Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Türkiye'nin en büyük camisi Adana Sabancı Merkez Cami bayram namazına hazır

        Aynı anda 28 bin 500 kişinin ibadet edebildiği Türkiye'nin en büyükcamisi olanAdanaSabancıMerkezCami, bayram namazına hazır.

        1998 yılında açılanSabancıMerkezCami, 6 bin 600 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 52 bin 600 metrekare alan üzerinde kurulu.

        DHA'nın haberine göre, Türkiye'nin en büyük kubbesine sahip olanSabancıMerkezCami'nin 12 yan kubbesi, 32 metrelik kubbe çabı ve 54 metre kubbe yüksekliği ile literatürde ilk özelliğine sahip.

        Camidünyanın en büyük orjinal İznik çini panolarıyla döşeli. Mihrap cephesi ile giriş kapılarının ve pencerelerin üzeri altın kaplama yazılarla kaplı.Cami, hızı saatte 120 kilometre ulaşabilecek tayfuna dayanıklı olarak inşa edildi.

        REKLAM

        Tarihi Taşköprü yakınında ve Seyhan Nehri kenarında bulunancami,Adanalı hayırseverler, Türkiye Diyanet Vakfı ve devlet bütçesinden sağlanan katkılarla inşa edilirken,SabancıAilesi de o dönemde süren çalışmalar için büyük bağışlar yaptı.

        ADANALILAR AKIN EDİYOR

        Ayrıcacaminin kıble yönündeki sebil çeşmesinden mübarek günlerde bal, gül, nar ve su şerbeti akıtılıyor. Mübarek günlerdeAdanalıların akın ettiğicami, kurban bayramı için hazırlıklarını tamamladı.Yarın sabahcamide yaklaşık 28 bin 500 kişinin aynı anda bayram namazı kılması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ