Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Ayrı kaldığımız günler kabus gibiydi"

        Türkiye’nin, adından en çok söz ettiren ismi Büyükanıt Paşa’nın en yakınındaki Filiz Hanım konuştu. Londra’da da eşini yalnız bırakmayan Filiz Büyükanıt, “Yaşar dil öğrenirken 6 ay ayrı kaldık. O günler kabus gibiydi. Sonra söz verdiğimiz gibi bir daha hiç ayrılmadık” dedi

        Resmi temaslarda bulunmak üzere İngiltere’de olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a bu gezisinde eşlik eden eşi Filiz Büyükanıt, ilk defa konuştu. Londra’da kendisine yöneltilen sorularını yanıtlayan Filiz Büyükanıt, eşi ile birbirlerine yıllar önce verdikleri sözden, emeklilik yaşamlarında ne yapacaklarına kadar kamuoyunun merak ettiği birçok konuda açıklamalarda bulundu.

        İşte sorular ve Filiz Hanım’ın yanıtları:

        # Çocuk yetiştirmek mi zor, asker eşi olmak mı?

        Çocuk yetiştirmek komutan eşi olmaktan zor.

        # Ne zaman evlendiniz?

        Yaşar’la Türkiye şartlarında geç evlendik. O, şark görevini tamamlayıp evlendik. O yüzden zorlu yerleri çok görmedim, hep büyük şehirlerdeydim. Diyarbakır, Ankara, İstanbul gibi. Benim tren biletim daha çok Ankara-İstanbul arasındaydı.

        # Çok ayrı kaldınız mı?

        Yaşar, Belçika Mons’tayken ve İtalya Napoli’deyken yanındaydım ama İngiltere’deyken Bengü’yle beraberdim ve Yaşar’sız o 6 ay kabus gibiydi. O tarihte paramız yoktu. Bengü, bir yaşındaydı ve Yaşar dilini geliştirmek için gelmişti. Varlığımız, zamanını dil geliştirmeye ayırmasının önünde engeldi. Ama o zaman birbirimize söz verdik. ‘Bir daha asla yalnız olmayacağız’ dedik ve bugüne kadar bütün gezilere beraber gittik.

        # Gezmeyi sever misiniz?

        Bu iki günlük gezileri çok sevmiyorum aslında. Bavul toplama hazırlığı, geziden uzun sürüyor. ‘Ne alacaksın, lazım olur mu’ derken yoruluyor insan.

        # Yaşar Büyükanıt, yıllardır asker. Bu yıl emekli olacak. Neler düşünüyorsunuz?

        Yaşar da, ben de rahat insanlarız, rahat yaşamayı seviyoruz ama görüyoruz ki sadece asker değil, siviller de ‘komutanım’ diyor. Çok yakın çevresi dışında ona Yaşar ya da Yaşar Bey diyen yok. İnsanlar emekli olduğunda görevi azalıyor, haliyle çevresindekiler de azalıyor. Bazıları bundan şikayet edebilir ama ben bunun görevdeyken ektiklerinizle ilgili olduğunu düşünüyorum. Bu konuda mütevazı olmayacağım. Görevdeyken fazlasıyla ektiğimizi, emekli olunca yalnız kalmayacağımızı düşünüyorum.

        İngiltere Genelkurmay Başkanı Sir Jock Stirrup’un resmi davetlisi olarak İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt temaslarını sürdürüyor.

        Orgeneral Büyükanıt, ziyaretinin ilk gününde Genelkurmay Başkanı Sir Stirrup ile Savunma Bakanlığı’nda görüştü. Görüşme yaklaşık 3 saat sürdü.

        Akşam saatlerinde eşi Filiz Büyükanıt ile birlikte kaldığı otelden ayrılan Orgeneral Yaşar Büyükanıt, gazetecilerle ayaküstü sohbet ederken, temaslarının genellikle askeri konular olduğunu bildirdi. Büyükanıt çifti daha sonra Sir Jock Stirrup’un onurlarına düzenlediği akşam yemeğine katıldı.

        Büyükanıt, temaslarını bugün sürdürecek. Mutlu Çölgeçen- Akşam

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ