Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu: Sıfır toleransla takibimizi yapıyoruz

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediyelerinin yaşlılara yönelik evde bakım, evde destek ve gündüzlü bakım hizmetlerini geliştirmek üzere başlatılan Yaşlı Destek Programı’nın (YADES) tanıtım toplantısı öncesinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Bir gazetecinin, Karaman'da bazı öğrencilere yönelik cinsel istismar iddialarıyla ilgili bakanlığa son gelen bilgileri sorması üzerine Bakan Ramazanoğlu, "Karaman'da olan konuyla ilgili olarak ilk vaka ortaya çıkar çıkmaz hemen hukuki açıdan bakanlığımız müdahil oldu. Bizzat ben yine hukukçu arkadaşlarımı arayarak toplantı yaptım. Dedim ki bu olayı da takip ediyoruz, ben de takipçisiyim" ifadelerini kullandı.

        "REHABİLİTE ÇALIŞMALARI BAŞLADI"

        Bakan Ramazanoğlu, "Bu olay bizim hizmetleriyle her zaman gurur duyduğumuz vakıfla ilişkilendirilmek istendi ki bu vakfımızda bir süre görev yapmış onun da ne kadar olduğunu vakıf çalışanları açıkladı. Her zaman kötü niyetli insanlar, bazı işleri suistimal eden insanlar olabiliyor. Bu, bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz." dedi.

        "Öteki taraftan bunu yapan kişi için de sıfır toleransla hukuki açıdan bütün takibimizi yapıyoruz" diyen Ramazanoğlu, "Bu çocuklarla ilgili bakanlığımızın rehabilitasyon ve sosyal hizmet uzmanlarımız, psikologlarımız devreye girdi, aileler ziyaret edildi. Çocuklarımızın rehabilite edilmesi için çalışmalar başlatıldı." diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ