Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Metrobüsün altında kalan seyyar satıcının dram dolu hayat öyküsü!

        Yusuf DOĞAN-Akıncan ABADAN/GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul’da seyyar su satıcılığı yapan Hasan Kaya, zabıtadan kaçmak için girdiği metrobüs durağında, metrobüsün çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kaya’nın hayat hikâyesi ise yürekleri burkar nitelikte.

        D-100 Karayolu Darülaceze Perpa Metrobüs Durağı karşısı Mecidiyeköy istikametinde su satan Hasan Kaya (44), devriye gezen zabıta ekiplerini fark edince Perpa Metrobüs Durağı’na girip saklanmak istedi. Kaçmaya başlayan satıcıya, bariyerlerin üzerinden atlayıp metrobüs yoluna girdiği sırada, Zincirlikuyu-Beylikdüzü seferini yapan metrobüs çarptı. Metrobüsün altında kalan Kaya olay yerinde hayatını kaybetti. Kaya’nın cansız bedeni, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

        Sivas Suşehri nüfusuna kayıtlı olan Hasan Kaya’nın ilkokul mezunu olduğu öğrenildi. Kaya, Sivas’ta manavlık yaptıktan sonra 15 yıl önce İstanbul’a geldi. Çeşitli işlerde çalışan Kaya uzun süre işsiz kaldı. Sürekli iş aradı ama bulamadı. Evli ve 3 çocuk babası olan Kaya, mecbur kaldığı için otobanda su satmaya başladı. Yaklaşık 8 yıldır su satarak geçimini sağlamaya çalışıyordu. Kirada oturan ve eşi de ev temizliğine giden Kaya’nın çocukları belediye yardımı sayesinde okuyor. Büyük kızı üniversiteye hazırlanıyor. Küçük kızı lise 1’inci, oğlu ilkokul 5’inci sınıfa gidiyor. Gözü yaşlı eşi Yeşim Kaya “Sigortalı bir iş bulamıyordu. Yaşından ve eğitim durumundan dolayı iş verilmiyordu. Bu yüzden otobanda su satıyordu. 1 yıl önce zabıtalar kovalamaya başladı. Hasan zabıtalardan kaçarken araba çarptı ve bacağı kırıldı. Bu nedenle ayağı bir süre alçıda kaldı. Sürekli zabıtalar kovalıyordu. Daha önce de zabıtalara yakalandı. 170 lira ceza yedi. Ceza yememek için kaçtığını düşünüyorum” dedi.

        İBB: GERÇEK DIŞI

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) açıklama yaparak, “Hasan Kaya’nın zabıta ile yaşadığı kovalamaca sonucu metrobüs yoluna girerek hayatını kaybettiği iddiası gerçek dışıdır” dedi. Kaza anına ilişkin görüntülerin de paylaşıldığı açıklamada, “Görüntülerden de anlaşılacağı üzere kazada hayatını kaybeden Hasan Kaya ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıtaları arasında herhangi bir kovalamaca yaşanmamıştır” denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ