Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2016 LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? LYS sınav sonuçları!

        LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4 ve LYS-5 olmak üzere 5 oturumda gerçekleştirilecek olan Lisans Yerleştirme Sınavı'nın LYS-4 oturumu dün gerçekleştirildi. Sınav maratonu bugün yapılacak olan LYS-1 ile devam edilecek. Sınava girecek olan adaylar şimdiden sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Peki LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2016 LYS sınav sonuçları ve sınav hakkında detaylar haberimizde...

        LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonunda artık son güne girildi. Dün LYS-4 orumu ile başlayan sınavın ikinci oturumu olan Matematik alanındaki LYS-1, 19 Haziran Pazar günü (bugün) gerçekleştiriliyor. 25 Haziran'da LYS-2 ve LYS-5 oturumu ile devam edecek olan sınav, 26 Haziran'da LYS-3 Edebiyat-Coğrafya sınavı ile tamamlanacak. Bu sınavın sonuçları ise 18 Temmuz 2016 Pazartesi günü ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden duyurulacak.

        LYS-4 (SOSYAL BİLİMLER) DÜN TAMAMLANDI

        Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrenci, yükseköğrenim için ikinci adım olan LYS sınavına girecek. 5 oturumda yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavı'nın LYS-4 oturumu dün gerçekleştirildi. Adayların dün girdiği LYS-4 sosyal bilimler sınavı 10.00'da başladı. Tek oturumda uygulanan sınav 135 dakika sürdü. LYS-4'te öğrencilere tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ve din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sorular yöneltildi.

        Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava, 517 bin 12 aday başvuru yaptı.

        LYS SONUÇLARI NASIL KULLANILACAKTIR?

        LYS’de 180 ve üzeri puan alanlar, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını ve ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. LYS’de 180 ve üzeri puanı olmayan adayların; sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları, açık öğretim programları ve YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları bulunacaktır. Bu adayların LYS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

        ÖĞRENCİLER, LYS SINAVI İÇİN GAZİANTEP'E GİTTİ

        Kilisli, öğrenciler, kent merkezine atılan roketler nedeniyle LYS sınavların Gaziantep'e kaydırılması üzerine belediyenin tahsis ettiği minibüsler sınav merkezlerine hareket etti.

        Kilis'e 18 Ocak tarihinden itibaren roketli saldırının hedef olması üzerine ÖSYM tarafından 2016 LYS sınavlarının Kilis'te yapılmamasına karar vererek, LYS başvurularında Kilis'te sınava girecek olan adaylar Gaziantep'te sınava alınması yönünde karar vermişti. Kilis Belediyesi öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi için Gaziantep'e ücretsiz minibüs kaldırma kararı aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanında toplanan öğrenciler ve yakınları, Belediyenin tahsis ettiği minibüsler ile Gaziantep'e hareket etti. İsteyen öğrenci bir velisinin refakatinde Gaziantep'i gitmesine izin verildi. Bu hafta ve önümüzdeki hafta içerisinde 3 bin öğrencinin sınavlar için Gaziantep'e gideceği, öğrenildi. Kilisli öğrenciler minibüsler ile Gaziantep'e götürüldükten sonra burada kendilerini bekleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Otobüsleri ile sınava girecekleri okullara ücretsiz olarak götürülecek. Sınav sonrası da aynı şekilde okuldan alınarak, Kilis'e gelecekleri minibüslerin olduğu yere getirilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ