Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türk bayrağa için 'çirkin' benzetme

        Guardian yazarı Jonathan Steele, yorum yazısına, "Boğaz boyunca, çirkin rüzgar değirmenlerini andıran yüksek direklerde dev kan kırmızısı bayraklar dalgalanıyor" diye giriş yaparak, bunun nedenini, AKP'nin milliyetçiliğinin sorgulanmasına bağladı.

        Kuzey Irak'ta operasyon yapılması tartışmalarını da bu bağlamda değerlendiren Steele, "Ordu, ana muhalefet partisi ile işbirliği içinde İslamcıları zayıf ve vatanseverlikten uzak göstermeye çalışıyor olabilir" dedi. Steele, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şimdiye kadar direndi ve bu hafta cesur bir şekilde, Irak'taki her bir PKK militanına karşılık Türkiye içinde 10 militan bulunduğunu söyledi, mücadelenin Türkiye içinde yapılması gerektiğini belirtti" diye yazdı.

        Cumhuriyet Mitingleri'nin, "Türkiye'nin İslamcılarla demokratlar arasında bölünmüş bir ülke olduğu gibi yanlış bir imaj verme olasılığı" bulunduğunu belirten Steele, AKP'nin Türkiye'nin laik kurumlarını rahatsız edecek hiçbir şey yapmadığını savundu.

        AKP'nin Kürt meselesinden Ermeni sorununa kadar birçok konuda tabuları yıktığını, daha Avrupalı ve küreselleşme yanlısı olduğunu öne süren yazar şöyle devam etti:

        "Türkiye'de asıl mesele, Kemalizmin modernleştirilmesinin mümkün olup olmadığı. Laikler, tekrar ilerici ve açık görüşlü bir parti oluşturup, sırtını askere yaslamayan bir şekilde İslamcılarla mücadele edebilecek mi?"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ