Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Harbiye 5 gün kapalı

        GAZETE HABERTÜRK

        Harbiye ve çevresi, tam 19 gündür bariyer altında. 1 Mayıs’ın ardından 10. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı için yolları kapatan bariyerler 5 gün daha Harbiye’de.

        Üstelik bu süre içinde bazı yollar da kullanılamayacak. 23-24 Mayıs’ta yapılacak Dünya İnsani Zirvesi için dün sabah 07.00’den itibaren zirve bitimine kadar birçok cadde ve sokak araç trafiğine kapatıldı...

        23 Nisan’da Taksim’e getirilen ve 30 Nisan’da bölgeye girişleri kapatmak için kurulan bariyerler, daha sonra uluslararası etkinlikler nedeniyle 19 gündür Harbiye’yi kapatmış durumda.

        Taksim Meydan başlayıp Cumhuriyet Caddesi boyunca devam edip, Valikonağı Caddesi başında biten yaklaşık uzunluğu 1.5 km olan bariyerler, 1 Mayıs’ın ardından Harbiye’deki 10. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı nedeniyle bölgeyi araç trafiğine kapatmıştı.

        Vatandaşlara belli noktalardan giriş çıkış verildiği için şikâyetlere neden olan bariyerler bu kez de 23-24 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Dünya İnsani Zirvesi nedeniyle 5 gün daha Harbiye’de olacak.

        İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek Dünya İnsani Zirvesi dolayısıyla alınan emniyet ve trafik tedbirleri kapsamında bazı yollar dün saat 07.00’den zirve bitimine kadar araç trafiğine kapatıldı.

        İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da, güvenlik için konulan barikatlar ve trafiğe kapatılan caddelerde alınan önlemleri inceleyerek denetimlerde bulundu.

        Emniyet ve trafik tedbirleri kapsamında, zirve bitimine kadar araç trafiğine kapatılan yollar ve alternatif güzergâhlar şöyle:

        1 Taşkışla Caddesi, Mete Kavşağı’ndan Kadırgalar Adil Baba Kavşağı’na kadar çift yönlü kapatılarak, akım Asker Ocağı Caddesi’nden Divan Kavşağı istikametine yönlendiriliyor.

        2 Gümüş Caddesi, Harbiye Ordu Evi ışıklardan Adil Baba Kavşağı’na kadar çift yönlü kapatılarak, akım Halaskargazi Caddesi istikametine veriliyor.

        3 Mim Kemal Öke Caddesi, Vali Konağı Caddesi girişinden Adil Baba Kavşağı ve Abdi İpekçi Caddesi’ne kadar çift yönlü kapatılarak, akım Abdi İpekçi Caddesi ve Vali Konağı Caddesi’ne yönlendiriliyor.

        4 Kadırgalar Caddesi, Bayıldım Caddesi girişinden Mim Kemal Öke Caddesi’ne kadar kapatılarak, akım Bayıldım Caddesi’ne aktarılıyor.

        5 Bomonti, Dolmabahçe Tünel girişinden kapatılarak, akım Bayıldım Caddesi’ne yönlendiriliyor. l Fındıklı ışıklardan Dolmabahçe istikameti de 23-24 Mayıs’ta trafiğe kapatılacak, akım geri çevrilerek Karaköy istikametine yönlendirilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ