Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Bayanlarınızı külotsuz dolaştırırsanız..'

        TBMM’de geçen hafta bazı milletvekillerinin odalarına ve Cumhurbaşkanlığı’na dağıtılan Haber Ajanda isimli dergideki yazılarda “türban” ve “mahalle baskısı”na ilişkin ilginç yorumlara yer verildi. Kasım sayısında türban sorununu kapak yapan dergide, eski Refah Partisi milletvekili Mehmet Bekaroğlu imzalı makalede, “Uğraştık, başardık başörtüsünü Çankaya’ya çıkarttık. Hatta Emine Erdoğan aracılığıyla başörtüsü Beyaz Saray’a bile girdi. ‘Bunlar yeter, üniversitelere ve kamusal alana gerek yok mu?’ diyeceğiz. Bu nasıl Müslümanlık” denildi.

        Vakit yazarı Abdurrahim Karakoç ise “Sizin memesi, kalçası, göbeği açık yakınlarınız bugüne değin hiç taciz edildi mi?” sorusunu yönelttikten sonra şu değerlendirmeyi yaptı: “Korkmayın! Ben size teminat veriyorum, hanımlarınızı, kızlarınızı anadan üryan yaparak sokaklarda istediğiniz kadar gezdirebilirsiniz. Eğer taciz vaki olursa, mutlaka batıcı zıpır gençlerden olur. Etini teşhir eden ilerici bayanların her sene etek boylarını bir miktar daha kısaltmalarına karışan var mı? Mesela bayanlarınızı sokak ortasında külotsuz dolaştırsanız, sizin zampara çocuklarınız hariç bir başkası yönünü döndürüp bakmaz.”

        Derginin imtiyaz sahibi Yavuz Selim, hiçbir siyasi partiye, gruba, cemaate veya sermayeye bağlı olmadıklarını ifade ederek şöyle dedi: “TBMM, Danıştay, Sayıştay, bazı STK’lar ve Cumhurbaşkanlığı’na dergimizi göndererek reklamını yapıyoruz. Bazı sayılar, Genelkurmay Başkanlığı ile kuvvet komutanlıklarına da gönderiliyor.”

        A. Rezzak Oral / Akşam

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ