Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Batman'da balık avlamaya giden çocuk akıntıya kapılıp boğuldu

        Batman'da balık avlamaya giden baba, oğul ve yeğeni suyun yükselmesiyle suda mahsur kaldı. Baba, yeğenini kurtarırken oğlu akıntıya kapılarak gözden kayboldu.

        Tilmerç Mahallesi'nde oturan Ali İlçin, oğlu Gökhan İlçin ve yeğeni Haşmet İlçin ile birlikte balık avlamak için Batman Çayı'na gitti. Balık avladıkları sırada baraj kapaklarının açılmasıyla çay suyu yükselmeye başladı. Çayın ortasında mahsur kalan 14 yaşındaki Gökhan İlçin ve kuzeni Haşmet İlçin çığlık atarak yardım istedi.

        Suya atlayan Ali İlçin, yeğenini kurtardı, ancak oğlunu kurtarmak için gösterdiği çabalar sonuçsuz kaldı. Akıntıya kapılan Gökhan İlçin babası ve kuzeninin gözleri önünde suda kayboldu. Jandarma ve AFAD ekiplerine haber veren Ali İlçin, oğlunun kurtarılması için yardım istedi.

        AFAD ekipleri arama kurtarma botuyla arama çalışmalarına başladı. Batman'da dalgıç olmadığı için Bitlis'ten dalgıç ekibi çağrıldı. Kısa sürede su yüzüne çıkan 14 yaşındaki Gökhan İlçin Batman Bölge Devlet Hastanesi/ne kaldırıldı. Ancak müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

        Hayatını kaybeden Gökhan İlçin'in ailesi "Dalgıç ekipleri Batman'a 180 kilometre uzaklıktaki Bitlis'ten geliyor. Bu da zaman kaybına neden oluyor. Bizim çocuğumuz Batman'da dalgıç ekibinin olmamasından dolayı öldü. Yetkililer dalgıç ekibi temin etsin, başka çocuklar kurtarilabilsin" dedi.

        Bulut KUTLU/BATMAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ