Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (02 Mayıs 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 02 Mayıs 2017 Salı günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        AYDIN'DA FETÖ'DEN ARANAN EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI YAKALANDI

        Aydın'ın Germencik ilçesinde yakalanan eski 3. sınıf emniyet müdürü Bahri Durabay tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Karabük Ağır Ceza Mahkemesince arandığı tespit edilen eski 3. sınıf emniyet müdürü Bahri Durabay, Ortaklar Mahallesi'ndeki yol uygulamasında yakalandı.

        Karabük İl Emniyet Müdürlüğünde 3. sınıf emniyet müdürü olarak görev yaparken Kanun Hükmünde Kararnameyle açığa alındığı öğrenilen Durabay, Germencik Adliyesine sevk edildi.

        Adliyede Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) ifade veren zanlı tutuklandı. (AA)

        KAPATILAN ZAMAN GAZETESİ MUHABİRİ PARILDAK TEKRAR TUTUKLANDI

        "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği" suçundan yargılandığı davada bugün tahliyesine karar verilen kapatılan Zaman gazetesi muhabiri Ayşenur Parıldak, akşam saatlerinde tekrar tutuklandı.

        Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi, bugün yurt dışına çıkma yasağı ve kolluk birimine her hafta imza vermesi kaydıyla Parıldak'ın tahliyesine hükmetmişti.

        Kararın ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan Ayşenur Parıldak'ın cep telefonu kullanımına ilişkin yeni deliller gönderildiği öğrenildi. Bunun üzerine değişen delil durumu nedeniyle mahkeme heyeti Parıldak'ı yeniden tutukladı. (AA)

        ZAMAN GAZETESİ MUHABİRİNE TAHLİYE

        "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği" suçlamasıyla tutuklu bulunan kapatılan Zaman gazetesi muhabiri Ayşenur Parıldak, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

        Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan Parıldak'ın yargılanmasına, Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

        Parıldak, savunmasında, örgüt mensuplarının haberleştiği ByLock programını kullandığı iddiasını reddetti. Dosyadaki telefon ve IMEI numarasının kendisine ait olmadığını öne süren Parıldak, emniyetten gelen rapordaki IMEI numarasının 15 haneli olması gerekirken 14 haneli olduğunu belirterek, "ByLock kullanıcısı değilim. Dosyadaki telefon numarası ve bu numaraya ait olduğu öne sürülen IMEI benim değil." dedi.

        Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki mesajları kendisinin yazmadığını iddia eden Parıldak, dosyadaki evrakların ekran görüntüsünden ibaret olduğunu belirtti. Parıldak, "Tweetler bana ait değil. Bu mesajları ben atmadım. Bunlar sahte mesajlar. Bunu yapmak çok basit. 9 aydır bu yüzden tutukluyum. Bunları kanıtlayamamak bana çok ağır geliyor." diye konuştu.

        Twitter'daki "Fuat Avni" hesabını takip ettiğini, onun da kendisinin takipçisi olduğunu belirten Parıldak, bunun da suç teşkil etmediğini söyledi.

        Parıldak, "Fuat Avni"nin yaklaşık 3,5 milyon kişi tarafından takip edildiğini, o hesabın takip ettiği 214 kişiden birinin kendisi olduğunu, diğer isimler arasında gazeteciler Aslı Aydıntaşbaş, Ahmet Hakan, milletvekilleri Eren Erdem, Sezgin Tanrıkulu gibi isimlerin de yer aldığını ifade etti.

        Parıldak'ın avukatı İrem Danacı da müvekkilinin ByLock kullanmadığını, buna ilişkin emniyetten gelen rapordaki telefon numarasının müvekkiline ait olmadığını, 14 haneli IMEI numarasının da yanlış olduğunu ve hiçbir telefonla ilgisinin bulunmadığını öne sürdü. Danacı, müvekkili aleyhinde dosyaya giren tweetlerin de sahte olduğunu iddia etti.

        Beyanların ardından mütalaasını sunan duruşma savcısı, tutukluluk halinin devamını istedi.

        Mütalaaya karşı diyeceği sorulan Ayşenur Parıldak, "Dosyadaki eksik hususların giderilmesi için müzekkereler yazılacak. 3-4 ay daha cezaevinde kalacağım. 9 ay tutuklu kaldım. Sürekli ağlıyorum. Adalet bekliyorum. Adaletin tecelli edeceğine inanmak istiyorum. Artık dayanamıyorum." diye konuştu.

        Müzakere için duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, daha sonra kararını açıkladı. Heyet, sanık Ayşenur Parıldak'ın tutuklu kaldığı süre, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması ve toplanamayan delillerin karartılma şüphesinin bulunmamasını göz önünde bulundurarak yurt dışına çıkma yasağı ve kolluk birimine her hafta imza vermesi kaydıyla tahliyesine hükmetti.

        Sanığın Twitter hesabının incelenmesi ve HTS kayıtları için müzekkere yazan mahkeme duruşmayı erteledi. (AA)

        ÇANKIRI'DA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Çankırı'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

        Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında astsubay İ.A. ve er Y.Ç. hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda şüpheliler yakalandı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, mahkemece tutuklandı. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 3 kişi tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hafta sonunda düzenlenen eş zamanlı operasyon sonrasında gözaltına alınan 14 kişiden 6'sı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden öğrenci M.Y., vergi müfettişi yardımcısı iken ihraç edilen Abdulkerim K. ve esnaflık yapan Mustafa S. savcılık ifadelerinin ardından sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

        Adliyeye sevk edilen 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. (İHA)

        BİTLİS'TE FETÖ-PDY DAVASI

        Bitlis'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde sözde "sıkıyönetim komutanı" olarak listede adı bulunan dönemin 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Settar Afşar'ın da aralarında olduğu rütbeli 5 eski asker ilk kez hakim karşısına çıktı. AA

        DÜZCE'DE3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, daha önce görevden uzaklaştırılan ve gözaltına alınan 4 polis memurundan 3'ü tutuklandı, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütle bağlantısı olduğu iddiasıyla daha önce görevden uzaklaştırılan ve gözaltına alınan 4 polis memurunun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Daha önce aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 4 polis memurundan 3'ü de tutuklanmıştı.

        Örgütle bağlantısı olduğu iddiasıyla daha önce görevden uzaklaştırılan 8 polis memurunun ikametgahlarına operasyon düzenlenmiş, yapılan aramalarda bazı belge ve dokümanlara el konulmuştu. (AA)

        ERZURUM'DA FETÖ/PDY DAVASI

        Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün "önemli abi"lerinden olduğu öne sürülen eski öğretmen Erdal Şenetiler'in "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan yargılanmasına başlandı. (AA)

        22 HAKİM VE SAVCI HAKKINDA İDDİANAME DÜZENLENDİ

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Danıştay tetkik hakimlerinin de aralarında yer aldığı 22 hakim ve savcı hakkında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği suçlamasıyla iddianame düzenlendi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunca düzenlenen iddianamede, tutuklu 22 hakim ve savcı hakkında "terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıl ile 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

        Savcılığın hakkında iddianame düzenlediği sanıklar arasında eski özel harekatçı Ayhan Çarkının itiraflarıyla derinleştirilen faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturmayı yürüten savcılardan eski Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür de bulunuyor.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları tespit edilen ve hakkında iddianame düzenlenen hakim ve savcılar şunlar:

        "Danıştay tetkik hakimleri Fatih Avcı, Fuat Kayadibi, Bayram Dudaklı, Fatih Yıldırım, Halil İbrahim Abay, Hayati Ölmez, İbrahim Özerdem, Levent Kızıler, Özür Metin, Zeynel Faruk Efe, Abdullah Çelik, Bedri Özata, Ali Uluçay, Ayşe Nişancı Tosun, Ahmet Buğaçayır, Ankara Cumhuriyet savcıları İsmail Büyükgümüş, Selçuk Kocaman, Mehmet Özgür, Ziya Büyükşahin, Erhan Polat, Mustafa Yılmaz, Ankara hakimi Mustafa Aydın." (AA)

        ESKİŞEHİR'DE JANDARMANIN DİKKATİ FETÖ ZANLISINI YAKALATTI

        Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aranan zanlı, jandarmanın şüphe üzerine durdurduğu otomobilde yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Yunus Emre Mahallesi'nde uygulama yapan jandarma, durumundan şüphelendiği otomobili durdurdu.

        Ekipler, araçtaki Aydın A'nın, Ankara'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında arandığını belirledi.

        Gözaltına alınan zanlının İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. (AA)

        SAKARYA'DA FETÖ/PDY İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 7 avukat ve bir öğretmenin yargılanmasına, 15 Mayısta Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

        Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Başsavcıvekili tarafından 4ü tutuklu 8 sanık hakkında hazırlanan 208 sayfalık iddianame üzerindeki incelemesini tamamladı.

        Mahkeme, 7si avukat, biri öğretmen 8 sanık hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği" ile "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçlarından 7,5 yıldan 17şer yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul etti.

        Sanıkların yargılanmasına, 15 Mayısta Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

        İddianamede, Akyazılı Orta ve Yükseköğrenim Eğitim Vakfının FETÖ/PDYnin ilk ve en önemli kuruluşlarından olduğu, birçok örgüt mensubunun bu ve benzeri vakıflar vasıtasıyla yetiştirilip devletin üst düzey kadrolarına yerleştirildiği belirtilerek, bu vakıftaki eğitiminin ardından "Talebe Takdir Şahadetnamesi" verilen Bank Asyanın avukatı olduğu belirlenen tutuklu sanık Bilal Işıkın örgütün ideolojisi doğrultusunda yetiştirilerek üst düzey görevlere getirildiği kaydedildi.

        Işıkın adreslerinde yapılan aramalarda örgütün elebaşısı Fetullah Gülenin kitapları ve sohbet kasetlerinin bulunduğu aktarılan iddianamede, kasetlerin halkın dini duygularını istismar ederek yapılan satışlarından elde edilen gelirlerle örgüte finansal kaynak sağlandığının değerlendirildiği belirtildi.

        İddianamede, Işıkın örgütün haberleşme programı "ByLock"u kullandığı ifade edilerek, Gülenin örgüt üyelerine altın, ev, araba satılarak ya da başka bankalardan kredi çekilerek Bank Asyaya para yatırılması yönündeki talimatlarının örgüt mensuplarına "ByLock" üzerinden iletildiği anlatıldı. İddianamede, Işıkın bu talimatlar doğrultusunda 17-25 Aralık sürecinden sonra bu bankada hesap açtığı ve çeşitli tarihlerde para yatırdığı bildirildi.

        İddianamede, Işıkın Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) kapatılan Özel Taştan Eğitim Hizmetleri ve Sebat Eğitim Hizmetlerinde avukat olarak çalıştığı, çocuklarını örgütle iltisakı olan okullara göndererek finansal destek sağladığı belirtilerek, "Işıkın süreklilik ve çeşitlilik gösteren eylemleri ile FETÖ/PDY ile organik bağının olduğu, örgüte üye kazandırma ve finansal destek sağlama faaliyetlerinde bulunduğu, bu şekilde atılı suçu işlediği anlaşılmıştır." denildi.

        Sanık Bilal Işık, iddianamede yer alan ifadesinde, Bank Asyada hesabı bulunduğunu kabul ederek, "Bankada bildiğim kadarıyla lira, avro ve dolar hesaplarım bulunmaktadır. Yüklü olarak yatırılan 70 bin lirayı Korucukta ev satmıştım, onun parasını yatırmıştım. Basında yansıdığı şekilde o amaçla para yatırmadım. Ayrıca başka bankalarda da hesaplarım bulunmaktadır." savunmasını yaptı. (AA)

        DENİZLİ'DE FETÖ/PDY'NİN "İL YAPILANMASI" DAVASI

        Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) il yapılanması ve finans ayağına yönelik soruşturma kapsamında 87si tutuklu, 145 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

        Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince duruşma salonuna dönüştürülen Denizli Kongre ve Kültür Merkezindeki davaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatlar katıldı.

        Tutuksuz sanıklar ve yakınları salona üzerleri aranarak alındı. Sanık sayısının fazla olmasından dolayı, duruşma salonuna sadece savunma yapacak sanık yakınları alındı.

        Kimlik tespitinin ardından sanıkların savunmalarına geçildi.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak ve örgüte finansman sağlamak suçlarıyla ilgili 87si tutuklu 145 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. (AA)

        KARS'TAKİ DARBECİ ASKERLER HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR

        Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla eski Binbaşı Serkan Akanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 24 sanığın yargılanacağı dava yarın başlayacak.

        Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz 2016'da 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı 2. Mekanize Piyade Taburu'nda görevli tutuklu sanıklar Binbaşı Akanoğlu ile bir üsteğmen ve asteğmen, 2 astsubay, 3 yüzbaşı ve 16 uzman çavuştan oluşan, 5'i tutuklu 24 eski askeri personel hakkında FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma bir süre önce tamamlandı.

        Hazırlanan 147 sayfalık iddianamenin Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesiyle haklarında dava açılan sanıklar yarın hakim karşısına çıkacak.

        Kars Adliyesinde daha önce konferans salonu olarak kullanılan 150 kişilik duruşma salonunda görülecek davanın duruşması yarın saat 09.00'da başlayacak.

        Duruşma sebebiyle güvenlik önlemleri artırılan adliyenin çevresinde polislerce de tedbir alındı.

        İddianamede, tutuklu eski Binbaşı Serkan Akanoğlu, Yüzbaşı Sinan Karademir, Astsubay Seçkin Çakmakçı, uzman çavuşlar Atilla Civelek ve Refik İvecan ile tutuksuz yargılanacak 19 askeri personel "sanık" sıfatıyla yer alıyor.

        Örgütün antidemokratik, hukuk ve ahlak dışı birçok yöntem kullanarak tabanındaki insanların dini duygularını istismar edip devletin kurum ve kuruluşlarında yıllarca kadrolaşmaya çalıştığı belirtilen iddianamede, FETÖ'nün özellikle Milli İstihbarat Teşkilatı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde örgütlenerek "güvenlik bürokrasisi" ve "istihbarat" alanında ağ oluşturduğu ifade ediliyor.

        CEZA İSTEMLERİ

        Sanıkların isnat edilen suçları işledikleri kanaatine varıldığı kaydedilen iddianamede, aralarında eski Binbaşı Serkan Akanoğlu, Yüzbaşı Sinan Karademir, Astsubay Seçkin Çakmakçı, uzman çavuşlar Atilla Civelek ve Refik İvecan'ın da yer aldığı 24 eski askeri personelin "anayasayı ihlal", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, "terör örgütü üyesi olma" suçlarından 10 yıldan 15 yıla kadar değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor. (AA)

        EMNİYET'TEN "MAHREM İMAM OPERASYONU" AÇIKLAMASI

        Emniyet Genel Müdürlüğünden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonla ilgili basında yer alan haber ve yazılardaki bilgi, sayı ve yorumların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

        Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 26 Nisan'da FETÖ'nün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyona ilişkin yazılı ve görsel basında çıkan haber ve yazılarla ilgili açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi.

        "Yayınlanan haber ve yazılardaki bilgi, sayı ve yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır." ifadesine yer verilen açıklamada, söz konusu soruşturmayı yürütmekle görevli birimler ile ilgili diğer kurum ve kuruluşların soruşturmanın gizliliği konusunda azami hassasiyet gösterdiği kaydedildi.

        Açıklamada, bu tür haber ve yorumların, soruşturmanın selameti, gizliliği ve kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından sakıncalı görüldüğü bildirildi. (AA)

        MALATYA'DA MAHREM EŞLERİ ABLALARI TUTUKLANDI

        Malatya İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekipleri tarafından FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alınan mahrem imam eşi ve mahrem eşleri ablası tutuklandı.

        Malatya Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında operasyonların sürdürüldüğü bildirildi.

        Valilik tarafından yapılan açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğümüz TEM Şube Müdürlüğü aracılığı ile FETÖ/PDY mahrem imam eşi olan ve mahrem eşleri ablası olarak faaliyet gösteren 1 şahıs tutuklanmıştır" denildi. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        YOZGAT'TA FETÖ'İMAMLARI ADLİYEDE

        Yozgat'ta Fethullahçı Terör Örgütü'nün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik yurt genelinde 26 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Yozgat Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan İ.A., M.B., Ş.Ö., O.K., A.Ö., G.Ö., M.K. ve T.U.'nun emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden öğretmen olan ve daha önce Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen T.U.'nun, örgütün `bölge abisi´ olduğu iddia edildi. (DHA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA FETÖ OPERASYONU

        Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, eski İl Jandarma Komutanı emekli Albay Coşkun Doğan ile meslekten ihraç edilen 6 polis ve 6 özel güvenlik görevlisi gözaltına alındı.

        Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 2013 ile 2016 yıllarında Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı görevinde bulunan emekli Albay Doğan ile eski 6 polis memuru ve 6 özel güvenlik görevlisi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin Kahramanmaraşta eş zamanlı düzenlediği operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı iddia edilen zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (AA)

        ANKARA MERKEZLİ 81 İLDE FETÖ OPERASYONU

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik yurt genelinde gerçekleştirilen operasyonda Yozgat'ta gözaltına alınan 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Yozgat Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından gözaltına alınan İ.A, M.B, Ş.Ö, O.K, A.Ö, G.Ö, M.K. ve T.U'nun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan öğretmen olan ve daha önce kanun hükmünde kararnameyle görevinden ihraç edilen T.U'nun örgütün "bölge abisi" olduğu iddia edildi.

        FETÖ'nün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik 26 Nisan'da Ankara merkezli 81 ilde gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda, Yozgat'ta 8 şüpheli gözaltına alınmıştı. (AA)

        NİĞDE'DE 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Niğde merkezli, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda "ByLock" kullandıkları belirlenen 6 kişi gözaltına alındı.

        Niğde Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları belirlenen 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, zanlılardan Ö.A.Ö. Niğdede, B.B. Adanada, O.T, M.Ö, B.T. ve R.T. Yozgatta yakalandı.

        Zanlıların Niğdeye getirileceği öğrenildi. (AA)

        İSTANBUL'DA 92 POLİSİN "BYLOCK" DAVASI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen eski emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 80'i tutuklu 12'si firari 92 sanık polisin yargılandığı davanın ilk duruşması başladı.

        İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumlarının karşısındaki binada yapılan duruşmada, 79 tutuklu sanık ve avukatları ile sanık yakınları katıldı.

        Duruşmada, sanıkların kimlik tespiti yapılıyor.

        İDDİANAMEDEN

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün haberleşme programı "ByLock"u kullandığı gerekçesiyle aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 80'i tutuklu 12'si firari 92 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. (AA)

        KARA HARP OKULUNDAKİ DARBE GİRİŞİMİ DAVASI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016daki darbe girişimine ilişkin 156sı Kara Harp Okulu öğrencisi, 8i rütbeli 164 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı.

        Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinin, Sincan Cezaevi kampüsü içindeki duruşma salonunda gördüğü davanın duruşmasına sanıklar ile avukatları katıldı.

        İddianamenin özetlenmesinin ardından sanık savunmalarına geçildi.

        Çoğunluğu astsubaylıktan subaylığa geçen sanıkların, "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsinin yanı sıra "terör faaliyeti çerçevesinde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme" suçundan da cezalandırılmaları talep ediliyor.

        İDDİANAMEDEN

        İddianamede, FETÖnün darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulunda subaylık eğitimi gören askeri personelin Genelkurmay Başkanlığı karargahına helikopterlerle nakledildiği belirtildi.

        Sanıkların, "sivil halk katliamı yapmak için Genelkurmay Başkanlığına götürüldüğü ancak kursiyerlerin kullandığı eğitim tüfeklerine karargahtaki mühimmatların uymadığı" kaydedilen iddianamede, "Ankarada topluca, aceleyle ve teçhizatlı olarak kışladan çıkmanın ancak askeri bir darbe sırasında mümkün olduğunu her mantıklı kişinin bilebileceği" vurgulandı.

        Sanıklardan Muhammed Veli Karaboğa ve İsmail Tunçun üst aramasında birer, Sedat Ayvazın okuldaki odasında 2, Murat Orbayın Tandoğan Orduevindeki eşyaları arasında bir ABD doları bulunduğu bildirilen iddianamede, 37 sanığın ise ByLock kullandığı, bir kısmının da anne, baba ya da kardeşlerinin bu programın kullanıcısı olduğunun belirlendiğine yer verildi. (AA)

        FETÖ'NÜN İSTANBUL'DAKİ ADLİYE YAPILANMASI DAVASI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) adliye yapılanmasına yönelik 87si tutuklu 129 sanığın, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 15er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 6. duruşması başladı.

        Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları karşısındaki binada yer alan salonda, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, 87 tutuklu, 20 tutuksuz sanık ile avukatları ve yakınları katıldı.

        Duruşma, sanıkların savunmalarıyla sürüyor.

        İDDİANAMEDEN

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖnün adliye yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 87si tutuklu, 42si adli kontrollü olmak üzere 129 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

        İddianamede, 103 zabıt katibi, 8 mübaşir, 2 bilgisayar işletmeni, 3 yazı işleri müdürü, 2 icra müdürü, 2 teknisyen, 2 öğretmen, 3 hemşire, 1 bilgisayar mühendisi, 2 özel sektör çalışanı ve 1 ev hanımı sanık sıfatıyla yer alıyor.

        İddianamede ayrıca, 122 sanığın örgütün şifreli haberleşme programı ByLock-Eagle kullandığı, bunlardan 117sinin adliye personeli olduğu belirtiliyor.​ (AA)

        BURSA'DA 10 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bir kitabevinde gizli toplantı yaparken suçüstü yakalanan 10 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi.

        Polis ekipleri, soruşturma çerçevesinde örgüt üyesi bazı kişilerin kent merkezinde bir kitabevinde toplantı yapacağı ihbarını almış, söz konusu adrese düzenledikleri baskında, "ByLock" kullandıkları tespit edilen 7 öğretmen, bir muhasebeci ile 2 kitabevi çalışanını suçüstü yakalamıştı. (AA)

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ