Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ömer Çelik'ten Rıza Sarraf yorumu

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Rıza Sarraf'ın Amerika'da tutuklanmasını "Savcının tasarrufu" olarak değerlendiren Sarraf, "İbretle izlediğim şudur, Amerika'daki bir savcının tasarrufu üzerinden iç siyasetin nasıl dizayn edilebileceğine yönelik hastalıklı bir faaliyetvar" dedi. Çelik'in açıklamaları:

        "YENİ TALEPLERLE İŞİ YOKUŞA SÜRMEYE GEREK YOK"

        (Dokunulmazlık tartışmaları) Dokunulmazlık, parlamentolara verilmiş bir haktır. Parlamenter sistemin herhangi bir şekilde baskı altına girmemesi için yapılan bir düzenlemedir. Uzun süredir fezlekeler var. Bu siyaset üzerinde bir yüktür. Bazı vekillerin de aleni bir şekilde terör örgütüne destek verdiği görülmüştür. Parlamentoda nefret suçu savunulamaz. Teröre destek verilemez. Parlamentonun saygınlığı bizzat dışarıya karşı konulmuşken bizzat parlamento içinde kirleniyorsa adım atılması gerekir. Teröre destek verenlerin dokunulmazlığının kaldırılması toplumsal talep olmuştur. Diğer fezlekelerle ilgili birtakım argümanlar ortaya atıldı. Sayın Başbakanımız da 'Buyrun hepsini kaldıralım' dedi. Bu kadar fezleke ile ilgili siyasetin bunu daha fazla taşımasına gerek yok. Siyaset bu yükten kurtulmaya karar vermiştir. Şimdi yeni teklifler geldi. Bunları arkadaşlarımız değerlendirecek. Burada CHP'nin, MHP'nin, HDP'nin taleplerini karşılayan bir karşılık vermiştir Sayın Başbakan. Her seferinde yeni talepler getirerek işi yokuşa sürmeye gerek yok. Bir anayasa değişikliği ile topluca bu yükü aşalım diyoruz. Sürekli olarak geçmişteki birtakım fezlekeler gündeme getiriliyor. Aktif siyasette olmayanların yargılanmalarının önünde bir engel yok.

        "UYARILARIMIZIN DAHA FAZLA DİKKATE ALINMASINI İSTİYORUZ"

        (Brüksel'deki terör eylemleri) Saldırganın Türkiye tarafından iade edildiği ve karşı tarafın uyarıldığı nettir. Saldırganın bizdeki kayıtlarında terör ile ilgili bilgi yoktu deniliyor. Biz DAEŞ adına eylem gerçekleştiren saldırganı yakalamışız, Suriye tarafına geçmesine izin vermemişiz ve iki tarafı da uyarmışız. Bu herkese gösteriyor ki hem Türkiye'nin içinde hem Türkiye'nin dışında 'Türkiye DAEŞ'i koruyor' gibi yalan propagandasını önlüyor. Teröre karşı daha yakın bir işbirliği gerekmektedir. Türkiye bu saldırıdan dolayı büyük üzüntü duymaktadır. Uyarılarımızı yapmaktayız ve ciddi bir işbirliği içinde uyarılarımızın daha fazla dikkate alınmasını istiyoruz.

        "AMERİKALI SAVCININ TASARRUFU ÜZERİNDEN HASTALIKLI FAALİYET"

        (Rıza Sarraf'ın tutuklanması) Amerika'daki bir savcının tasarrrufu. İbretle izlediğim şudur, ABD'deki bir tasarruf üzerinden Türkiye'nin iç siyasetinin nasıl dizayn edilebileceğine, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bazı arkadaşlarımıza karşı nasıl karşıtlık üretilebileceğine dair hastalıklı bir faaliyet var. Bunun dünden itibaren Türkiye'de haber, yorum yapılma biçimlerine baktığınızda, oradaki açıklamalarla, oradaki bir savcının bir tasarrufu olarak değerlendirilmesi gereken bir olay, Türkiye'nin neredeyse iç siyasetini, Türkiye'nin içindeki bazı olayları dizayn edecek bir tasarrufmuş gibi, hatta aynı kişiler Türkiye, İran, ABD ilişkilerini şekillendirecek bir uluslararası ilişkiler teorisi bile buradan üretmeye kalktılar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ