Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çoruh'ta Ulusoy ailesi 5 yıldır oğullarından iz arıyorlar

        Orhan Kemal Ulusoy'un Erzincan'da yaşayan babası İrfan Ulusoy ile annesi Fatma Ulusoy, aradan geçen 5 yıla rağmen yaz, kış, bayram demeden kazanın olduğu havzada oğullarından bir iz arıyor.

        Baba Ulusoy, çok sevdiği oğlunu 5 yıl önce kurban verdiğini ifade ederek, Çoruh Nehri'ne karanfil attı ve dua etti.

        Her yıl oğlunun ölüm yıl dönümünde eşiyle Erzincan'dan Artvin'e gelerek Çoruh'u karış karış aradığını anlatan Ulusoy, "Canımdan çok sevdiğim oğlumu Çoruh Nehri'ne kurban verdiğim günün beşinci yıl dönümünde de oğlumu yalnız bırakmadım. Erzincan'dan sabah saatlerinde gelip Çoruh Nehri’ne oğlumun anısına karanfil attım ve dua okudum. Canımız yanıyor. Allah düşmanıma böyle bir acı vermesin. Yıllardır arıyorum, maalesef oğluma ait bir kemik bile bulamadım." dedi.

        Ulusoy, yaz, kış, bayram demeden oğullarını aradıklarını belirterek, ''Kar, yağmur, soğuk, yaz demedim, oğlumun cesedini bulmak için eşimle ve ailemle adeta iğneyle kazıyarak Çoruh'u karış karış aradım. Ayrıca sağ olsun devletimiz de her türlü arama-kurtarma çalışmalarında bize destek verdi. Bugüne kadar yaklaşık 2 bin kişiyle oğlumu aradım, maalesef bir kemiğini bile bulamamanın acısını yüreğimizde yaşıyoruz." diye konuştu.

        Kepçe ile 10 kilometrelik alanda kendi imkanlarıyla kazı yaptığını dile getiren Ulusoy, "Üç kez özel eğitimli köpekle arama yaptırdım. 4 kez dalgıç getirdim. Barajın su seviyesi düşünce gelip aramalarımı aralıksız sürdürüyorum. Çoruh'un kıyısındaki taşların, kayaların, ağaçların ve dalların rengini bile ezberledim. Çoruh'un bağlantılarındaki dereleri bile iğneyle oydum. Bir türlü oğluma ait bir iz bulamadım." dedi.

        "BİR GÜN MUTLAKA BULACAĞIM"

        İrfan Ulusoy, oğluyla arkadaş gibi olduklarını kaydederek, "Oğlumu bulacağıma dair ilk günkü gibi ümidim var. Bir gün mutlaka bulacağım ve oğlumun bir mezarı olacak. Orada kendisine dua okuyacağım inşallah." ifadesini kullandı.

        Oğlunu bir an bile unutamadığını söyleyen Ulusoy, "Suda çok üşüdü. Onu alıp köyüme götürmek istiyorum. Oğluma ait bir parça bulduğum gün en büyük bayramı yaşayacağım." dedi.

        Ulusoy, oğluna ait bir iz bulması halinde bütün mal varlığını bağışlayacağını da sözlerini ekledi.

        Oğlunu bulma ümidiyle Erzincan'dan kıyafetlerini getiren anne Fatma Ulusoy ise eşiyle birlikte nehrin kenarında oğlundan bir iz bulmaya çalışırken gözyaşlarını tutamadı.

        OLAY

        Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımı devam eden Artvin Barajı'nda görevli mühendisler Hüseyin Dervişoğlu (32) ve Orhan Kemal Ulusoy (29), 22 Nisan 2011'de şantiyeden 34 FG 9540 plakalı otomobille ayrılmıştı. Mühendislerden haber alınamaması üzerine başlatılan çalışmada, Artvin-Yusufeli karayolunun 65. kilometresi Aşağımaden köyü mevkisinde bulunan otomobil, Çoruh Nehri'nden çıkarılmış ancak Dervişoğlu ve Ulusoy'a ulaşılamamıştı.

        Orhan Kemal Ulusoy'un babası İrfan Ulusoy, 3 Mart 2012'de Karayollarına ait asfalt şantiyesinin alt kesiminde, nehirde erkek cesedi bulmuştu. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince sudan çıkarılan cesedin, Trabzon Adli Tıp Kurumundaki otopsisinde kazada kaybolan diğer mühendis Dervişoğlu'na ait olduğu belirlenmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ