Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ziynet eşyası için alevlerin arasında kaldı

        Olay, Balıkesir'in Havran ilçesinde meydana geldi.22 yaşındaki Kader Erten evlerinde çıkan yangınsırasındaeşiyle birlikte son anda dışarı çıkmayı başardı ancak ziynet eşyalarını kurtarmak için tekrar içeri girince alevlerin arasında kalarak yaşamını yitirdi. 8 aylık evli olan genç kadının, birkaç haftalık hamile olduğu öğrenildi.

        Hamambaşı Mahallesi, Tepeoba Caddesi'ndeki Havran Belediyesi'nde sözleşmeli işçi olarak çalışan 25 yaşındaki Zihni Erten'e ait iki katlı kagir evde, bugün saat 00.30 sıralarında yangın çıktı. Alevleri son anda farkeden Erten, eşi Kader Erten ile dışarı çıkarak canlarını kurtardı. Ancak, bir süre sonra 8 aylık evli olan Kader Erten, iddiaya göre, eşinin uyarılarına rağmen ziynet eşyasınıkurtarmak için tekrar içeri girdi. Kısa bir süre sonra alevlerin evin giriş kapısına ulaşması üzerine dışarı çıkamayan genç kadın, yanarak can verdi.

        Komşularının haber vermesi üzerine gelen itfaiye ekipleri, alevleri güçlükle söndürdü. Savcı ve polisin olay yerindeki incelemelerinin ardından Erten'in cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Erten'in acı haberini alarak olay yerine gelen yakınları gözyaşlarına boğuldu. Polis olayın ardından Erten'in gözü yaşlı eşi Zihni Erten'i İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüp, ifadesine başvurdu.

        Kader Erten'in cenazesi, Bursa Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından kırsal Kalabak Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Burada helallik alınmasını ardından Erten'in ikindide Kalabak Camisi'ne götürülen cenazesi kılınan namasın ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

        Yangının kömür sobasından çıktığı sanılırken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ