Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınanlar! 19 Eylül 2016 Pazartesi

        FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 19 Eylül 2016 Pazartesi gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        FETÖ'NÜN 24 İLDEN SORUMLU İMAMI TUTUKLANDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında 24 ilden sorumlu imamı olduğu ileri sürülen bir kişi tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ) soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından Bartın'da yakalanan FETÖ'nün 24 ilden sorumlu adliye imamı Bilal Ünsal, emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen Ünsal, savcılık ifadesinin ardından ise Sulh Ceza Hakimliğine tutuklanma istemiyle sevk edildi. FETÖ'nün imamı Bilal Ünsal sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. (IHA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 28 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Afyonkarahisarda Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 28 kişi, adliyeye sevk edildi.

        Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan 18i askeri personel 28 kişinin polisteki işlemleri tamamlandı.

        Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden 7 sivilin, askeri yapılanma içinde görev aldıkları ileri sürüldü. (AA)

        FETÖ'NÜN KIRGIZİSTAN İMAMI YAKALANDI

        Zonguldak'ta FETÖ/PDY'nin 'Kırgızistan imamı' olduğu iddia edilen A.A.'nın da aralarında bulunduğu 12 kişi adliyeye sevk edildi.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında jandarma tarafından 12 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen 12 şüpheli adliyeye götürüldü. Şüpheliler arasında bulunan F.S.'nin örgütün 'il imamı' olduğu, A.A.'nın ise 'Kırgizistan imamı' olduğu ileri sürüldü. Devrek İlçesi'nde gözaltına alınan A.A.'nın bir süre Zonguldak'ta yurt müdürü olarak görev yaptıktan sonra Kocaeli'ne atandığı ve daha sonra Kırgizistan'a geçerek ticaret yapmaya başladığı belirtildi. Devrek'te bir köyde sorumlu olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 72 yaşındaki H.A. elinde bastonu ve koluna giren askerin yardımıyla adliye merdivenlerini çıkarak savcılığa götürüldü. Şüphelilerin darbe girişiminden sonra şifreli mesajlaşma programı 'Bylock' kullanmaya devam etikleri belirtildi. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        ERZURUM'DA 15 POLİS TUTUKLANDI

        Erzurumda, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında ilçe emniyet müdürü, emniyet amiri, başkomiser ve komiserlerin de yer aldığı 15 polis tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, soruşturmayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda gözaltına alınan bir ilçe emniyet müdürünün yanı sıra aralarında emniyet amiri, başkomiser ve komiserlerin de bulunduğu 10 rütbeli polis ile 4 polis memurunun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Polislerce götürüldükleri hastanedeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye çıkarılan zanlılar, cumhuriyet savcılığınca sorgulandıktan sonra sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince tutuklanıp cezaevine konuldu. (AA)

        TOKAT'TA 17 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 17 şüpheli gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, FETÖnün darbe girişimine ilişkin Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında çoğunluğu esnaf 17 kişi gözaltına alındı.

        Polis ekiplerince şüphelilerin evlerinde ve iş yerlerinde arama yapıldı.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        KIRKLARELİ'NDE 2 ASKERİ PERSONEL GÖZALTINA ALINDI

        Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 2 askeri personel gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmalar devam ediyor.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli astsubay R.G. ile üsteğmen İ.Ü’yü terör örgütüne üye olma suçlamasıyla gözaltına aldı.

        Şüpheliler Kırklareli Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        BURSA'DA 12 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bursa'da FETÖ/PDY soruşturma kapsamında düzenlenen üç ayrı operasyonda gözaltına alınan ve bugün adliyeye çıkarılan 21 kişiden 12'si tutuklandı, 8'i adli kontrol şartıyla olmak üzere 9 kişi serbest bırakıldı.

        Bursa İl Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele Şube Müdürülüğü ekipleri Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlediği operasyonda, söz konusu örgütün evlerinden sorumlu olanların da aralarında bulunduğu 12 kişiyi yakaladı.

        Yapılan ikinci operasyonda, Bursa'da bir süre önce ortaya çıkarılan, devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları (İK) departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen bir dernekle ilgili soruşturmanın devamı niteliğindeki operasyonda, aralarında kapatılan Balıkesir'deki Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencisinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

        Gürsu ilçesinde ise FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında kapatılan bir dernekte yöneticilik yaptığı iddia edilen 3 kadın, yakalandı. Derneğe ait depoda yapılan aramada, örgütsel doküman ve kitaplar ele geçirilirken, şüphelilerin birçoğunun şifreli mesajlaşma sistemi olan "ByLock" uygulamasını kullandığı belirlendi.

        Yapılan üç operasyonda gözaltına alınan 21 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorulamalarının ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 12'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 8 kişi adli kontrol şartıyla, 1 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        FETÖ SORUŞTURMASINDA 12 KİŞİ ADLİYEDE

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alınan ve aralarında TTK işçisi, emekli ve esnafların bulunduğu 12 kişi polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        ADIYAMAN'DA 9 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Adıyaman'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda memurların da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

        Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, sabah saatlerinde önceden belirlenen adreslere polis ekiplerince eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında memurların da olduğu 9 kişi gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü. (AA)

        FETÖ'NÜN KASASI OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN KİŞİ YAKALANDI

        TEM (Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü) ekipleri tarafından alınan bilgiye göre FETÖ soruşturması kapsamında hakkında arama kararı bulunan ve FETÖ'nün kasası olduğu öne sürülen O.Y. yakalandı.

        Edinilen bilgiye göre Kahramanmaraş'ta hakkında arama kararı çıkartılan O.Y.'nin yolcu otobüsü ile Ankara'ya gittiği bilgisi ile harekete geçildi. Kırşehir'in Mucur ilçesi girişinde yapılan aramada Kahramanmaraş'tan gelmekte olan yolcu otobüsü durduruldu. Saçını ve sakallarını keserek kendisini gizlemeye çalıştığı belirtilen O.Y. gözaltına alındı. Emniyette sorgulanan O.Y. işlemlerinin ardından Kahramanmaraş'a gönderilecek.

        Yapılan aramada O.Y.'nin üzerinden Türk lirası ve döviz ele geçirildiği bilgisine ulaşıldı. O.Y.'nin Fetullahçı yapılanmanın Kahramanmaraş'ta kasası olduğu öne sürüldü. (IHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ