalışmalarını yerinde inceledi. Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgenaral Murat Soysal'ın da eşlik ettiği Bakan Yılmaz, daha sonra Elbeyli İlçesi'nde vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Yılmaz konuşmasında şunları kaydetti:

        "Biz istiyoruz ki kimse kimseyle kavga etmesin. Türkiye herkesin dostudur, Türkiye herkesle dosttur. Ancak karşıda muhatap yoktur. Bizim herkese faydamız olur, zararımız olmaz. Suriye'den buraya Kürtler de, Ezidiler de, Araplar da geldi. Biz bunlara kuçak açtık. Ateş çemberi içerisinde barış adası gibiyiz. Suriyeliler kendi bölgesine göre burayı barış adası olarak görüyorlar, daha gelişmiş olarak görüyorlar. Bunun kıymetini bilmemiz lazım."

        Bakan Yılmaz'ın sınır hattını denetlemesi boyunca yol düzergahında komandolar, sınırın sıfır noktasında ise bordo bereliler üst düzey güvenlik önlemleri aldılar. Bakan Yılmaz daha sonra Çobanbey Hudut Karakolu ile bazı sınır birliklerini denetledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ