Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Yargıyı tanımazsan, yargı sana kendisini tanıtır"

        Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ifade vermeye gitmeyen HDP'lilere yönelik operasyona ilişkin, "Sen yargıyı tanımazsan, yargı bugün sana ne olduğunu tanıtır. Bu siyasi bir konu değil" dedi.

        Bakan Tüfenkci;

        "Bir tartışma var, ‘milletvekilleri tutuklanır mı?' Bu meclis CHP'nin, MHP'nin, AK Parti'nin oylarıyla bir anayasa değişikliği yaptı ve dokunulmazlıkları kaldırdı. Yeterli çoğunlukla geçtiği için halk oylamasına da gitmedi. O oylamadan önce bu beyefendiler ‘hodri meydan, bunlar dokunulmazlığı kaldıramaz, korktukları var, bilmem neleri var' diye utanmadan, sıkılmadan iftira atıyorlardı. ‘Buyurun' dedik, bütün dokunulmazlıkları o gün CHP'si, MHP'si, AK Parti'si de buna oy verdi. 154 milletvekilini ifadeye çağırdılar, bunların içerisinde genel başkanlarda var. ‘Biz sizin hukukunuzu, hakiminizi, mahkemenizi tanımayız' diyorlar. Sen hukukun üzerinde misin? Sen nerenin vatandaşısın? Sen bu meclisin çatısı altında siyaset yapıyorsan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliğini taşıyorsan anayasasına da, hukukuna da, mahkemesine de uyacaksın. Gelip ifade vereceksin. Kılıçdaroğlu geliyor, Devlet Bahçeli geliyor, genel başkan yardımcıları geliyor, sen niye gelmiyorsun? Ne özelliğin var? Sen, Türkiye Cumhuriyeti'nden üstün müsün? Sen yargıyı tanımazsan, yargı bugün sana ne olduğunu tanıtır. Bu siyasi bir konu değil. Bu yargıya intikal etmiş, yargı kendi mecrası içerisinde bu işi çözer. Gerçekten suçsuzlarsa beraat ederler, suçlularsa da her Türk vatandaşı nasıl hesap veriyorsa, hepimiz hesap veriyorsak, onlarda Türk yargısına hesap verirler" diye konuştu.

        "ONLAR YIKTI, BİZLER YAPIYORUZ"

        Şehirlerde terör estirip, bomba patlatanların millete hesap vereceğini söyleyen Tüfenkci, "Belediyelerimizde hiçbir zaman çukur siyasi yapmadık. Şehirlerimizi yaşanılmaz hale getirmedik, yaşanılır hale getirdik. Gerçekten de yaşayan şehirler oluşturduk. Terörü o şehirlere getirenler, bombaları o şehirlere getirip patlatanlar elbette ki milletin huzurunda hesap verecekler. Millet, esansında onları vicdanında onları mahkûm etti. Biz, oradaki millete sahip çıktık. Onlar yıktı, bizler yapıyoruz. Onların terörü o şehirlere getirdiler ‘öz yönetimler, bilmem ne yönetimler, sırtımızda, arkamızda şunlar var' deyip, ‘öz yönetim' ilan edenler, o gençleri Esad rejimine kurban edenler, bugün ortalıklarda yoklar" diye konuştu.

        Ferdi DURDU/ MALATYA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ