Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Afyonkarahisar'a çifte şehit acısı

        Hakkari Dağlıca'da PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 3 askerden 2'sinin acı haberi memleketleri Afyonkarahisar'a ulaştı. 26 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Nuri Başaran'ın acı haberi Bolvadin İlçesi'ndeki ailesine, 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Fatih Ak'ın acı haberi ise Çay İlçesi'ndeki ailesine verildi. İki şehit de yarın peş peşe düzenlenecek törenlerle toprağa verilecek.

        Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Saldırıda şehit olan 3 askerden Piyade Uzman Çavuş Nuri Başaran'ın Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi'nden, Piyade Uzman Çavuş Fatih Ak'ın ise Çay İlçesi'ne bağlı Karamık Karacaören Beldesi'nden olduğu belirtildi.

        YENİ NİŞANLANMIŞTI

        Şehitlerden Fatih Ak'ın 45 gün önce memleketine gelerek nişanlandığı ve 1 hafta sonra Hakkari'deki görev yerine döndüğü kaydedildi. Bugün şehit olan Fatih Ak'ın şahadet haberi baba Ramazan Ak'a, Çay protokolu tarafından iletildi. 1'i kız 3 çocuğundan Fatih Ak'ın, şehit olduğunu öğrenen anne Fadime Ak fenalaşırken, Karamık Karacaören Belediyesi tarafından da şehidin baba evine ve evin bulunduğu sokağa Türk Bayrağı asıldı.

        Sosyal medya hesabında şehitlerle ilgili sıklıkla paylaşım yapan Fatih Ak, en son 3 gün önce Piyade Uzman Çavuş Kadir Çelebi için yapılmış bir klibi paylaştı. 11 Ekim tarihinde Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Erkan Özdemir'in fotoğrafını da paylaşan Ak, "Daha 96 doğumlu. Geçse karşına iki laf etse umursamazsın bile. Reşit oldun mu sen diye dalga geçersin. Ne reşidi, çocuk şehit oluyor şehit" yazdığı görüldü. Şehit Ak'ın bir diğer paylaşımı ise 20 Ekim'de Çukurca'da şehit olan Yüzbaşı Özgür Çevik'in fotoğrafı ve "Ruhun şad olsun komutanım" mesajı oldu.

        KARDEŞLERİNİN EĞİTİMİNE DESTEK OLUYORDU

        Piyade Uzman Çavuş Nuri Başaran'ın şahadet haberinin ulaşmasının ardından Bolvadin İlçesi Yıldırım Mahallesi'ndeki baba evine de ateş düştü. Afyonkarahisar Garnizon Komutanlığı yetkilileriyle Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehit babası Sait Başaran'a acı haberi iletti. Sinir krizi geçiren anne Hatice Başaran'ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Baba Sait Başaran'ın at arabasıyla taşıyıcılık yaparak okuttuğu Şehit Nuri Başaran'ın, 1'i kız 3 kardeşi daha olduğu belirtildi. Bekar olan Şehit Başaran'ın, üniversitede öğrenim gören 2 kardeşinin eğitimine maddi destek sağladığı kaydedildi. Başaran'ın ise sosyal medyadaki hesabından 27 Temmuz'da, darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi vuran Ömer Halisdemir'in fotoğrafını paylaştığı görüldü.

        Yarın Van'da gerçekleştirilecek askeri törenin ardından uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'na getirilecek şehitlerin cenazeleri memleketlerinde toprağa verilecek. İlk olarak Çay Karamık Karacaören'de gerçekleştirilecek cenaze töreni ve namazının ardından Şehit Fatih Ak, belde mezarlığında toprağa verilecek. Ardından Bolvadin merkezde Şehit Nuri Başaran'ın cenaze töreni gerçekleştirilecek. Şehit Başaran'ın cenazesi Bolvadin Şehitliği'nde toprağa verilecek.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ