Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bitlis'te terör operasyonu

        BitlisEmniyet Müdürlüğü tarafından il merkezi ve Güroymak ilçesinde PKK/KCK terör örgütüne ait olduğu belirtilen silah, esrar ve hintkeneviri ele geçirildi.

        Bitlis Valiliği'nce yapılan acıklamada, Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Güroymak ilçesinde yürütülen çalışmalarda, silahlı terör örgütü üyesi olmak, örgüt adına eylemlerde bulunmak, yardım ve yataklık etmek, eleman temin etmek suçlarından eş zamanlı düzenlenen operasyonda 6 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

        "Aynı gün Güroymak İlçesinde Güroymak İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro tarafından yapılan operasyon neticesinde 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. 1 Mart 2016 günü Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet suçu ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında Bitlis İl Merkezinde Bitlis Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce 5 şahıs gözaltına alınmış, yapılan işlemler sonucunda şahıslardan 2'si Siirt iline teslim edilmiştir.

        Yapılan operasyonlarda şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 29 dolu fişek, 1 pompalı tüfek, bu tüfeğe ait 2 şarjör, 2 kuru sıkı tabanca, bu tabancaya ait 20 fişek ve çok sayıda dijital ve yazılı örgütsel doküman, kaleşnikof marka silaha ait 3 adet boş şarjör, satışa hazır 29 fişek tabir edilen kubar esrar, 378 gram esrar tohumu, 615 gram Hint Keneviri,1 adet hançer, 7 adet çakı bıçağı ve 1 muşta ele geçirilmiştir.

        Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, kaçakçılığın ve uyuşturucu maddenin önüne geçilmesine yönelik gayretli çalışmalarımız, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmaları ile birlikte kararlıkla devam etmektedir."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ