Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Atilla Işık 10 gün önce kararını vermiş

        GAZETE HABERTÜRK

        BAZI komutanların baskısı nedeniyle emeklilik dilekçesi verdiği ileri sürülen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, kararı kendi inisiyatifiyle aldığını açıkladı. Orgeneral Işık, önceki gün emeklilik dilekçesi vererek atama krizinin yeni bir noktaya taşınmasına neden olunca, kararıyla ilgili farklı iddialar ortaya atıldı. Bu iddialar arasında Orgeneral Işık’ın, geleceğin Genelkurmay Başkanı olarak gösterilen Orgeneral Necdet Özel’in önünü kapamak ve Orgeneral Aslan Güner’in önünü açmak amacıyla emekliye ayrıldığı da yer aldı. Orgeneral Özel’in bu yönde bazı komutanların baskısı altında kaldığı da ileri sürüldü. Bir diğer iddia ise Orgeneral Işık’ın, hükümeti Orgeneral Hasan Iğsız’ın atamasını yapmaya mecbur bırakmak istediği yönündeydi.

        ‘KENDİ ARZUMLA’

        Orgeneral Işık bu iddialar üzerine dün yazılı bir açıklama yaptı. “Yasal yükümlülük süremi tamamlamış olduğumdan tamamen kendi istek ve arzumla 5 Ağustos 2010 sabahı emeklilik işlemlerimin başlatılmasını istedim” diyen Orgeneral Işık, bunun dışındaki haber ve yorumların “doğru olmadığını” vurguladı.

        HABERTÜRK’ün edindiği bilgilere göre, Orgeneral Işık, “gerekirse emekli olma” kararını YAŞ toplantıları öncesi verdi. Işık’ın yakın çevresine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un hemşehrisi, Orgeneral Hasan Iğsız’ın devre arkadaşı olduğunu vurgulayarak, her ikisini de sıkıntıya sokacak bir gelişmeye izin vermeyeceğini söylediği ve “Böyle bir durumla karşılaşırsam hiç düşünmem ayrılırım. Emekliliğimi isterim” dediği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ