Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 11.11.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 11 Kasım Cuma gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        BYLOCK'CU 14 AKADEMİSYEN TUTUKLANDI

        Marmara Üniversitesi'ne yönelik düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 32 akademisyenden 'ByLock' kullandığı belirlenen 14'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen FETÖ operasyonunda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltına kararı verilen Marmara Üniversitesi'nde görevli 40 akademisyenden 32'si gözaltına alındı. 2 öğretim görevlisinin yurt dışında olduğu, 2 öğretim görevlisinin de FETÖ suçundan cezaevinde bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında Doç Dr., Yardımcı Doç. Dr., araştırma görevlisi ve üniversite çalışanlarının da olduğu öğrenildi.

        32 AKADEMİSYENİN "KIRMIZI BYLOCK" KULLANDIĞI BELİRLENDİ

        Haklarında gözaltı kararı bulunan akademisyenlerden 32'sinin "kırmızı ByLock", 1'inin "mavi ByLock" ve 7'sinin de "turuncu ByLock" kulandığı belirlendi. Şüphelilerden 14'ü emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        14 AKADEMİSYEN TUTUKLANDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenay Baygın, "ByLock" kullandığı tespit edilen 14 şüpheliyi FETÖ üyeliğinden tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince sevk etti. Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgunun ardından 14 akademisyen FETÖ üyeliğinden tutuklandı. (Nihat ULUDAĞ- Veli SARIBOĞA/ İSTANBUL)

        BURSA'DA 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bursa'nın İnegöl ilçesinde FETÖ-PDY soruşturmaları kapsamında iki gün içerisinde jandarma ve emniyet ekiplerince düzenlenen operasyonlarda 12 öğretmen, 2 zabıt katibi ve bir üniversite öğrencisi gözaltına alındı. Öte yandan 10 günden beri gözaltında olan 2 kişi adliyeye sevk edildi.

        9 Kasım'da düzenlenen operasyonla kapatılan İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER) Başkanı öğretmen Metin K. ve dernek yönetim kurulu üyesi 4 kişi gözaltına alındı. Bu sabah saatlerinde ise İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 9 ayrı adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Yapılan baskınlarda FETÖ terör örgütü üyelerinin haberleşme amacıyla kullandığı Bylook kullanıcısı oldukları tespit edilen 9 öğretmenden 7´si yakalanarak gözaltına alındı. Haklarında yakalama kararı bulunan iki öğretmen ise aranıyor. İki gün içerisinde yapılan operasyonlarda 5´i Jandarma Komutanlığı, 7´si İnegöl Emniyet Müdürlüğü'nde olmak üzere toplam 12 kişinin sorguları sürüyor.

        Öte yandan FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Kırıkkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi C.B., İnegöl-Bursa karayolu üzerinde uygulama yapan İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şehirlerarası yolcu otobüsünde yakalanarak gözaltına alındı.

        10 gün önce yapılan operasyonda gözaltına alınan adliye zabıt katibi İ.K. ile A.Ö. ve Kırıkkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi C.B. işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. (İHA)

        MALATYA'DA 4 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

        Malatya'da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 4 kişi açığa alındı.

        Malatya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumunda görevli 1 denetmen bakanlık tarafından, İller İdaresi Genel Müdürlüğü Yatırım İzleme ve Koordinasyon Daire Başkanlığı'nda (YİKOB) görevli 1 şef, 1 mühendis ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden 1 araştırmacı Valilik tarafından açığa alındı.

        Ayrıca 34 ayrı adreste gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 31 kişiden 1'i tutuklanırken, 24 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 6 kişinin ise mahkeme kararı ile serbest bırakıldığı belirtildi. Emniyet Müdürlüğünde gözaltında tutulan 20 kişinin sorgulamalarının sürdüğü belirtildi. (İHA)

        370 DERNEĞİN FAALİYETİ DURDURULDU

        İçişleri Bakanlığınca FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C ve DEAŞ bağlantılı 370 derneğin faaliyeti durduruldu.

        İçişleri Bakanlığı Basın Merkezince yapılan açıklamada, OHAL kanununun 11. maddesi kapsamında genel güvenlik, asayiş ve kamu düzenini korumak amacıyla 39 ilde milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen derneklerin faaliyetinin durdurulduğu belirtildi.

        Açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "FETÖ bağlantılı 153, PKK/KCK bağlantılı 190, DHKP-C bağlantılı 19 ve DEAŞ bağlantılı 8 olmak üzere toplamda 370 derneğin faaliyeti valiliklerimizce durdurulmuştur. Bunlara ilişkin inceleme, değerlendirme çalışmaları devam etmekte olup, terör örgütleriyle irtibatlı tüm yapı, grup, oluşum, kurum ve kuruluşlarla mücadelemiz hız kesmeden kararlılıkla devam edecektir." (AA)

        MANİSA'DA SAĞLIK PERSONELİ 9 KADIN GÖZALTINA ALINDI

        MANİSA'nın Turgutlu ve Selendi ilçelerinde, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında daha önce açığa alınan sağlık personeli 9 kadın, gözaltına alındı.

        Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında polis tarafından eş zamanlı olarak Turgutlu ve Selendi'de 9 ayrı noktada operasyon yapıldı. Bayrak adlı operasyonunun 2'nci dalgası olan baskında, meslekten ihraç edilen ve aralarında doktor, röntgen teknikeri, hemşire, laborantların bulunduğu F.Ü., F.Y., F.K., G.Ç., M.Ö., G.C., E.B., K.U. ve M.A. gözaltına alındı. Operasyonda Fethullah Gülen ile ilgili bir CD ile dijital materyaller ele geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen 9 sağlık personeli, kadın emniyette gözaltına alındı.

        Öte yandan; Bursa Sulh Ceza Hakimliğince FETÖ firarisi olarak aranan öğretmen A.D., Turgutlu'da polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınan öğretmenin üzerinde Fethullah Gülen'in yazdığı bir kitap, Sızıntı dergisi, Bank Asya bantka kartı ve dijital materyaller ele geçirildiği öğrenildi. (DHA)

        YOZGAT'TA İNFAZ KORUMA MEMURU VE ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Yozgat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün "emniyet imamı" oldukları öne sürülen infaz koruma memuru ve öğretmen tutuklandı.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY ile bağlantıları bulunduğu ve "emniyet imamı" oldukları iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkartılan Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli "Adil" kod adlı öğretmen Adem Canayakın ve Yozgat Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda görevli "Ebubekir" kod adlı infaz koruma memuru Sadık Yıldırımı gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından Yozgat Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

        Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Zanlıların, Yozgattaki polis memurlarından sorumlu oldukları, sohbet toplantıları düzenledikleri, himmet parası topladıkları, polisler için il dışına geziler tertipledikleri ve polis memurlarına örgütle ilgili talimatlar verdikleri iddia edildi. (AA)

        KIRKLARELİ'NDE 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bir kişi FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

        Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcılığı'nın arama ve el koyma kararı doğrultusunda Lüleburgaz'da bir iş yerine giden polis ekipleri, A.T.'ye ait iş yerinde ve aracında arama yaptı. Şüpheli A.T. polis ekiplerince gözaltına alındı. Konuyla ilgili soruşturma devam sürüyor. (İHA)

        BOLU'DA 25 ÖĞETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan 25 öğretmen gözaltına alındı.

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde daha önce açığa alınan öğretmenler hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

        Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince belirlenen adreslere yapılan operasyonda, 25 öğretmen gözaltına alındı.

        Ev ve araçlarında arama yapılan zanlılar, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 270 KİŞİ TUTUKLANDI

        NEVŞEHİR Valisi İlhami Aktaş, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kentte başlatılan soruşturmalar çerçevesinde 164 kamu görevlisinin ve 100'ü aşkın vatandaşında tutuklandıklarını, 858 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığını belirtti.

        Medya mensuplarıyla bir araya gelen Vali Aktaş, yapılan itirazlar sonucunda tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan 72 kamu görevlisinin yeniden görevlerine iade edildiğini söyledi. Vali İlhami Aktaş, 1'i işçi olmak üzere 11 sözleşmeli kamu personelinin de yine soruşturmalar kapsamında görevlerine son verildiğini de hatırlattı. 500'e yakın kişinin pasaportunun iptal edildiği bilgisini de aktaran Aktaş, soruşturmaların titizlikle sürdürüldüğünü sözlerine ekledi. (DHA)

        KARABÜK'TE 5 SAĞLIK PERSONELİ SERBEST BIRAKILDI

        Karabükte, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 5 sağlık personeli salıverildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Karabük Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde görevli doktor F.K, hemşire M.Y. ve ebeler H.E, S.T. ve S.M, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkartılan zanlılar, yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        SAKARYA'DA TUTUKLU SAYISI 664'E YÜKSELDİ

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik başlatılan operasyonlar kapsamında bugüne kadar 664 zanlı tutuklanırken, 844'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        FETÖ'nün 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin yürüttüğü operasyonlar devam ediyor. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığın talimatıyla Sakarya'da 2 bin 170 şüpheliye FETÖ'den işlem yapıldı. Yapılan operasyon sonucu gözaltına alındıktan sonra hakim karşısına çıkan 2 bin 170 şüpheliden 664'ü tutuklanırken, 145 savcılık, 2 emniyet müdürlüğünden direk serbest bırakılırken, 844 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan hakkında yakalama kararı çıkartılan 215 şahıs için arama-tarama çalışmalarının devam ettiği öğrenilirken, gözaltında bulunan 23 şahsın işlemlerinin devam ettiği bildirildi. (İHA)

        MERSİN'DE 8 POLİS TUTUKLANDI

        MERSİN Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 8 polis memuru tutuklandı.

        Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından örgütün emniyet yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik olarak yapılan çalışmalarda, örgütün gizli haberleşme ağı 'bylock' veri tabanına kayıtlı oldukları tespit edilen 9 polis gözaltına alındı. İlk ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen E.T., M.O.A., M.K., İ.C., C.Ö. , A.P., H.D. ve H.F.C. tutuklanırken, M.E. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        KARAMAN'DA GÖZALTI KARARI BULUNAN 35 KİŞİDEN 20'Sİ YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Karaman merkezli 16 ilde haklarında gözaltı kararı çıkarılan 35 kişiden 20si yakalandı.

        Karaman Cumhuriyet Başsavcılığınca örgüt faaliyetlerine iştirak edenlere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY yapılanmasıyla bağlantısı olduğu değerlendirilen kişilere ilişkin çalışmalar sürüyor.

        Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Karaman merkezli 16 ilde haklarında gözaltı kararı çıkarılan aralarında polis, öğretmen, memur ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu 35 kişiyi yakalamak için eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

        Karaman ile Ankara, Konya, İstanbul, Ağrı, Antalya, Afyonkarahisar, Hakkari, Siirt, Kayseri, Erzurum, Yozgat, Adana, Hatay, Kahramanmaraş ve Orduda yapılan operasyonda, 20 kişi gözaltına alındı. Karaman Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü.

        Zanlıların, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları belirtildi.

        Haklarında yakalama kararı bulunanlara yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 18 İLDE GÖZALTINA ALINAN 51 KİŞİDEN 29'U ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Kahramanmaraş merkezli 18 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 51 kişiden 29'u adliyeye sevk edildi.

        Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, Kahramanmaraş, Adıyaman, Konya, Şanlıurfa, Malatya, Ordu, Iğdır, Ankara, Mardin, Şırnak, Muğla, Kars, Antalya, Kayseri, Kütahya, İstanbul, Erzincan ve Bingöl'de önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan zanlılardan 29'unun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Örgüt faaliyetleri çerçevesinde askeri okullara öğrenci yerleştiren, askeri okul sorularını veren, aralarında örgüt imamı, subay ve astsubayların da bulunduğu 29 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        KÜTAYHA'DA 12 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Kütahya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında daha önce memuriyetten ihraç edilen ve "ByLock" kullandıkları belirlenen 12 öğretmen gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma çerçevesinde, daha önce memuriyetten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen bazı öğretmenlere ait adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, 12 öğretmen gözaltına alındı.

        Şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

        Öte yandan, Kütahyanın Emet ilçesinde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İstanbulda yakalanan bir öğretmen de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        KONYA'DA GÖZALTINA ALINAN PİLOT SAYISI 44'E YÜKSELDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmaya ilişkin Konya merkezli 8 ilde 54ü üsteğmen 55 pilotun yakalanması için başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan pilot sayısı 44e yükseldi.

        Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde yapılanan FETÖ/PDY mensuplarına yönelik "anayasayı ihlal", "yasama organını engellemeye teşebbüs", "hükümete karşı isyan", "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında Konya merkezli 8 ilde, haklarında gözaltı kararı verilen 54ü üsteğmen 55 pilotun yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

        Bu kapsamda aranan 5 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısının 44e çıktığı bildirildi. (AA)

        DÜZCE'DE KAMUDA TOPLAM 321 KİŞİ TUTUKLANDI

        Düzce ili genelinde kamu kurumlarında FETÖ/PDY darbe soruşturması kapsamında 723 kişi hakkında işlem yapılırken, bunlardan 321'i çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Düzce Valiliği, kamu kurumlarında yapılan FETÖ/PDY operasyonları kapsamında 4 vali yardımcısı ve kaymakam, adliyeden 66 hakim, savcı ve memur, üniversiteden 96, jandarmadan 7, Emniyet Müdürlüğünden 125, müftülükten 48, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünden 4 çalışan, 2 muhtar, Defterdarlıktan 4, Milli Eğitim Müdürlüğünden 270, Orman İşletme Müdürlüğünden 4, Halk Sağlığı Müdürlüğünden 29, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinden 19, Özel İdareden 1, Kültür ve Turizm Müdürlüğünden 1, SGK Müdürlüğünden 1, Cumayeri Belediyesinden 2, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden 4, Yığılca Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğinden 1, Gölyaka Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğinden 1, Tarım Kredi Kooperatifinden 1, Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden 2, Düzce Belediyesinden 6, İl Sağlık Müdürlüğünden 2, Türkiye İş Kurumundan 2, Telekom İl Müdürlüğünden 1, Cezai İnfaz Kurumundan 17, Kadastro Müdürlüğünden 1, TEİAŞ 5. Bölge Müdürlüğünden 1 ve KYK İl Müdürlüğünden 1 kişi olmak üzere toplam 723 personel hakkında işlem yapıldığını açıkladı. Haklarında işlem yapılan personellerden 321 personelin ise tutuklandığı belirtildi. (İHA)

        İZMİR'DE 12 BİLİRKİŞİ TUTUKLANDI

        İZMİR merkezli 7 ilde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 25 bilirkişiden, işlemleri tamamalanan 22'si adliyeye sevkedildi. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, 5'i savcılıktan, 5'i ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından FETÖ/PDY'ye karşı yürütülen soruşturma kapsamında, geçen 29 Ekim'de İzmir, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Çanakkale, Isparta ve Konya illerinde adli konularda bilirkişi görevini yürütüp, soruşturma sonuçlarını mensupları lehine değiştirecek rapor düzenledikleri ve elde ettikleri gelirlerle terör örgütüne maddi destek sağladıkları değerlendirilen kişilere yönelik, operasyon düzenlendi.

        Operasyon kapsamında örgütün kriptolu haberleşme sistemi olan 'ByLock'u kullandıkları da belirlenen 51 kişinin adresine baskın yapıldı. Operasyonda 25 şüpheli yakalanırken, 26 kişi ise bulunamadı.

        Geçen 29 Ekim'den bu yana emniyette gözaltında bulunan 25 şüpheliden işlemleri tamamlanan 22'si, İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alınan 5 şühpeli salıverildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerinden 12'si 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklanırken, diğer 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        ANTALYA'DA HAMLE-DER ÜYESİ 21 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan, Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HAMLE-DER) üyesi 21 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

        Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda HAMLE-DER üyesi 3'ü kadın 21 kişi gözaltına alındı.

        Emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından zanlıların sevk edildikleri adliyeye girişi sırasında, yoğun güvenlik önlemleri alındı.

        Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği öğrenildi. (AA)

        KARAMAN'DA 6 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Karaman'da FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheliden 6'sı adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında, Karaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda haklarında gözaltı kararı çıkarılan 12 kişiden 5'i kadın 11 kişi sabaha karşı evlerinde gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından şüphelilerden 6 kişi adliyeye sevk edildi. Gözaltındaki 5 kadın dün sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Gözaltı kararı bulunan 1 kişiyi ise yakalama çalışmaları devam ediyor. (İHA)

        MARMARİS'TE 3 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, FETÖ/PDY'nin kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirlenen 4 öğretmenden 3'ü gözaltına alındı, 1 kişi aranıyor.

        Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Terörle Mücadele Grup Amirliği ekiplerince, bugün, dört eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Marmaris Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda görevli öğretmenler H.Ö.(35), Ö.Y.(30) ve Ö.F.O.(39) gözaltına alındı. Öğretmenlerin telefon ve bilgisayarlarına el konuldu. Yakalama kararı bulunan öğretmen R.E.'nin (41) ise adresinde bulunamadığı öğrenildi. Sağlık kontrolünden geçirilen 3 öğretmen, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü, R.E.'nin de arandığı öğrenildi. Yakalanan öğretmenlerin FETÖ/PDY'nin kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandıklarının tespit edildiği öğrenildi. (DHA)

        ÇANAKKALE'DE FETÖ SORUŞTURMASI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Bozcaada Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan, daha önce görevinden uzaklaştırılan eski Bozcaada Kaymakamı Yeşilkuşun emniyetteki sorgusu tamamlandı.

        Çanakkale Adliyesine sevk edilen Yeşilkuş, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla salıverildi. (AA)

        KARAMAN MERKEZLİ OPERASYONDA 20 GÖZALTI

        Karaman'da FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında öğretmen, polis ve öğrencilerinde arasında bulunduğu 1'i kadın 20 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Karaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik Karaman merkezli 16 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekipler operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan 35 kişiden, şu ana kadar 20'sini evlerinde gözaltına aldı. Adreslerinde bulunamayan 15 kişiyi ise yakalama çalışmaları başlatıldı. Karaman Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 1'i kadın 20 kişi, daha sonra Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (İHA)

        MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NE BYLOCK OPERASYONU: 14 AKADEMİSYEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'ByLock' kullandıkları tespit edilen Marmara Üniversitesi'nde görevli 14 akademisyen emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 3 Kasım Perşembe günü 5 ilde yaptığı operasyonda aralarında doçent, yardımcı doçent ve araştırma görevlilerinin bulunduğu akademisyenler gözaltına alınmıştı.

        Gözaltına alınan 2'si kadın 14 akademisyenin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Akademisyenler, sağlık kontrolünden geçirilerek Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. (DHA)

        İSTANBUL'DA 16 ADLİYE ÇALIŞANI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY)) adliye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında kriptolu mesajlaşma programı "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan Anadolu Adalet Sarayında görevli 16 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, kriptolu mesajlaşma programı "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında zabıt katibi ve mübaşirlerin de bulunduğu Anadolu Adalet Sarayında görevli 16 personelin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına sevk edildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, aralarında zabıt katibi ve mübaşirlerin de bulunduğu Anadolu Adalet Sarayında görevli 22 personel hakkında gözaltı kararı alınmasının ardından, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 22 şüpheliyi yakalamıştı.

        Şüphelilerden 6'sı adliyeye sevk edilirken, 5'i tutuklanmış, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        KASTAMONU'DA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kastamonuda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 5 zanlı tutuklandı.

        Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında çeşitli meslek gruplarından 20 kişi gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 5 zanlı, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları gerekçesiyle tutuklandı.

        Gözaltındaki 15 zanlının emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. (AA)

        KONYA'DA 29 SAĞLIK ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

        KONYA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, daha önce görevinden ihraç edelin 37 sağlık çalışanı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Yapılan operasyonda 29 kişi gözaltına alınırken, 8 kişinin yakalama çalışmaları sürüyor.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında daha önceden görevlerinden ihraç edilen 37 sağlık çalışanı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Bu sabah eşzamanlı yapılan operasyonda aralarında kadınlarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. 8 kişiyi yakalama çalışmaları ise sürüyor. Şüphelilerin örgütün 'Bylock' adlı haberleşme programını kullandıkları ileri sürüldü. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerinden biri kendisini görüntüleyen basın mensupyarına, 'Güzel çek' demesi dikkat çekti. Bir kadın şüpheli ise gözayaşlarına hakim olamadı. Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. (DHA)

        ÇORUM'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 9 KİŞİDEN 5'İ TUTUKLANDI

        Çorumda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 9 kişiden 5'i tutuklandı.

        Çorum Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında eski AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, eski Laçin Kaymakamı Mehmet Erhan ile avukatlar F.Ö, N.L, B.A, S.Y, Ö.Ö, Z.Ü. ve T.E. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan F.Ö, N.L, B.A, Z.Ü. ve T.E, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Anaç ve Erhan ile avukatlardan S.Y. ve Ö.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        BURSA'DA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bursada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik 2 farklı soruşturma kapsamında daha önce kapatılan bir derneğin yöneticilerinin da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Bursa Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında daha önce kapatılan Bursa Özel Yurtlar Derneği (BÖYDER) yöneticileri hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilere ait adreslere düzenledikleri eş zamanlı operasyonda aralarında kadınların da bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı.

        Ekipler, başka bir soruşturma kapsamında ise terör örgütünün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı iddiasıyla bir kişi gözaltına aldı.

        Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        ANTALYA'DA 11 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        ANTALYA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir itirafçının verdiği bilgiler üzerine gözaltına alınan 11 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Emniyetteki sorguları tamamlanan 2'si ordu mensubu, 7'si emniyet mensubu, 2'si de sivil 11 şüpheli, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince adliyeye sevk edildi. Plastik kelepçeyle elleri bağlanan şüphelilerin, öğrencilik yıllarında FETÖ'ye ait evlerde bir araya gelip TSK'nın ve emniyetin sınavlarına sokularak bu kurumlara sızdıkları iddia edildi. Şüphelilerin suçlamaları reddettiği belirtildi. (DHA)

        TEKİRDAĞ'DA GÖZALTINDAKİ 16 KİŞİDEN 4'Ü TUTUKLANDI

        Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 4'ü tutuklandı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan 16 zanlı, Tekirdağ Adliyesine sevk edildi.

        Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 4'ü tutuklandı, 12'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 3 gün önce Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün kırsal mahalle yapılanmasına yönelik operasyon düzenlemişti.

        Operasyonda, Tekirdağ ve ilçelerinde "himmet" ve "kurban bağışı" adı altında örgüte finansman topladığı iddia edilen 16 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 8'inin örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı öne sürülmüştü. (AA)

        AKIN ÖZTÜRK'ÜN ESKİ EMİR ASTSUBAYI GÖZALTINA ALINDI

        Eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve Yüksek Askeri Şura üyesi Akın Öztürk'ün Kayseri'de Garnizon Komutanlığı yaptığı dönemde emir astsubayı olan emekli asker A.Ü, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

        Kayseri'de 2. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanı ve Garnizon Komutanı olarak görev yaptığı dönemde Öztürk'ün emir astsubayı olan A.Ü, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

        A.Ü'nün, FETÖ'nün darbe girişiminin önemli isimlerinden olan Öztürk ile 15 Temmuz gecesi telefonda görüştüğü ve Kayseri'deki gelişmeler hakkında bilgi verdiğinin belirlendiği öğrenildi. (AA)

        ÖZEL GÜVENLİKÇİLERE 2. DALGA OPERASYONUNDA 25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün özel güvenlik yapılanmasına yönelik düzenlenen 2. dalga operasyonunda, 25 kişi gözaltına alındı. 10 gün önce düzenlenen operasyonda ise 20 özel güvenlik elemanı gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerin ByLock kullandıkları belirtildi.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silahlı özel güvenlik görevlilerine yönelik İzmir, Manisa, Şanlıurfa ve Mardin'de önceden belirlenen adreslere 2. dalga operasyonu başlattı. Operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 33 şüpheliden 25'i gözaltına alındı, adreslerinde bulunamayan zanlıların yakalanmaları için çalışma başlatıldı. Evlerdeki aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman ve terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in kitapları ele geçirildi. Zanlıların, FETÖ'nün haberleşme sistemi "ByLock"u kullandıkları, toplantılarına katıldıkları ve terör örgütüne finansal destek sağladıkları belirtildi.

        İLK OPERASYONDA 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

        İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 gün önce ise Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 'özel güvenlik' yapılanmasına yönelik yaptığı operasyonda ise 20 kişiyi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan özel güvenlik elemanlarının 'ByLock' kullandığı belirlenmişti. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        VAN MERKEZLİ 3 İLDEKİ OPERASYONLARDA 14 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Van merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik operasyonda, 14 polis gözaltına alındı.

        Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ soruşturması kapsamında Van, Kayseri ve Adanada operasyon düzenledi.

        Haklarında yakalama kararı bulunan polislerden 13'ü Van'da, biri Kayseride gözaltına alındı. Bir polis memurunun ise yurt dışına kaçtığı öğrenildi.

        Kayseri ve Adanadaki operasyonun sürdüğü bildirildi. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 164 KAMU GÖREVLİSİ TUTUKLANDI

        Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Nevşehir'de 858 kamu görevlisi açığa alınırken 164 kişi tutuklandı.

        Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ilde görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcileri ile bir araya gelerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vali Aktaş, 15 Temmuz tarihinde terör örgütü FETÖ/PDY tarafından yapılan darbe girişiminden sonra Nevşehirli vatandaşların devletine, ülkesine sahip çıktığını ifade ederken bundan dolayı da son derece mutlu olduklarını kaydetti.

        Vali Aktaş, "15 Temmuz tarihinde FETÖ/PDY terör örgütü tarafından yapılan darbe girişimi sonrasında Nevşehir'de il genelinde 858 kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı. Bunlardan 72'si yapılan araştırmalar sonrasında göreve iade edildi. 164 kamu görevlisi tutuklandı. 1 işçi olmak üzere 11 sözleşmeli personelin iş akdi fesih edildi. İl genelinde de 500 pasaport iptal edildi" diye konuştu. (İHA)

        İZMİR MERKEZLİ OPERASYONDA 33 KİŞİDEN 25'İ GÖZALTINA ALINDI

        İzmir merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 25 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, silahlı özel güvenlik görevlilerine yönelik İzmir, Manisa, Şanlıurfa ve Mardin'de önceden belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 33 şüpheliden 25'i gözaltın alındı, adreslerinde bulunamayan zanlıların yakalanmaları için çalışma başlatıldı.

        Evlerdeki aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman ve terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in kitapları ele geçirildi.

        Zanlıların, FETÖ/PDY'nin haberleşme sistemi "ByLock"u kullandıkları, toplantılarına katıldıkları ve terör örgütüne finansal destek sağladıkları belirtildi. (AA)

        KAYSERİ MERKEZLİ 11 İLDE OPERASYON

        Kayseri merkezli 11 ilde TEM Şube Müdürlüğü tarafından planlı şekilde yürütülen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında aralarında SGK bölge imamının ve bir noterin bulunduğu 76 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

        Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin planlı şekilde yürüttüğü FETÖ/PDY operasyonu kapsamında Adıyaman, Ankara, Bursa, Elazığ, Yozgat, Konya, Bitlis, Ordu, İstanbul, Sakarya, Aksaray sabah saatlerinde arama, yakalama ve gözaltı çalışmalarının başlatıldığı öğrenildi. TEM Şube Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı operasyonda yakalama, arama ve gözaltı yapılan 76 kişinin arasında FETÖ/PDY'nin SGK bölge imamının ve bir noterin de bulunduğu bildirildi.

        Sabah saatlerinde başlatılan operasyon kapsamında, yakalama, arama ve gözaltı faaliyetlerinin devam ettiği kaydedildi. (İHA)

        SAMSUN'DA 17 KİŞİ TUTUKLANDI

        Samsun merkezli 12 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 38 kişiden 17'si mahkeme tarafından tutuklandı.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 11 gün önce Samsun merkezli Ankara, İzmir, Erzurum, Bursa, Hatay, Elazığ, Sivas, Antalya, Amasya, Sakarya ve Giresun illerinde bulunan toplam 49 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyon kapsamında FETÖ'ye ait kapatılan Sakarya Dershanesi ve Feza Okulları'nda çalışan yöneticiler, öğretmenler ile ByLock kullanan ve başka bankadan kredi çekip örgüt liderinin talimatı doğrultusunda Bank Asya'ya yatırdıkları ileri sürülen 8'i bayan 30'u erkek toplam 38 kişi gözaltına alınmıştı.

        10 gündür Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları devam eden 38 kişi, "terör örgütüne üye olmak ve terör örgütüne finans sağlamak" suçlarından dün sabah Samsun Adliyesi'ne çıkarıldı. Savcıya ifade veren 1 kişi serbest bırakılırken, 32 kişi tutuklanmaları, 5 kişi de adli kontrol talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Dün gün boyu ve gece sabaha kadar nöbetçi mahkemeye ifade veren şüphelilerin mahkemesi bu sabah saat 07.30 sıralarında sona erdi. Mahkeme 17 kişinin tutuklanmasına karar verirken, 15 kişiyi ise yurt dışı yasağı getirerek adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ