Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'da gençlik coşkusu

        GAZETE HABERTÜRK

        19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97’nci yılı, törenler ve spor gösterileri ile kutlanacak. Kentte düzenlenecek bazı etkinlikler şöyle:

        EYÜP

        Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen “Gençlik ve Fetih Şöleni” bugün başlıyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ndan, 29 Mayıs İstanbul’un Fethi’nin 563. yıldönümüne kadar on gün sürecek festival öncesi yürüyüş yapıldı.

        Spor Aşk Grubu’nun dans gösterisiyle eğlenen gençler daha sonra etkinlik alanına kurulan geleneksel spor çadırlarında hocalar eşliğinde kılıç, okçuluk ve gülle atma öğrendi.

        MALTEPE

        19 Mayıs 1919’un 97. yıldönümünde ilk olarak, Şehit Uzman Çavuş Yaşar Yeniören Parkı’nın açılışı gerçekleştirilecek. Etkinlikler kapsamında saat 20.00’de meşaleli yürüyüş yapılacak. Yürüyüşün ardından Maltepe Meydanı’nda konser var.

        BEŞİKTAŞ

        Beşiktaş Belediyesi’nin Gençlik Festivali kapsamında düzenlediği ‘Color Up’ koşusu, bu yıl yine renkli görüntülere sahne olacak. Color Up ile birlikte katılımcıları bir dizi sürprizler bekliyor. Bebek Parkı önünden başlayacak rengârenk koşuya Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da eşlik edecek.

        GAZİOSMANPAŞA

        Gaziosmanpaşa Meydanı’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen ve üç gündür devam eden “Gençlik Festivali”, 19 Mayıs şenlikleri ile devam edecek.

        KADIKÖY

        Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği sabah başlayacak etkinlikler akşam saatlerine kadar devam edecek. Her yıl birbirinden farklı ve renkli etkinliklerle, sportif faaliyetlerle kutlanan 19 Mayıs bu yıl da Kalamış Atatürk Parkı’nda kutlanacak. Kutlamalar geçtiğimiz yıl olduğu gibi bisiklet turu ile başlayıp, etkinliklerle sürecek.

        İBB FESTİVALİ

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve 14 Mayıs’ta kapılarını açan Gençlik Fuarı, bugün de Yenikapı Etkinlik Alanı’nda sürecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ