Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Rıza Sarraf'ın (Reza Zarrab) davası ile ABD'nin en büyük hukuk bürosu ilgilenecek

        Sedef Şenkal DEMİR/ GAZETE HABERTÜRK

        ABD’de tutuklanan Rıza Sarraf’ın Miami’deki işlemlerini, 47 ülkede 77 ofisi bulunan ve bünyesinde 4 bin 200’den fazla avukat olan Baker& McKenzie Hukuk Bürosu yürütüyor.

        Cumartesi günü eşi Ebru Gündeş ve kızı Alara ile birlikte gittiği Miami’de “İran’a yönelik yaptırımları ihlal ederek ABD’yi dolandırmak, bankacılık sahtekârlığı ile karapara aklama” suçlamalarından tutuklanan Rıza Sarraf’ın çıkarıldığı ilk duruşmaya, Baker& McKenzie Hukuk Bürosu’ndan bir avukat katıldı.

        4 Nisan’a kadar gerçekleşecek olan kefalet görüşmelerinin hazırlığı da yine burada sürdürülüyor. Baker&McKenzie’nin Türkiye’deki partneri Esin Avukatlık Ortaklığı...

        KEFALET GÖRÜŞMESİ SÜRÜYOR

        İlk duruşmada kefalet başvurusu reddedilen Rıza Sarraf’ın avukatı Şeyda Yıldırım, ABD’deki hukuk bürosunun kefalet görüşmeleri için çalıştığını belirterek oradan aldığı bilgileri şöyle aktardı: “Rıza Sarrafhakkında tutuklama istemi New York’tan verildi. Soruşturmanın merkezi New York. Kefalet görüşmeleri sonuçlandığında ve bir anlaşmaya varılamaz ise Rıza Sarraf, soruşturmanın yürütüldüğü, tutuklama isteminin verildiği ve iddianamenin düzenlendiği New York’a gönderilecek. New York’a nakledilmesi halinde ben de gideceğim.” İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Başkanı Avukat Metin Uracin, ABD Adalet Bakanlığı’nın açıklamalarından Rıza Sarrafhakkında verilen kararın bir tutuklama kararı olarak anlaşıldığını dile getirerek ABD’de 4 günü aşkın bir gözaltı süresinin olmadığını söyledi. Uracin, “Her şey kefalet görüşmeleri nihayetlendiğinde belli olur. Kefalet talebinin ikinci kez reddedilmesi durumunda Sarraf’ın akıbetinin yargılama süreci de belli olur” değerlendirmesini yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ