Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 23.11.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 23 Kasım Çarşamba gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir..

        AMASYA'DA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Amasya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 16 kişiden 4'ü tutuklandı.

        Merzifon ilçesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda polis tarafından gözaltına alınan 16 şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkarılan zanlılardan Yaşar Ş, Kaya K, Ahmet Ç, Mutafa E. tutuklandı, 12 zanlı ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "Terör örgütüne üye olmak ve örgüte finans sağlamak" suçlarından haklarında gözaltı kararı verilen 25 zanlıdan 17'si gözaltına alınmış 1 kişi ise daha önce serbest bırakılmıştı. (AA)

        ESKİ ASTSUBAY TUTUKLANDI

        Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski astsubay tutuklandı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, firariyken Bursa'da yakalanarak kente getirilen eski astsubay Ferdi Ş, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirtilen zanlı, savcılık ifadesi sonrası çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        AK PARTİ KURUCU İL BAŞKANI'NA GÖZALTI

        AK Parti Manisa Kurucu İl Başkanı Hayrullah Solmaz da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

        Manisa eski İl Özel İdaresi Başkanı ve AK Parti Yunusemre Belediye Başkan aday adayı da olan işadamı Hayrullah Solmaz, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Solmaz'ın soruşturma kapsamında daha önce mal varlığına el konulmuştu. Bugün ise şirketlerine kayyum atanan Solmaz, gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Hayrullah Solmaz, inşaat sektöründe faaliyette bulunuyordu. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE 17'Sİ RÜTBELİ 32 EMNİYET PERSONELİ GÖREVDEN ALINDI

        Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 17si rütbeli 32 emniyet personelinin İçişleri Bakanlığınca kamu görevinden çıkarıldığı bildirildi.

        Alınan bilgiye göre, Resmi Gazetede 22 Temmuzda yayımlanan 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname"de, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY ile aidiyeti, iltisakı ve irtibatı olabileceği değerlendirilen, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli, 17si rütbeli, 13 polis memuru, 1 mahalle bekçisi ve 1 sivil memur olmak üzere 32 personel 22 Kasım tarih ve 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle İçişleri Bakanlığınca kamu görevinden çıkarıldı. (AA)

        MANİSA'DA GÖZALTINDAKİ ESKİ ASTSUBAY TUTUKLANDI

        Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski astsubay tutuklandı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖnün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, firariyken Bursada yakalanarak kente getirilen eski astsubay Ferdi Ş, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirtilen zanlı, savcılık ifadesi sonrası çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        KIRŞEHİR'DE 55 KAMU PERSONELİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kırşehirde 55 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı.

        AA Muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile Kırşehirde çeşitli kurumlarda görev yapan kamu personellerine yönelik yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü bünyesinden 39 polis memuru, Kırşehir Valiliğinden 2, Kırşehir Defterdarlığından 2, Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği kurumlarından 4, Ahi Evran Üniversitesinden 7, Kırşehir İl Jandarma Komutanlığından 1 kişi görevden uzaklaştırıldı.

        Akpınarda 1 kişi tutuklandı

        Öte yandan, Kırşehirde yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Akpınar Nüfus Müdürlüğünde çalışan Y. Eyi gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan Y.E, tutuklanarak, Kırşehir E Tipi Kapalı Cezaevine kondu. (AA)

        ÇANKIRI'DA TOPLAM 149 KİŞİ TUTUKLANDI

        Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, il genelinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında 149 kişinin tutuklandığını bildirdi.

        Aldemir, yaptığı yazılı açıklamada, Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne ilişkin yürütülen soruşturmaların titizlik ve kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

        Bu kapsamda 22 Marttan bugüne kadar 265 kişi hakkında soruşturma yürütüldüğünü anlatan Aldemir, şunları kaydetti:

        "Başsavcılığımız tarafından yürütülen soruşturmalarda bugüne kadar 149 kişi tutuklanmış, 49 kişi hakkında adli kontrol kararı uygulanmış, 31 kişi de işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştır. Firarda olan 15 kişiyi arama çalışmaları sürmektedir. Örgütün şifreli uygulaması ByLocku kullanan 15 kişi ile örgüt içinde faaliyet yürüttüğü iddia edilen 6 kişinin gözaltındaki işlemleri devam etmektedir. Soruşturmalar çok yönlü sürdürülmektedir." (AA)

        MALATYA'DA 4 POLİS TUTUKLANDI, 21 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Malatya'da FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında 4 polis tutuklanırken, yapılan son operasyonda ise 21 polis gözaltına alındı. Tuklanan şüpheli polislerden biri FETÖ'nün kendilerine Umre için izin vermediğini söyledi.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 polis adliyeye sevk edildi. Malatya Sulh Ceza Hakimliği, 4 polis hakkında tutuklama kararı verirken, 9 polisi ise adli kontrol kararı ile serbest bıraktı.

        TUTUKLANAN POLİS: ‘UMRE İÇİN İZİN VERİLMİYOR'

        Tutuklanan polislerden A.K.'nın ifadesinde, "2013 yılının Şubat ayında annem ile birlikte Umre'ye gidecektim. Konuyu İ.T.'ye söyledim. İ.T. ise bana ‘Y. Hoca'ya söyleyelim.' dedi. Y. Hoca'ya söylediğimizde, Y. Hoca bize, ‘Hoca efendinin Umre'ye gitmek için kimseye izin vermediğini' söyledi. Ben de, ‘Annemin kimsesi yoktur, eğer izin vermiyorsanız ben sizden ayrılırım' deyince, Y. Hoca bana ‘Annenin kimsesi yoksa gidebilirsin o zaman' dedi" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

        Öte yandan Malatya'daki FETÖ/PDY soruşturmasında 21 polis daha gözaltına alındı. 2 şüpheli polis ise aranıyor. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        ESKİ HSYK ÜYESİ İBRAHİM OKUR'DAN DİLEKÇE

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklanan eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi İbrahim Okur, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından "FETÖ/PDY örgütünün çözülmesine katkı sağlayacak beyanlarını sunması için ifadesinin alınmasını ve tahliyesine karar verilmesini" istedi.

        Okur'un avukatı Çağrı Çetin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, gizlilik kararı verilen ve yasa gereği gizli yürütülmesi gereken ceza soruşturmasında itirafçıların yazılı ve görsel basında yer alan ifadelerinde müvekkili Okur'a suç isnadında bulunan açıklamalara yer verildiğinin görüldüğü belirtildi.

        İbrahim Okur'un tutuklu olması, kendisiyle görüşmenin kısıtlı oluşu nedeniyle hakkındaki gerçeğe aykırı beyan ve açıklamalara bugüne kadar cevap vermesinin mümkün olmadığı öne sürülen dilekçede, şöyle denildi:

        "Müvekkilime yöneltilen isnatlarla ilgili beyanına başvurulması, soruşturmanın etkin yürütülmesi ve adil yargılanma hakkının da gereğidir. FETÖ/PDY yapısı hakkında bugüne kadar yaşadıklarını, örgütle ilgisi olduğunu düşündüğü kişileri, yerine göre tahminlerini gerçek suçluların ortaya çıkması amacıyla ve devletle işbirliği anlayışı içinde tüm açıklığıyla dün Silivri 3 No'lu Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sunduğu dilekçeyle anlatmıştır. Müvekkilim, tüm samimiyetiyle adli makamlara da ifade vermeye hazırdır. Örgütün çözülmesinde etkili olabilecek söz konusu dilekçede kamuoyuna arz edilen itirafçı beyanlarında yer alan konular da dahil adli makamlar huzurunda açıklama yapmak istemektedir." (AA)

        MERSİN'DE 14 MÜFTÜLÜK ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

        Mersin'in Tarsus ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında daha önce meslekten ihraç edilen ve görevden uzaklaştırılan 14 müftülük personeli gözaltına alındı.

        Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen Tarsus Müftülüğünün ihraç edilen ve açığa alınan 14 çalışanı yakalandı.

        Sorgulanmak üzere emniyete götürülen zanlıların cep telefonu ve bilgisayarlarına el konuldu.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        KOCAELİ MERKEZLİ OPERASYONLARDA 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kocaeli merkezli 9 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY ile ilişiği bulunan sivil toplum kuruluşlarında görevli ve üye olan 22 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından, Kocaeli, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Balıkesir, Denizli, Tokat, Bursada düzenlenen operasyonda, "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla 13 kişi gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler emniyete götürülürken, 9 kişi hakkındaki arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. (AA)

        BAKIRKÖY VE KÜÇÜKÇEKMECE ADLİYELERİNDE GÖREVLİ 12 KİŞİYE GÖZALTI

        FETÖ'nün adliye yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Bakırköy ve Küçükçekmece adliyelerinde görevli 12 zabıt katibi ve mübaşir hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Bakırköy Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bakırköy ve Küçükçekmece adliyelerinde görevli 12 zabıt katibi ve mübaşirin ev ve iş yerlerinde arama yaptı.

        İSTANBUL'DA 192 ADLİYE PERSONELİ FETÖ ÜYELİĞİNDEN TUTUKLANDI

        FETÖ'nün adliye yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, toplam 192 adliye personeli FETÖ üyeliğinden tutuklanmıştı.

        Tutuklananlar arasında İstanbul Adalet Sarayı personelinin ablası olduğu iddiasıyla MİT ve emniyetin ortak operasyonu ile gözaltına alınan Rana kod Zeynep Karakaş da yer almıştı. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        SİİRT'TE İHRAÇ EDİLEN 59 POLİSTEN 41'İ GÖZALTINA ALINDI

        Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen 59 polisten 41'i gözaltına alındı.

        FETÖ soruşturması kapsamında örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle KHK ile ihraç edilen 59 polis memuru hakkında Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verildi.

        Kararın ardından İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince çeşitli adreslerle düzenlenen operasyonda 59 şüpheliden 41'i gözaltına alındı.

        Diğer 18 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Gözaltına alınan şüpheliler Siirt Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifade işlemleri için emniyete götürüldü. (AA)

        ESKİ HSYK GENEL SEKRETERİ MUZAFFER BAYRAM TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında aranan ve yol kontrolü sırasında sahte kimlikle yakalanan eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Sekreteri Muzaffer Bayram tutuklandı.

        Eski HSYK Genel Sekreteri Bayram, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren Bayram, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

        Nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki sorgusunun ardından Bayramın, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "FETÖ yöneticiliği" suçundan tutuklanmasına karar verildi. (AA)

        POLİSE FETÖ OPERASYONU: 32 GÖZALTI

        İstanbul merkezli 6 ayrı ilde polis müdürleri, polis ve sivil imamlara yönelik FETÖ operasyonları başlatıldı. Aralarında müdür, polis memuru ve sivil imamların bulunduğu 32 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu,İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve sivil abilerine yönelik FETÖ soruşturması başlattı.

        7 AYRI İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON BAŞLATILDI

        İstanbul merkezli Ankara, Kayseri, Erzurum, Gaziantep, Kastamonu ve Osmaniye'de eş zamanlı operasyonlara başlandı. Aralarında emniyet müdürü, polis ve sivil imamlarında bulunduğu 32 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

        ESKİ SİBER MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI

        Yapılan operasyonlarda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü eski Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Turan Odabaş, 1. Sınıf Emniyet Müdürü İsmail Boşnak, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ali Öz, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ali Barlas, sivil imamlar, gayrimenkul danışmanı, öğretmen, yayınevi danışmanı ve Mali Müşavirlerden oluşan 28 kişi gözaltına alındı. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        BURDUR'DA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        BURDUR'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 8 kişi gözaltına alındı.

        Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, kentteki esnafa yönelik operasyon düzenlendi. Bu sabah yapılan operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler işlemleri için polis merkezine götürüldü. Polis, şüphelilerin ev ve işyerlerinde de arama yaptı. (DHA)

        AYDIN'DA 27 ESNAF GÖZALTINA ALINDI

        AYDIN'daki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Çine ve Efeler ilçelerindeki 27 esnaf, gözaltına alındı.

        Çine Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri bu sabah, Efeler ve Çine İlçesi'nde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Çine'de 18, Efeler'de ise 9 esnaf gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde ve işyerlerinde arama yapıldı. Gözaltına alınanlar, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        ORDU MERKEZLİ OPERASYONLARDA 19 GÖZALTI

        Ordu merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda 19 zanlı gözaltına alındı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Trabzon, Giresun, Elazığ, İstanbul ve Ordu'da 27 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Ordu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 19 zanlı gözaltına alınırken, 8 kişinin aranmasına devam edildiği öğrenildi.

        Gözaltına alınan zanlılar arasında öğretmen, doktor, esnaf ve FETÖ'nün kurumlarında çalışan kişiler olduğu, zanlıların ev ve iş yerinde yapılan aramalarda ise ele geçirilen örgütsel dokümanlara el konulduğu belirtildi. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki sorguları devam ediyor. (İHA)

        KARS'TA TUTUKLU SAYISI 368 OLDU

        Kars'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan bin 11 kişiden 368'si tutuklandı.

        Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonlar devam ediyor. Polisin düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 1011'i buldu.

        FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda; toplam 1011 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 368'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 344 kişi adli kontrol şartı ile serbest kalırken, 283 kişi serbest bırakıldı. 16 kişi ise gözaltında bulunuyor. (İHA)

        İZMİR'DE TSK PERSONELİ 34 KİŞİDEN 18'İ TUTUKLANDI

        İzmirdeki askeri casusluk soruşturmasında usulsüzlük yaptıkları ve bazı bilgileri sızdırdıkları iddiasıyla Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki yapılanmasına yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 34 zanlıdan 18i tutuklandı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında rütbeli muvazzaf ve emekli subay ile sivillerin de bulunduğu 34 şüphelinin İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

        Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakayaya ifade veren şüphelilerden 5i serbest bırakılırken, nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkartılan, aralarında emekli Tümgeneral Muzaffer Öztosun ve Mardin İl Jandarma Komutanlığında görevli Binbaşı Erdoğan Akdenizin bulunduğu 18 zanlı, "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

        11 şüpheli ise haklarında yurt dışı yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 17 Kasımda İzmirin yanı sıra İstanbul, Bursa, Ankara, Samsun, Balıkesir, Kayseri, Amasya, Uşak, Kocaeli, Mardin, Malatya ve Antalya illerindeki operasyonunda 31i emekli ve muvazzaf asker, 6sı sivil 37 şüpheli gözaltına alınmıştı. 2 zanlı emniyetteki ifadelerinin ardından salıverilmiş, daha önce adliyeye sevk edilen 1 kişi ise tutuklanmıştı. (AA)

        ANKARA'DA ESKİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞANI 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışanı dört kişi tutuklandı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışanlarından altı, eski Devlet Demiryolları (DDY) çalışanı bir şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüphelilerden 2si adli kontrol şartıyla serbest bırakılma, 5i ise tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

        Hakimliğe çıkarılan zanlılardan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı daire başkanı ve uzmanı dört kişi ile bir eski DDY çalışanı tutuklandı. Şüphelilerden 2si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KÜTAHYA'DA İHRAÇ EDİLEN 9 ÖĞRETMENDEN 6'SI TUTUKLANDI

        Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan, meslekten ihraç edilen 9 öğretmenden 6'sı tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan biri kadın 6'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken 3'ü adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen ve daha önce memuriyetten ihraç edilen 9 öğretmen, geçen hafta düzenlenen operasyonda gözaltına alınmıştı. (AA)

        BALIKESİR'DE FETÖ "ABLASI" 14 KADIN GÖZALTINA ALINDI

        Balıkesir'in Edremit ilçesinde, FETÖ/PDY adına faaliyet yürüttüğü tespit edilen ve örgüt içinde 'abla' olarak bilinen 14 kadın gözaltına alındı.

        Edremit ilçesinde polisin gerçekleştirdiği operasyonda 14 kadın gözaltına alındı. Şüphelilerin FETÖ/PDY adına faaliyet yürüttüğü ve örgüt içinde 'abla' sıfatıyla himmet adı altında para topladıkları iddia edildi. Gözaltına alınan şüpheliler Emniyet Müdürlüğü'ne getirilirken, 4 kadının ise arandığı öğrenildi. (İHA)

        ERZURUM'DA 2 ESKİ POLİS GÖZALTINA ALINDI

        İstanbul merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) emniyet yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında Erzurumda 2 eski polis gözaltına alındı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde, FETÖ/PDYnin emniyet yapılanmasıyla ilgili İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Bu kapsamda Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, daha önce meslekten ihraç edilen 2 polis memurunu gözaltına aldı.

        Zanlıların, soruşturmanın yürütüldüğü İstanbula gönderilecekleri öğrenildi. (AA)

        İZMİR VE MANİSA'DA GÖZALTINDAKİ 25 ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİNDEN 6'SI TUTUKLANDI

        İzmir ve Manisa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 25 silahlı özel güvenlik görevlisinden 6'sı tutuklandı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınan şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye getirildi.

        Savcılıktaki ifadesinin ardından bir zanlı serbest bırakıldı, nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 24 şüpheliden 6'sı "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı, diğerleri ise yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Tutuklanan şüphelilerin, örgütün kriptolu haberleşme programı "Bylock"u kullandıkları belirtildi.

        Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir ve Manisa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 25 silahlı özel güvenlik görevlisini gözaltına almıştı. (AA)

        MERSİN MUT BELEDİYESİ'NDE 2 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Mersin'in Mut İlçe Belediyesi'nde 2 kişi görevlerinden ihraç edildi.

        Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Mut Belediyesi'nde teknisyen olarak görev yapan Ali K. ile memur Ali Mustafa Y. görevlerinden ihraç edildi. (İHA)

        BİLECİK'TE 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bilecik'te Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında çoğu öğretmen 15 kişi gözaltına alındı.

        Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bilecik ve Bozüyük ilçesinde toplam 15 kişi gözaltına alındı. Ali M., Bilal Y., Hasan S., Levent E., Ayhan K., Emin K., İsa K., Ömer E., Mücahit Ö., Mustafa Ç., Nurullah T., Tuğba Akkaya V., Esengül Ü., Rüveyde S., Muhammed Y., Bilecik ve Bozüyük'te gözaltına alındıktan sonra Bilecik Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

        Öte yandan zanlıların Bilecik İl Emniyet Müdürlüğünde sorguları tamamlandıktan sonra ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacağı öğrenildi. (İHA)

        KONYA'DA HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NDA GÖREVLİ PİLOT GÖZALTI SAYISI 40'A YÜKSELDİ

        KONYA merkezli dün 19 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkan aralarında pilotlarında bulunduğu havacı 60 subay ve astsubaydan 40'ı gözaltına alındı. 20 subay ve astsubay ise aranıyor.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Konya'da bulunan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na bugüne kadar 4 kez operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan pilotlardan, itirafçı olanlar ifadelerinde, örgütün yapılanmasını anlattı.

        Bunun üzerine de örgütün Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik, aralarında kurbay yarbay, kurbay binbaşı ve pilotlarında bulunduğu 60 subay ve astsubay hakkında 'Anayasayı ihlal, yasama organını engellemeye teşebbüs, hükümete karşı isyan ve ilahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından yakalama kararı çıkartıldı.

        Hakkında yakalama kararı çıkan Konya 3, İstanbul 8, Ankara 11, İzmir 11, , Adana 4, Eskişehir 2, Kayseri 4, Amasya 2, Diyarbakır 2, Kütahya 2, Denizli, Balıkesir, Hatay, Isparta, Muğla, Trabzon, Samsun, Aksaray ve Gümüşhane'den birer kişi ile yurt dışındaki 2 üsteğmenin yakalanması için eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 40 şüpheli gözaltına alındı. 20 şüphelinin ise gözaltına alma çalışmaları sürüyor. (DHA)

        GAZİANTEP'TE 1 ÖĞRETMEN VE 3 AVUKAT TUTUKLANDI

        Gaziantep'te FETÖ/PDY'ye yönelik yapılan soruşturma kapsamında 1 öğretmen, 3 avukat olmak üzere toplam 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma ile ilgili yapılan açıklamada, "Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca silahlı terör örgütü FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması)'na yönelik soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 22 şüpheliden 1'i öğretmen, 3'ü avukat olmak üzere toplam 4 şüpheli örgüte üye olmak suçundan dolayı tutuklanmış, 18 avukat hakkında ise adli kontrol kararı uygulanmıştır'' denildi. (İHA)

        MANİSA'DA 36 POLİSTEN 14'Ü TUTUKLANDI

        MANİSA'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 36 polisten 14'ü tutuklandı, 22'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yaklaşık 25 gündür gözaltında olan 36 polis, geçen pazartesi günü sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. İlk olarak işlemleri tamamlanan 6 polis, adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Savcılıktaki sorguları tamamlanan 30 polis de dün nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Polislerden 14'ü tutuklandı, 16'sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        ISPARTA'DA FETÖ EĞİTİM KURUMLARI SORUMLUSU 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Isparta'da FETÖ PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında örgütün Afyonkarahisar'da ki eğitim kurumlarının sorumlusu olduğu iddia edilen şüpheli tutuklandı

        Isparta Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ soruşturması kapsamında Isparta merkezli 23 ilde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve örgütün kriptolu mesajlaşma sistemi Bylock kullandığı tespit edilen Z.T Afyonkarahisar'da gözaltına alındı. Isparta'ya getirilen Z.T çıkarıldığı mahkemece terör örgütü üyesi olmak suçuyla tutuklandı. (İHA)

        ÇANKIRI'DA KURŞUNLU KAYMAKAMI HASAN HÜSEYİN ERYİĞİT GÖREVDEN ALINDI

        Çankırıda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Kurşunlu Kaymakamı Hasan Hüseyin Eryiğit, görevden uzaklaştırıldı.

        Darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, İçişleri Bakanlığınca Kurşunlu Kaymakamı Eryiğitin açığa alınmasına karar verildi.

        Kurşunlu Kaymakamlığına ise vekaleten Vali Yardımcısı Nedim Özırmak atandı.

        Çankırıda daha önce 2 vali yardımcısı ile Eldivan, Bayramören ve Orta kaymakamları görevden uzaklaştırılmıştı. (AA)

        KARAMAN MERKEZLİ OPERASYONLARDA 10 GÖZALTI

        Karaman'da FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında aralarında adliye çalışanlarının da bulunduğu 23 şüpheliden 10'u gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Karaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik Karaman merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekipler operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan 23 kişiden şu ana kadar 10'unu evlerinde gözaltına aldı. Adreslerinde bulunamayan 13 kişi için yakalama çalışmaları başlatıldı. Karaman Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 10 kişi Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerin tamamına yakınının ByLock kullanıcısı olduğu öğrenildi. (İHA)

        ADANA'DA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasına yönelik adliyeye sevk edilen 'Kimse Yok Mu Derneği' Adana Şubesi yöneticisi 5'i kadın 19 kişiden, 8'i tutuklandı.

        Adana Emniyet Müdürülüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 16 Kasım günü şafak vakti operasyon başlattı. Operasyonda eş zamanlı olarak 20 adrese girilirken, FETÖ'nün dernek ayağı olduğu ileri sürülen Kimse Yok Mu Derneği Adana Şube yöneticileri, 5'i kadın 19 kişi gözaltına alındı. Zanlılar arasında, iş adamı, avukat, mühendis, aile ve sosyal politikalarda görevli şahıslarında olduğu öğrenildi. 7 gün boyunca sorgulandıktan sonra zanlılardan 2 kişi serbest kalırken 17 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bu kişilerden Muharrem B., Hüseyin Ç., Ayhan A., Ahmet G., Ömer G., Ali A., Ahmet E., Ülker A. tutuklanırken, Şeyda A., Süleyman Sami Ö., Ruhsan G., Rabiye K., Osman A., Hayriye E., Basri T., Erol K. ve Abdurrahman Tekin İ.'ye adli kontrol ve yurt dışı yasağı konuldu. (İHA)

        UŞAK'TA 20 KİŞ GÖZALTINA ALINDI

        Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 20 şüpheli gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖnün darbe girişimi sonrası sürdürülen soruşturmaya ilişkin Uşak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda 13ü öğretmen 20 şüpheli, gözaltına alındı. Uşak Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.

        Zanlıların bazılarının, sosyal paylaşım siteleri üzerinden "algı operasyonu" yaparak, halk içinde FETÖye eleman toplama faaliyetinde bulunduğu iddia edildi. (AA)

        DENİZLİ'DE 28 KİŞİ TUTUKLANDI

        Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 29 şüpheliden 28'i tutuklandı.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye maddi destek sağladıkları ileri sürülen iş adamlarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 55 zanlıdan 29'u adliyeye sevk edildi. Savcı tarafından tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden 28'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, soruşturma kapsamında 4 hafta önce düzenlenen operasyonda da 89 zanlı gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen 34 şüpheliden 33'ü cezaevine gönderilmişti. Denizli'de tutuklu sayası 61'e yükseldi. (İHA)

        ELAZIĞ MERKEZLİ OPERASYONLARDA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Elazığ merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. (AA)

        MUĞLA'DA HAVA KUVVETLERİ ÜSTEĞMENİ GÖZALTINA ALINDI

        Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Muğlanın Marmaris ilçesindeki 5. Nike Filo Komutanlığında görevli üsteğmen gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Marmaris Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, 5. Nike Filo Komutanlığı Hava Savunma Füzelerinde görevli üsteğmen C.Çnin ofisinde arama yaptı.

        Aramada bazı elektronik cihazlar ve dokümanlara el konuldu. Gözaltına alınan C.Ç, Marmaristeki işlemlerinin ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildi. (AA)

        BALIKESİR'DE SİVİL İMAMLARDAN TALİMAT ALAN SUBAY VE ASTSUBAYLAR TUTUKLANDI

        Balıkesir'de FETÖ/PDY yapılanması içinde sivil imamlardan talimat aldığı iddiası ile gözaltına alınan subay ve astsubaylardan 12'si tutuklandı.

        Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis timlerince yapılan operasyonda, 15 Kasım'da subay ve astsubaylardan oluşan 20 asker gözaltına alınmıştı. FETÖ'nün sivil imamlarından aldığı talimatlarla hareket ettiği iddia edilen şüpheliler adliyeye sevk edildi. Aralarında 1 yüzbaşı ve 3 teğmenin de bulunduğu 12 asker adli makamlarca tutuklanırken, 8 asker hakkında adli kontrol kararı verildi. (İHA)

        ADIYAMAN'DA 11 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Adıyaman'da FETÖ operasyonları kapsamında yakalanarak gözaltına alınan 11 şahıs Adıyaman Adliyesine sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yapılan FETÖoperasyonları kapsamında, SODES projelerinde usulsüz işlem yaptıkları tespit edilen 11 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan Y.T., A.G., M.N.S., M.U.G., S.A., M.D., Y.U., M.C., İ.Ö., H.E. ve M.Y. emniyette tamamlanan ifadelerinin ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilerek burada sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şahıslar daha sonra Adıyaman Adliyesine sevk edildi.

        Konuyla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (İHA)

        NEVŞEHİR MERKEZLİ 9 İLDE OPERASYON

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında Nevşehir merkezli 9 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Nevşehir merkezli Tokat, İstanbul, Ankara, Gaziantep, Burdur, Erzurum, Adana, Konya ve Kayseri olmak üzere 9 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyonlarda 10 ayrı adreste arama ve gözaltı işlemleri yapılırken 9 kişi gözaltına alındı. Yapılan eş zamanlı operasyonlarda bulunamaya firarilerin arama çalışmaları devam ediyor. Eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan zanlıların işlemlerinin Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarlar Şube Müdürlüğünde devam ettiği öğrenildi. (İHA)

        BATMAN'DA 735 KAMU PERSONELİNDEN 198'İ TUTUKLANDI

        Batmanda Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 735 kamu personelinden 198i tutuklandı.

        Valilikten alınan bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, bugüne kadar Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden uzaklaştırılan 735 kamu personelinden 198i tutuklandı, 79 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Tutuklananlar arasında bir vali yardımcısı, 14 asker, 127 emniyet mensubu ile 37 adliye ve 15 İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli de bulunuyor.

        KHK ile 244ü emniyet, 191i İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 15i askeri personel ve 100ü de diğer kamu kuruluşlarından olmak üzere 550 kamu personeli de görevinden ihraç edildi.

        Öte yandan, 677 Sayılı KHK ile Devlet Hava Meydanları İşletme Genel Müdürlüğünden 2 personel de göreve iade edildi. (AA)

        MUŞ'TA FETÖ'NÜN "MAHREM İMAMI" YAKALANDI

        Muş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonda askeri personelin 'Mahrem İmamı' olduğu tespit edilen bir kişi gözaltına alındı.

        Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütüyle ilgili çalışma yapıldığı belirtildi. Yapılan çalışmalarda, askeri personelin 'Mahrem İmamı' olduğu tespit edilen bir öğretmenin gözaltına alındığı bildirildi. Açıklamada, "Ayrıca 6 emniyet personeli hakkında işlem yapılmış ve bu personellerden 2'si Bylock kullandığı gerekçesi ile tutuklanmış, Bylock kullandığı tespit edilen 2 askeri personel de adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır" denildi.

        21 şüpheli hakkında işlem

        Kasım ayı içerisinde yapılan operasyonlarda 21 şüpheli hakkında işlem yapıldığı belirtilen açıklamada, "Diğer kamu kurumlarından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile iltisaklı olan 12 kişi hakkında işlem yapılmış, işlem yapılanlardan 2 kişi tutuklanmıştır. 1-22 Kasım 2016 tarihleri arasında toplam 21 şüpheli hakkında işlem yapılmıştır. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelemiz sürdürülecektir" ifadeleri kullanıldı. (İHA)

        SAMSUN'DA 8 AKADEMİSYEN TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) daha önce görevden uzaklaştırılan ve 9 gün önce gözaltına alınan 32 akademisyenden 8'i tutuklanırken, 24'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 gün önce FETÖ/PDY'ye yönelik Samsun merkezli Ankara, İzmir ve Konya'da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyon kapsamında daha önce OMÜ'de görev yaparken açığa alınan ve aralarında profesör, doçent, yardımcı doçent, öğretim görevlisi ve araştırma görevlilerinin de bulunduğu 32 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında 'ByLock' kullananların da bulunduğu öğrenilen akademisyenlerden 1'i sağık sorunu nedeniyle ifadesi alınıp serbest bırakılmıştı. Dün sabah sağlık sorunu olan akademisyen kendiliğinden adliyeye giderken, 31 kişi de emniyetten Samsun Adliyesi'ne sevk edilmişti.

        Mahkeme gece geç saatlerde sona erdi.

        Akademisyenlerden Tarık K., Turan K.Y., Mehmet G., İbrahim S., Esat B., Burhanettin B., Alaattin Ş. ve Abdurrahman K. tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, 24'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        İSTANBUL MERKEZLİOPERASYONDA 26 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün emniyet yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda 26 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nün emniyet yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu'nda görevli rütbeli personel ve polis memurları ile sivil imamların da arasında bulunduğu 32 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Kararın ardından harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde İstanbul, Gaziantep, Kastamonu, Erzurum, Kayseri, Osmaniye ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 26 kişi gözaltına alındı.

        Haklarında gözaltı kararı bulunanlar arasında, 1 birinci sınıf emniyet müdürü, 1 ikinci sınıf emniyet müdürü, 4 üçüncü sınıf emniyet müdürü, 1 dördüncü sınıf emniyet müdürü, 1 emniyet amiri, 3 komiser, 5 komiser yardımcısı ve 7 polis memuru ile birlikte sivil imamlar, yayınevi sahibi, turizmci, gayrimenkul danışmanı, mali müşavir, öğretmen ve esnafların da bulunduğu belirtildi. (İHA)

        MANİSA'DA GÖZALTINDAKİ 43 ŞÜPHELİDEN 17'Sİ TUTUKLANDI

        Manisa ile Kula ve Turgutlu ilçelerinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlarda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 43 şüpheliden 17si tutuklandı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDYye yönelik soruşturması kapsamında örgütün emniyet yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla Manisa merkezli 26 ilde geçen hafta gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında meslekten ihraç edilen emniyet personelinin de yer aldığı 36 polis, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıkta sorguları tamamlanarak mahkemeye çıkarılan şüphelilerden A.A, A.Ü, E.T, E.P, H.D, İ.Ç, M.G, M.Ö, M.Ç, M.A, M.K, O.Ö, R.Ş. ve S.İ. tutuklandı. Diğer 22 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Kulada bir süre önce açığa alınan doktor A.Ş. ile emekli öğretmen M.Ü, emniyetteki işlemleri sonrası getirildikleri adliyede mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Turgutluda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen sağlık çalışanlarından M.A, mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer şüpheliler G.C, F.Y, F.K. ve K.U, adli kontrol şartıyla salıverildi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ