Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Partili Yasin Aktay: CHP mitingine icabet edeceğiz

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Aktay, toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

        Aktay, "Gülen'in iadesi için Türkiye'den gelen dosyaların inceleneceğini ifade ettiler.

        Bugün görevine son verilenlere yaklaşımımız şudur; Hiç kimse birisinin kardeşi diye suçlanmaz. Biz sadece teröristleri bu soruşturma kapsamına almış oluyoruz. Bu yapı son derece gizli bir yapı." dedi.

        Aktay, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yaşanan sürece ilişkin, "Gözaltına alınanların sayısı 10 bin 410 kişidir. Bunların 287'si polis, 211'i rütbeli, 76'sı rütbesiz olmak üzere; 7 bin 423'ü asker, bunlardan 162'si general, bin 967'si subay; 2 bin 14'ü hakim ve savcı, 686'sı da sivil olmak üzere 10 bin 410 kişi gözaltına alınmıştır."açıklamasında bulundu.

        "BU DAVETE İCABET EDECEĞİZ"

        CHP'nin bu süreçte düzenleyeceği mitinglere AK Parti'den çeşitli kademelerde katılım olup olmayacağına ilişkin soru üzerine Aktay, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin pazar günkü Taksim'deki toplantısına bir davet aldık, parti olarak da davet aldık. Bundan dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Bu davete de icabet edeceğiz. Çünkü bu artık bir siyasi partinin davası değil." karşılığını verdi.

        Meydanlarda diğer siyasi partilerin mensuplarının da katılmasını arzu ettiklerini dile getiren Aktay, alanlarda hiçbir siyasi partiyi hedef alan konuşmalar yapmamaya özen gösterdiklerini bildirdi.

        Aktay, "Bilakis son derece evrensel, sadece darbecileri hedef alan, sadece Türkiye'nin bağımsızlığına, egemenliğine, vatanına, bayrağına göz diken, onu hedef alan düşmanlarını hedef alıyoruz sadece. Bilakis bunu milli birlik, beraberliğimiz için bir fırsat olarak değerlendirip, bunu hepimizin katıldığı, iştirak ettiği bir demokrasi şölenine dönüştürmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

        Yasin Aktay, CHP'nin Taksim'de gerçekleştireceği mitingde partilerinin, milletvekili ve bir genel başkan yardımcısı düzeyinde temsil edileceğini kaydetti.

        ABD BAŞKAN YARDIMCISI BIDEN'DAN YILDIRIM'A TELEFON

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Aktay, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sırasında Başbakan Yıldırım'ı aradığını ve FETÖ'nün darbe girişiminden dolayı Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini ilettiğini bildirdi. Ayrıca görüşme'de Biden, "Gülen'in iadesiyle ilgili dosya incelenecek, gereken yapılacak" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ