Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İntihar eden kaymakam Necmin Akman'ın mektubu ortaya çıktı

        Ahmet ÜNSAL/MANİSA

        Manisa'nın Ahmetli İlçesinde 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında açığa alınan ve yaşadığı travma sebebiyle intihar eden Ahmetli Kaymakamı Necmin Akman'ın intihar etmeden önce eşi Mevlüde Akman'a yazdığı mektup ortaya çıktı.

        Mektubunda FETÖ'cü olmadığını savunan Akman 15 Temmuz gecesi yaşananları detaylı bir şekilde anlattı. Akman, "Ben kendimden eminim. Hiçbir zaman Cumhurbaşkanıma, Başkomutanıma, Hükümetime bağlı olmaktan ayrılmadım. Onlar zarar görmesin diye gövdemi siper etmekten çekinmedim. Ancak şimdi benim varlığım; ülkem için, vatanımız için, bayrağımız için, başkomutanımız için, hükümetimiz için, demokrasimiz için bir tehditse, bir kaymakam olarak benim görevim de onu ortadan kaldırmaktır" ifadelerini kullandı.

        O GECE YAŞANANLARI ANLATTI

        Mektubuna "Hayatım boyunca darbelere karşı oldum. Darbeleri, terörün en ağır şekli olarak tanımladım. Bunun üzerine okuyup yazdım" diyerek başlayan Akman önce 15 Temmuz gecesi yaşadığı telefon trafiğini tek tek anlattı. Gece boyunca darbeye karşı koymak için çabaladığını söyleyen Akman, "Daha önceden rutin işleyiş için oluşturduğum whatsapp ilçe yöneticileri grubu üzerinden her kurumu direnişe meydanlara davet ettim" dedi.

        "CUMHURBAŞKANINA HAYRANIM"

        Pazartesi günü valiliğe davet edildiğini ve görevden uzaklaştırıldığını ifade eden Akman mektubuna şöyle devam etti: "Darbeci FETÖ/PDY terör örgütü tarafında yer aldığım gibi ne benim ne ailemin ne hiçbir akrabamın kabul edemeyeceği bir durumla karşılaştım. Babalarını 47'sinde, annelerini 42'sinde iken kaybeden fakir bir belediye işçisinin çocukları olan 7 kardeş olarak devam ettik hayatımıza. Hayatımız sıkıntılar içinde geçse de ben okuyarak devlet memuru olmayı başarmıştım. Yıllarca eski Türkiye'nin sıkıntılı hayatını çekmiştik ki yıllarca özlemini duyduğumuz hükümete 3 Kasım 2002 seçimleri kavuştuk. Bir kaymakam olarak bu hükümetin başarılı olması için taşrada var gücümle çalıştım. İçişleri Bakanımız Sayın Efkan Ala Batman Valisi iken onun Gercüş Kaymakamlığını yaptım. Sayın Cengiz Aydoğdu Artvin Valisi iken onun vali yardımcılığını yaptım. Onlar buna şahitlik edeceklerdir. Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanı o İstanbul Belediye Başkanı iken tanıdım. Ben, Kaymakam Adayı ve İstanbul Adalar Kaymakam Vekili idim. O zamandan beri kendisine hayranım ve hayranlığım devam etmektedir. Onu, sadece Türkiye'nin değil, bu coğrafyanın kurtarıcısı olarak görüyorum. Bu hükümeti de Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı hükümeti olarak görüyorum. Bu düşüncem değişmemiştir.

        "GÖREVİM ORTADAN KALDIRMAK"

        Şimdi öğreniyorum ki benim devletim için, ülkem için, vatanım için, çok sevdiğim başkomutanım için, her hâl şartta desteklediğim ve temsil ettiğim hükümetim için bir tehdit unsuru olmakla itham ediliyorum. Vatanıma, devletime, milletime, çok sevdiğim başkomutanıma, her zaman onun için çalışmaktan ve onu temsil etmek onur ve gurur duyduğum Türkiye Cumhuriyeti hükümetine bir tehdit olarak değerlendirilmişim. Ben kendimden eminim. Hiçbir zaman Cumhurbaşkanıma, Başkomutanıma, Hükümetime bağlı olmaktan ayrılmadım. Onlar zarar görmesin diye gövdemi siper etmekten çekinmedim. Ancak şimdi benim varlığım; ülkem için, vatanımız için, bayrağımız için, başkomutanımız için, hükümetimiz için, demokrasimiz için bir tehditse, bir kaymakam olarak benim görevim de onu ortadan kaldırmaktır."

        "BU İZLE YAŞAYAMAM"

        Mektubunun sonunda ailesine hitap eden Akman, "Sevgili ailem ve akrabalarım. Lütfen üzülmeyiniz. Sizin meydanlara bu darbeyi def etmek için canla başla çalıştığınız gibi, ben de üzerime düşeni kaymakamlıkta yaptığımı düşünüyorum. Ama bertaraf edilmesi gereken bir tehlike daha varmış şimdi onu bertaraf ediyorum. Ben her zaman Başkomutanımızın, Hükümetimizin yanında oldum. Bunlara Batman-Gercüş halkının, Artvin halkının, Sakarya-Kocaali halkının, Çanakkale-Ayvacık halkının, Sivas halkının, Manisa-Ahmetli halkının hepsi olmasa bile önemli bir kısmı şehadet edecektir. Mesai arkadaşlarım, beni yakından tanıyan meslektaşlarım şehadet edeceklerdir. Bir iftira ile karşı karşıyayım, sonuçta aklanacağım belki ama izi kalacak ve ben o izle yaşayamam" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ