Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargıda Birlik Derneği'nde Heybet dönemi

        Yargıda Birlik Derneği Başkanlığı'nı İstanbul Başsavcı Vekili Cumali Karakütük, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet'e devretti.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Fevzi Çakır'ın haberine göre; Halen 9 bin 100 üyesi ile yargı teşkilatının en örgütlü gücü olan Yargıda Birlik Derneği'nin temeli 2014 yılında atandı. FETÖ'nün yargıdaki tahakkümüne son vermek amacıyla farklı görüşlerden binlerce yargı mensubu YBD çatısı altında toplandı. YBD destekli adaylar 2014 yılında yapılan HSYK seçimlerini kazanarak, FETÖ'ye ağır darbe vurdu. Bu süreçten sonra hızla kurumsallaşan YBD, dönüşümlü başkanlık modelini benimsedi. Buna göre, Yargıtay Savcısı Birol Kırmaz, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet ile İstanbul Başsavcı Vekili Cumali Karakütük dönüşümlü olarak dernek başkanlığını yürütecekti. Dernek başkanlığına ilk olarak Kırmaz getirildi. Kırmaz'ın ardından ise Karakütük görevi devraldı. Geçtiğimiz günlerde görev süresini tamamlayan Karakütük başkanlığı Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Heybet'e devretti.

        REKLAM

        Heybet Başkanlığı'ndaki YBD'nin yeni yönetimi şöyle oldu:

        Musa HEYBET (Başkan)

        Cumali KARAKÜTÜK (Başkan V.)

        Dr. Birol KIRMAZ (Başkan V.)

        Berrin AKSOYAK (Genel Sekreter)

        Şerafettin ÖZYÜRÜR (Genel Sekreter V.)

        Ali Nevzat AÇIKGÖZ (Genel Sekreter V.)

        Mustafa DOĞRU (Basın Sözcüsü)

        Dr. Barış DUMAN (Dışilişkiler Sorumlusu)

        Fehmi TOSUN (Sayman)

        Elif Aydan BOZFIRAT (Üye)

        Hasan Onur DİNÇ (Üye)

        Fahri GÜLAY (Üye)

        Serap GÜNER (Üye)

        Fatih KARAKUŞ (Üye)

        Necip TOPUZ (Üye)

        BAŞKANDAN TEŞEKKÜR MESAJI

        YBD Başkanı Heybet görev değişiminden dolayı kendisini tebrik eden hakim ve savcı meslektaşlarına teşekkür mesajı yayınladı. Heybet'in mesajı şöyle:

        "Kıymetli meslektaşlarım; Hepinize sonsuz teşekkür ederim. 2014 yılında başlayan ve 15 Temmuz hain darbe gecesi şahlanan birlik ruhu sayenizde yoluna devam edecektir. Bu mücadelede hakim ve savcılarımızın yaptıkları asla unutulamaz. Çok şükür ki hepimiz ülkemizin birliği, beraberliği ve Devletimizin bekası için FETÖ/PDY ve diğer terör örgütleriyle mücadele etmenin ve bu yolda öncü olmanın huzur ve haklı gururunu yaşıyoruz. Ancak yolumuz uzun ve meşakkatlidir. Çok acı tecrübeler yaşadık. Birlik ve beraberliğimiz ve gözbebeğimiz YBD öncelikle sizlere emanettir.

        Desteklerinizi ve kararlığınızın devamını bekliyorum. Bu vesileyle benden önce Dernek başkanlığı görevini yerine getiren Birol Kırmaz ve Cumali Karakütük'e, Genel Sekreterlerimiz Ali Nevzat Açıkgöz ve Şerafettin Özyürür'e teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Rabbim kutsal adalet yolunda milli birlik ve beraberliğimizi daim eylesin."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ