Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Ramazanoğlu: 1500 psikolog ve sosyal hizmet uzmanı alınacak

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Denizli'de katıldığı programda, bakanlık olarak 1500 psikolog, sosyolog ve sosyal hizmet çalışanı alacaklarını belirtti. Bakanlığın Aile Destek Programı'nı hayata geçireceğini, her ailenin sosyal hizmet danışmanı olacağını belirten Ramazanoğlu, Trabzon'daki taciz olayıyla ilgili idari ve adli soruşturmanın başlatıldığını, tacize adı karışan memurun ise görevden alındığını söyledi.

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından EGS Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan 2'nci Bölge Toplantısı'na katıldı. Toplantı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kilis'te dün yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Ramazanoğlu, Kilis'e 50 kişilik saha ekibiyle birlikte gittiğini, kente düşen füzeler nedeniyle çocuklarını yitirmiş Suriyeli ve Türk aileleri ziyaret ettiklerini söyledi. Ailelere psikoterapi yaptıklarını, rehberlik hizmeti verdiklerini belirten Ramazanoğlu, "Bu ziyaretimizde ben bir bakan olarak değil saha çalışanı olarak, psikolog olarak, doktor olarak oradaydım. Ailelerimize psikoterapi yaptık, rehberlik hizmetlerinde bulunduk. Saha çalışanı arkadaşlarımız şu anda 50 kişilik bir ekip Kilis'te çalışıyor" dedi.

        1500 PERSONEL ALINACAK

        Bakan Ramazanoğlu, kısa adı ASGEP olan Aile Destek Projesi kapsamında 1500 psikolog, sosyolog ve sosyal hizmet uzmanı alacaklarını açıkladı. Projenin aile hekimliği projesinin modellemesi olduğunu, her ailenin sosyal hizmet danışmanı olacağını belirten Ramazanoğlu, "Önümüzdeki günlerde 1500 psikolog alıyoruz. Psikolog, sosyolog ve sosyal hizmet çalışanı. Denizli için de bir kadromuz var, bütün iller için kadromuz var. Denizli'ye de müjde veriyorum. 40 psikolog alıyoruz. Haziran 15'in de en geç bu arkadaşlarımız göreve başlayacaklar. ASGEP kapsamında her ailenin bir sosyal danışmanı olacak prensibiyle yola çıktık. Aynı Sağlık Bakanlığı'ndaki aile hekimliği modellemesi. Ama bizim aile danışmanlarımız ailenin ayağına gidecek. Rehberlik, psikoterapi ve rehabilitasyon hizmetlerimizi yapacağız. Kilis'e de bu konuda kontenjanımız vardı. Onun da müjdesini verdik. 15 Haziran'da Kilis'e ait kalıcı personelimiz orada çalışacak" diye konuştu.

        TRABZON'DAKİ TACİZ İDDİASINI KONUŞTU

        Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürlüğü'nde görevli memur S.H.'nin altı kız çocuğuna elle ve sözle tacizde bulunduğu iddiasıyla ilgili de konuşan Bakan Ramazanoğlu, olayla ilgili idari ve adil soruşturmayı başlattıklarını söyledi. İstismar olaylarına sıfır toleransla yaklaştıklarını belirten Ramazanoğlu, "Trabzon'da bizim idari kısımda çalışan bir memurla ilgili bir sözlü taciz durumu dün tespit edildi. Bununla ilgili olarak hem adli hem idari soruşturma başlattık. İlgili kişiyi işinden hemen uzaklaştırdık. Olayı çok yakinen takip ediyoruz. Ailelerle görüştük. Ailelere ve çocuklarımıza psikolojik destek veriyoruz. Bu tür olaylarda, burada açık yüreklilikle şunu söylemek istiyorum. Önceliğimiz çocuklarımızın güvenliği, önceliğimiz çocuklarımız. Olaya sıfır toleransla yaklaşıyoruz. Bunu yapanlara karşı da hiç ama hiç toleransımız yok. Bu konuda yapılması gereken en ağır idari cezalar konusunda ve adli anlamda ne yapılması gerekiyorsa en hızlı şekilde gereken adımları atıyoruz" dedi.

        "BİZİM TOPLUMUMUZ İYİ BİR TOPLUM"

        Bakan Ramazanoğlu, bir basın mensubunun son dönemde cinsel istismar ve taciz olaylarının arttığı yolundaki sorusuna, kaba istatistiklere göre Türkiye'nin diğer ülkelere oranla daha iyi bir yerde olduğunu söyledi. Bakanlık olarak sağlıklı istatistiksel verilere ulaşmak için sosyal risk haritası çıkaracaklarını belirten Ramazanoğlu, "Sağlıklı istatistik yapabilmek için bakanlığımız bünyesinde bir çalışmamız var. Her ilimizin sosyal risk haritalarını çıkarmak üzere sivil toplum örgütlerimizle ve üniversitelerimizle işbirliği halindeyiz. Her ilimizde bunu geniş tabanlı çalışma yapacağız ve illerin sosyal risk haritalarını çıkaracağız. O zaman elimizde daha özel sonuçlar olacak. Şunu söylemek istiyorum. Bizim toplumumuz iyi bir toplum. İyi bir aile organizasyonumuz var. Bu dünyadaki diğer toplumlara ve kaba istatistiklere baktığımızda Türkiye'nin bu konuda iyi bir yerde olduğunu biliyoruz. Gerek şiddet, gerek ihmal ve gerek istismar konusunda sıfır toleransız. Önceliğimiz çocuklarımız, çocuklarımızın hakları ve çocuklarımızın güvenliği" diye konuştu.

        Bakan Ramazanoğlu, Denizli Yetiştirme Yurdu'nda bir süre önce görüntüleri ortaya çıkan zihinsel engelli çocuğa kötü muameleyle ilgili, sorumlu kişinin görevden alındığını, engelli çocuğa gereken desteğin verildiğini söyledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ