Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da 12 taksiciyi gasp eden cezaevi firarisi yakalandı

        İstanbul'un çeşitli ilçelerinde taksicileri gasp eden Tekin G.(51) polis tarafından yakalandı. Cezaevi firarisi olduğu öğrenilen gaspçının, "Bende çok Peru parası var, bozdurmak istiyorum. Sende ne kadar para var" diyerek taksicilerde para olup olmadığını öğrendiği ve 12 sürücüyü gasp ettiği ortaya çıktı.

        Beşiktaş, Aksaray ve Beyoğlu'nda son 3 ayda peş peşe taksici gaspları yaşandı. Polise başvuran 12 sürücünün şikayetinin benzer olması dikkat çekti. Mağdur sürücüler ifadelerinde "50 yaşlarında biri müşteri gibi bindi. Gideceği yere götürürken, kendisinde Peru parası olduğunu ve bozdurmak istediğini söyledi. Elindeki tomar paraları gösteren kişi 'Bu parayı alacak paranız var mı? Ucuza vereceğim. Gösterin paranızı inanayım' diyerek üzerimde ne kadar para olduğunu öğrendi" dedi. Sürücüler daha sonra silah ve bıçak tehdidiyle paralarının gasp edildiğini belirtti.

        CEZAEVİ FİRARİSİ ÇIKTI

        Bunun üzerine gasp masası dedektifleri harekete geçti. Yaşanan benzer gasp olayları üzerine araştırmasını derinleştiren polis, eşkale uygun bir şüpheliyi takibe almaya başladı. Beyoğlu'nda ticari taksiye binen şüpheli Tekin G. (51) gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüpheli, taksicilerin korkulu rüyası olan gaspçı çıktı. Kırklareli Cezaevi'nden firar ettiği ortaya çıkan gaspçının kardeşinin kimliğini kullanarak gittiği otellerde de dolandırıcılık yaptığı belirtildi. Tekin G.'nin parası az olan taksiceleri gasp etmediği öğrenildi. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilin gaspçı tutuklandı.

        Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ